ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μενέλαος Μαλτέζος: “Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι”

Μενέλαος Μαλτέζος: “Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι”
Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με την περιβόητη πολυδιαφημισμένη λύση για την «καταβολή» επιδότησης εργοδοτικού κόστους διά του συμψηφισμού απαιτήσεων υποχρεώσεων μεταξύ δικαιούχων επιχειρήσεων και του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι απαιτήσεις μεταποιητικών επιχειρήσεων των ακριτικών περιοχών απέναντι στο Ελληνικό Δημόσιο από την μη καταβολή επιδότησης από μεριάς του, του εργοδοτικού κόστους του Ν.1767/88 των ετών 2010 έως 2015 δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα συναλλακτικής φύσης στερώντας την δυνατότητα λήψης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας αλλά και επιπλέον φορολογικές επιβαρύνσεις.

Η διετής καθυστέρηση από την ψήφιση του πρώτου νόμου για τον συμψηφισμό των ανεξόφλητων απαιτήσεων των επιχειρήσεων από την επιδότηση εργοδοτικού κόστους 12% και η πολύμηνη ολιγωρία μετά την έκδοση των εγκριτικών αποφάσεων από τον ΟΑΕΔ οδήγησε πολλές από τις επιχειρήσεις της περιοχής να δημιουργήσουν οφειλές προς την Φορολογική Αρχή τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Όσες επιχειρήσεις επέλεξαν να δημιουργήσουν οφειλές στον ΕΦΚΑ Μισθωτών (πρώην ΙΚΑ) για να τις συμψηφίσουν με τις απαιτήσεις τους από το 12% έρχονται αντιμέτωπες με ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης για το έτος 2021. Σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία η δαπάνη των ασφαλιστικών εισφορών που οφείλει η επιχείρηση για τους εργαζόμενους της δεν αναγνωρίζεται ως έξοδο αν δεν καταβληθεί μέσα στο έτος που αφορά.

Έτσι λοιπόν τα φορολογικά αποτελέσματα επιβαρύνονται για φέτος με ένα επιπλέον ποσό δημιουργώντας τους τεράστιο ταμειακό θέμα σε μια χρονική συγκυρία ακρίβειας και εκτόξευσης ενεργειακού κόστους που οι επιχειρήσεις του ακριτικού του νομού μας χρειάζονται τη στήριξη της πολιτείας όσο ποτέ άλλοτε

Προτείνουμε λοιπόν έστω και την τελευταία στιγμή:

α) το κράτος να μην φερθεί τιμωρητικά, να ρυθμιστεί το θέμα και να δοθεί η ευκαιρία στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις να αναγνωρίσουν φορολογικά στην χρήση του 2021 τις μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές έως του ποσού που έχουν να λαμβάνουν από τον ΟΑΕΔ.

β) να μην λογιστούν τόκοι σε οφειλές στην φορολογική διοίκηση - και στα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι του ύψους της απαίτησης τους.

Πράγματι εδώ ισχύει αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός με μια παροιμία: "Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι"!

Μαλτέζος Μενέλαος
Οικονομολόγος
Μέλος της Κ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
Εκπρόσωπος Προοδευτικών Οικονομολόγων Ελλάδας
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video