ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Περιοδική έκθεση «Όλες οι τέχνες για τον Καραγκιόζη» στο Μουσείο Μετάξης Σουφλίου

Περιοδική έκθεση «Όλες οι τέχνες για τον Καραγκιόζη» στο Μουσείο Μετάξης Σουφλίου
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον Θίασο Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» και την ΑΜΚΕ «Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού», παρουσιάζει, από την Τετάρτη 4 Μαΐου, την περιοδική έκθεση «Όλες οι τέχνες για τον Καραγκιόζη», στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.

Γλυπτές κατασκευές, χαρτονένιες φιγούρες, σκηνικές συνθέσεις, έργα παραδοσιακής χειροτεχνίας, σχετικές εκδόσεις και κείμενα αποτίνουν φόρο τιμής στον δημοφιλή ήρωα του νεοελληνικού θεάτρου σκιών. Η συνομιλία του Καραγκιόζη με διάφορες μορφές τέχνης, με σύγχρονο και επίκαιρο τρόπο, αναδεικνύει τη δυναμική του θεάτρου σκιών στη σημερινή πραγματικότητα.

Στην έκθεση παρουσιάζονται βασικά στοιχεία για την ιστορία και τη δημιουργία του θεάτρου σκιών. Επιλεγμένα έργα παραδοσιακής χειροτεχνίας από λαϊκές καλλιτέχνιδες, όπως υφαντά, κεντήματα και πλεκτά, δίνουν ζωή και χρώματα στις σκιές των φιγούρων του μπερντέ. Παράλληλα, τονίζεται ο ρόλος της ζωγραφικής ως βασικού καλλιτεχνικού εργαλείου του θεάτρου σκιών με τις φιγούρες και τα σκηνικά. Ξεχωριστή θέση έχει το έργο του καλλιτέχνη Άρη Βολιώτη με την τεχνική του «μπατίκ» πάνω σε μετάξι. Παρουσιάζονται ακόμα έργα λόγου (φυλλάδια, εκδόσεις, σατιρικοί διάλογοι σε εφημερίδες) σχετικά με την τέχνη του θεάτρου σκιών. Αυτοτελή επεισόδια με σύντομους σατιρικούς διαλόγους από έργα Καραγκιόζη, με τίτλο «Τα Καραγκιοζιλίκια», εμπλουτίζουν το εκθεσιακό αφήγημα.

Το κοινό έχει την ευκαιρία να θαυμάσει γλυπτές κατασκευές του ποιητή και γλύπτη Δημήτρη Αβούρη, μεταλλικές φιγούρες του καραγκιοζοπαίκτη Απόστολου Δομτζίδη, ενώ ο επαγγελματικός μπερντές στο τέλος της έκθεσης, με τις χειροποίητες επιζωγραφισμένες φιγούρες και τα σκηνικά από διάφορα υλικά, καθώς και μια ανοιχτή βαλίτσα με εργαλεία του καραγκιοζοπαίκτη, μυούν μικρούς και μεγάλους, στα μυστικά της παραδοσιακής τέχνης του θεάτρου σκιών.

Διάρκεια έκθεσης: 4 Μαΐου - 13 Ιουνίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00 - 18:00.

Για τις σχολικές ομάδες είναι απαραίτητη η κράτηση, στο τηλέφωνο 25540-23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Μετάξης
Ελ. Βενιζέλου 73, Σουφλί
Τhl. 25540 23700
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video