ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Οι ζωγράφοι της Αλεξανδρούπολης»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Οι ζωγράφοι της Αλεξανδρούπολης»
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης με θέμα «Οι ζωγράφοι της Αλεξανδρούπολης» στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης. Είναι ένα φιλόδοξο πολιτιστικό εγχείρημα ιδιαίτερης αξίας που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην πόλη μας.

Το μουσείο συνέλαβε την ιδέα και ξεκίνησε τον σχεδιασμό της έκθεσης, με στόχο την παρουσίαση της το 2020 στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του μουσείου για τα 100 χρόνια ελεύθερης Αλεξανδρούπολης.


Η ιδέα ήταν να παρουσιάσει τα εικαστικά έργα όλων των ζωγράφων που γνωρίζουμε ότι γεννήθηκαν ή έζησαν ή συνέδεσαν με κάποιο τρόπο τη καλλιτεχνική τους διαδρομή με την Αλεξανδρούπολη και παρουσίασαν το έργο τους σε ομαδικές ή ατομικές εκθέσεις.

Η πολύμηνη έρευνα για την καταγραφή των καλλιτεχνών και την  συγκέντρωση  των έργων, στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό στο βιβλίο του Θ. Ορδουμποζάνη «Η Αλεξανδρούπολη των εικαστικών» και έγινε με βασικό κριτήριο την αγάπη τους για την ζωγραφική και τη σχέση τους με την πόλη, με απουσία διαχωριστικών γραμμών ανάμεσα σε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, ανάμεσα σε αποφοίτους σχολών καλών τεχνών ή αυτοδίδακτους, ανάμεσα σε παλιούς ή νέους.


Τα έργα παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία στο θέμα, το ύφος, τη τεχνοτροπία και εκφράζουν το δημιουργό τους, τα αισθητικά πρότυπα της εποχής τους αλλά και τους κοινωνικούς - οικονομικούς παράγοντες που καθόρισαν τη σχέση του δημιουργού με την τέχνη του.

Με τον αναδρομικό και διαχρονικό χαρακτήρα της εικαστικής έκθεσης αναδύεται η ιστορία της Αλεξανδρούπολης και η πλούσια πολιτιστική της παράδοση από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα.


Οι ζωγράφοι της Αλεξανδρούπολης
Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, Λ. Δημοκρατίας 335
  • Διάρκεια έκθεσης: 30 Απριλίου - 31 Μαΐου 2022
  • Ημέρες και Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή, 10:30 - 14:30
  • Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video