ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο Μητροπολίτης Δράμας κυρός Παύλος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο μακαριστός ιεράρχης της Δράμας άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου διεκομίσθη τα ξημερώματα.

Ο ιεράρχης, βρίσκονταν το Σαββατοκύριακο στη Νάουσα, προσκεκλημένος του οικείου Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, προκειμένου να παραστεί στις λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας και για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

Το βράδυ της Κυριακής ο μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας επισκέφθηκε τη Βέροια όπου ένιωσε αδιαθεσία και αρχικά διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ εν συνεχεία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου και άφησε την τελευταία του πνοή συνέπειας εμφράγματος του μυοκαρδίου που υπέστη.

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος τοποτηρητής της χηρεύουσας Μητρόπολης Δράμας ορίστηκε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων.

Το ανακοινωθέν της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας

Η Ιερά Μητρόπολις Δράμας με βαθειά λύπη και συγκίνηση αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του σεβαστού και αγαπητού Ποιμενάρχη της, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί αύριο Τρίτη 3 Μαΐου στις 5:30 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η ταφή θα γίνει στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος Ταξιαρχών Δράμας (Σίψα).

Το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθειά συγκίνηση αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού ήδη Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας κυρός Παύλος (κατά κόσμον Αλέξανδρος) Αποστολίδης, εγεννήθη στη Βέροια της Μακεδονίας κατά το έτος 1963.

Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του απεφοίτησε από την Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας.

Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το έτος 1988, κατέστη διπλωματούχος (Master) το 1995 και Διδάκτωρ της Θεολογίας του αυτού Πανεπιστημίου το 2002.

Διάκονος εχειροτονήθη το 1983 και Πρεσβύτερος το 1988 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Βεροίας κυρού Παύλου.

Διετέλεσε Εφημέριος εν Βεροία και Ηγούμενος τις Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά και Α' Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ομωνύμου Πανελληνίου Ιδρύματος.

Συνέγραψε άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες, πραγματοποίησε ομιλίες - διαλέξεις και έλαβε μέρος σε εκκλησιαστικές αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μητροπολίτης Δράμας εξελέγη και εχειροτονήθη τον Οκτώβριο του έτους 2005.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου θα ψαλεί την Τρίτη 3 Μαΐου 2022 στις 5:30 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Δράμας ορίσθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video