ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση κατά των πυροσβεστών

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση κατά των πυροσβεστών
Με ΜΑΤ, ξύλο, χημικά, χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, ρίψη νερού από τις αύρες, ακόμα και την ομάδα «Δράση», διέλυσε η κυβέρνηση την συγκέντρωση των «ηρώων» - όπως τους αποκαλούσε το καλοκαίρι - Πυροσβεστών, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.


Την επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους εποχικούς πυροσβέστες στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας καταγγέλλει η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών», η οποία καταδικάζει και την πρωτοφανή αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική στάση του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ), το οποίο τηρεί σιγήν ιχθύος για τις συλλήψεις πυροσβεστών και για τον τραυματισμό ενός πυροσβέστη στο χέρι από χειροβομβίδα κρότου - λάμψης, κατά τη χτεσινή απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στο τέλος της κινητοποίησης.


Οι Ανακοινώσεις - Καταγγελίες της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών:

Χτες έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των Πυροσβεστών. Τα βασικά αιτήματα της συγκέντρωσης ήταν η μονιμοποίηση των συμβασιούχων πυροσβεστών, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Π.Σ., κατάργηση του νόμου 4662/2020 και ένταξη του επαγγέλματος του πυροσβέστη στα Επικίνδυνα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Η απάντηση της κυβέρνησης στα παραπάνω αιτήματα που βελτιώνουν την εργασιακή κατάσταση των πυροσβεστών και την αποτελεσματικότητα του Πυροσβεστικού Σώματος για καλύτερη προστασία των συνανθρώπων μας και των περιουσιών τους ήταν, ρίψη νερού από τις αύρες, χημικά και συλλήψεις πυροσβεστών.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των συναδέλφων μας που έχουν προσαχθεί σε αστυνομικά τμήματα.


Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καταγγέλλει την επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους συνάδελφους Εποχικούς Πυροσβέστες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χτες έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Ενώ η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτά τα δίκαια αιτήματά μας, προς το τέλος της συγκέντρωσης οι αστυνομικές δυνάμεις τελείως αναίτια έκαναν χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου - λάμψης και ρίψη νερού από την αύρα.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών επισημαίνει πως η ενέργεια αυτή δεν είναι μεμονωμένο γεγονός αλλά συνήθης τακτική προκειμένου η κυβέρνηση να επιβάλει «σιγή ιχθύος» στην όποια αντίδραση των εργαζομένων και να καθυποτάξει κάθε μορφή εκδήλωσης που θα διεκδικεί την υλοποίηση των αιτημάτων μας.

Μπροστά σ’ αυτή την εξέλιξη ο μόνος δρόμος, είναι ο δρόμος του αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε όλοι οι πυροσβέστες, μόνιμοι, πενταετείς και εποχικοί.

Για την στάση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την πρωτοφανή αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική στάση του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) το οποίο μέχρι αυτή τη στιγμή τηρεί σιγή ιχθύος για τις συλλήψεις συναδέλφων καθώς και για τον τραυματισμό ενός άλλου συναδέλφου στο χέρι από κροτίδα κρότου - λάμψης, κατά την χθεσινή απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στο τέλος της κινητοποίησης έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας.

Με την επαίσχυντη αυτή στάση, το προεδρείο της Ομοσπονδίας αποδεικνύει στην πράξη ότι συναινεί στην εφαρμογή του εκτρωματικού νόμου «Χατζηδάκη» στις διατάξεις του οποίου ορίζεται ότι, θα συλλαμβάνονται συνδικαλιστές και εργαζόμενοι όταν εμποδίζουν την κυκλοφορία με τις κινητοποιήσεις τους!!!

Καλούμε τους πυροσβέστες να γυρίσουν την πλάτη στο προεδρείο της Ομοσπονδίας μας, να μην το εμπιστεύονται!!! Να συσπειρωθούν με τις δυνάμεις της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών και να τις στηρίξουν στα πρωτοβάθμια σωματεία και στην Ομοσπονδία!!!

Φτάνει πια!!!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video