ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Απολογισμός του Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Αλεξανδρούπολη: η ιστορία της πόλης και της περιοχής της»

Απολογισμός του Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Αλεξανδρούπολη: η ιστορία της πόλης και της περιοχής της»
Το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Αλεξανδρούπολη: η ιστορία της πόλης και της περιοχής της», το οποίο διοργάνωσαν το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ και το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τις 15 ως τις 17 Οκτωβρίου 2021 στο κτίριο του Νομαρχείου Αλεξανδρούπολης.

Στις εργασίες του συνεδρίου παρουσιάστηκαν 36 συνολικά εισηγήσεις έγκριτων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίες αφορούσαν στη δημιουργία της πόλης και την ονομασία της, στη δημογραφική της σύσταση, στην πολεοδομία και την αρχιτεκτονική, στα θρησκευτικά και κοσμικά κτίρια, στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία, στις προσωπικότητες και τα πρόσωπα της πόλης, καθώς και στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή των κατοίκων της.


Το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των εισηγήσεων, η άρτια οργάνωση και η μεγάλη συμμετοχή στις εργασίες των συμπολιτών μας, παρά τα περιοριστικά μέτρα λόγω του κορωνοϊού, αφενός επιβεβαίωσαν τις υψηλές προσδοκίες των διοργανωτών του συνεδρίου και, αφετέρου, απέδειξαν την ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια ανάδειξης νέων ερευνών, επιστημονικού χαρακτήρα,  που αφορούν στην ιστορία της πόλης και των κατοίκων της.

Η κατάθεση νέων στοιχείων, η αξιοποίηση άγνωστου ιδιωτικού και δημόσιου αρχειακού υλικού και η αναθεώρηση παλαιών και παγιωμένων απόψεων συνέβαλαν στον εμπλουτισμό της αφιερωμένης στην Αλεξανδρούπολη βιβλιογραφίας και στην προώθηση της τοπικής ιστορίας ως ιδιαίτερου επιστημονικού κλάδου.


Τέλος, η επιτυχής πραγματοποίηση του συνεδρίου απέδειξε ότι η γόνιμη συνεργασία του ΔΠΘ με τους τοπικούς φορείς, εν προκειμένω με το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, μπορεί να δώσει αφενός νέα ώθηση στην επιστημονική έρευνα και, αφετέρου, ευκαιρίες ανάδειξης σε νέους ερευνητές. Αρκεί βέβαια να υπάρξει συνέχεια, συνέπεια και υποστήριξη στην όλη προσπάθεια.

Εκ μέρους της Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video