ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση εργατικών σωματείων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση εργατικών σωματείων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες τού σήμερα!

Όλοι την Τετάρτη 17 Νοέμβρη στις 18:00, στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

48 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου εμπνεόμαστε από τον αγώνα της νεολαίας και του λαού ενάντια στη στρατιωτικό-φασιστική δικτατορία, την ηρωική εξέγερση στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1973.

Επίκαιρα παραμένουν τα συνθήματα «έξω το ΝΑΤΟ», «έξω οι ΗΠΑ» τώρα που, προκειμένου να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο οι «επενδυτές», η πατρίδα μας εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς. Γι’ αυτό υπογράφονται οι ιμπεριαλιστικές συμφωνίες. Γι’αυτό, και όχι για την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, μετατρέπουν σε ΝΑΤΟϊκή βάση την Αλεξανδρούπολη κάνοντας την στόχο των ανταγωνιστών τους. Γι’ αυτό ελληνικά στρατεύματα στέλνονται έξω από τα σύνορα. Γι’ αυτό, την ώρα που υποχρηματοδοτούν παιδεία και υγεία, συγχωνεύουν σχολεία και νοσοκομεία, δίνουν άφθονο χρήμα στο ΝΑΤΟ και στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Η ανάπτυξη για την οποία μιλά κυβέρνηση, τοπικοί παράγοντες και μεγαλοεργοδότες εκτός από την επικίνδυνη πολεμική εμπλοκή απαιτεί και εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Αυτή είναι και η αιτία, που, ενώ με τη βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας παράγουμε με τη δουλειά μας περισσότερο πλούτο, δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας.

Ο νόμος «Χατζηδάκη» ήρθε να πάρει πίσω και τις τελευταίες κατακτήσεις μας, μετά από τους αντεργατικούς νόμους όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Το οχτάωρο, οι πληρωμένες υπερωρίες, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα μας είναι εμπόδιο στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων. Οι φοροαπαλλαγές και τα δισεκατομμύρια στους επενδυτές από το «Ταμείο Ανάκαμψης» πάνε πακέτο με τις απολύσεις, το τσάκισμα εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων.

Η δημοκρατία τους τελειώνει στις πύλες των εργοστασίων. Όποιος συνδικαλιστής δεν υποκύπτει, απειλείται με απόλυση. Όποιοι απεργούν για το δίκιο τους, βγαίνουν από τα δικαστήρια παράνομοι.

Τιμή στους νεκρούς του Πολυτεχνείου σήμερα, σημαίνει οργάνωση και σύγκρουση των εργατών, της νεολαίας και όλου του λαού με τους εκμεταλλευτές τους και με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Μόνο ο λαός μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα του, με τους αγώνες του, ενάντια στις αιτίες που τα γεννούν, για να διεκδικήσει ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.

Συντονιζόμαστε για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο και διεκδικούμε:

• Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο - 5νθήμερο - 35ωρο. Επαναφορά της Κυριακής αργίας. Κατάργηση του νόμου - εκτρώματος Χατζηδάκη και κάθε νόμου που περιορίζει και καταργεί εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

• Δημόσιο και δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος. Να λειτουργήσουν πλήρως τα Νοσοκομεία ,τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία το ΕΚΑΒ, στελεχωμένα με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

• Άμεσα μέτρα για την ανακούφιση του λαού από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια. Κανένας πλειστηριασμός, καμιά κατάσχεση, καμιά διακοπή στα λαϊκά νοικοκυριά.

• Να μην συγχωνευτεί κανένα σχολικό τμήμα! Να καλυφθούν όλα τα κενά με προσλήψεις εκπαιδευτικών. Αποσυμφόρηση των πανεπιστημιακών αιθουσών. Ασφαλή μεταφορά με τακτικά δρομολόγια εργαζομένων - φοιτητών - μαθητών.

• Να μην ιδιωτικοποιηθεί και να μη μετατραπεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε πολεμικό ορμητήριο των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ. Να μη γίνει βάση στο στρατόπεδο Γιαννούλη. Να κλείσουν όλες οι βάσεις. Να καταργηθεί η κατ’ όνομα “αμυντική συμφωνία” Ελλάδας - ΗΠΑ. Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΟΛΗΣ - ΦΕΡΩΝ - ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ
• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΕΒΡΟΥ

Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video