ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επιμελητήριο Έβρου: Προβληματισμός στον εμπορικό κόσμο από τα νέα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας

Επιμελητήριο Έβρου: Προβληματισμός στον εμπορικό κόσμο από τα νέα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας
Λανθασμένα μηνύματα εκπέμπονται από το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για την ανάσχεση του νέου κύματος της πανδημίας.

Τα νέα μέτρα αφαιρούν μία μεγάλη μερίδα κόσμου από το πελατολόγιο των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, που σημαίνει ότι θα επηρεαστεί αρνητικά ο κύκλος εργασιών στην αγορά, την ώρα όμως που οι έμποροι βρίσκονται ήδη σε δυσχερή θέση καθώς εδώ και δύο χρόνια έχουν δει σημαντικές μειώσεις στους τζίρους τους, ενώ παράλληλα «τρέχουν» σημαντικές υποχρεώσεις μεταξύ των οποίων και αυτή της καταβολής των επιστρεπτέων επιχορηγήσεων (που ξεκινά από 1/1/2022).

Έπειτα, χρονικά βρισκόμαστε κοντά στο τέλος του έτους, δηλαδή σε μια περίοδο που οι οικονομικές υποχρεώσεις του εμπορικού κόσμου είναι ιδιαιτέρως αυξημένες (το λεγόμενο «κλείσιμο της χρονιάς»).

Εν τω μεταξύ, θεωρούμε ανέφικτη την εφαρμογή των νέων μέτρων καθώς είναι τρομερά δύσκολο για τον εκάστοτε καταστηματάρχη να ελέγχει το πιστοποιητικό ή το ράπιντ τεστ των πελατών του, ενώ η εφαρμογή του νέου πακέτου μέτρων δημιουργεί και μία συνθήκη αθέμιτου ανταγωνισμού αφού δεν ισχύει για τα σούπερ μάρκετ, στα οποία όμως εκτός από τρόφιμα πωλούνται και άλλα είδη λιανικού εμπορίου (μικροσυσκευές, ρούχα, παπούτσια, χαρτικά, είδη διακόσμησης κ.α.).

Κατανοούμε απολύτως την ανάγκη επέκτασης της εμβολιαστικής κάλυψης σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, ώστε να ορθωθεί το λεγόμενο τείχος ανοσίας, αλλά αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με τους εμπόρους σε ρόλο ελεγκτή.

Οι έμποροι καθώς και οι καταστηματάρχες εστίασης έχουν την υποχρέωση να διασφαλίζουν τους κανόνες υγιεινής στα καταστήματά τους και γι’ αυτό πρέπει να ελέγχονται. Ο,τιδήποτε άλλο είναι άδικο, αλλά και επιβαρυντικό ως προς την εν γένει λειτουργία της Οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά τον Εμβολιασμό καθαυτόν, προφανώς το Επιμελητήριο Έβρου συντάσσεται με την ανάγκη διεύρυνσης του σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, καθώς είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ο Εμβολιασμός αποτελεί το ισχυρότερο όπλο αντιμετώπισης της πανδημίας.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΤΡΙΟ ΕΒΡΟΥ

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video