ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Περιφερειακή Σύνθεση: Η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ αδυνατεί να αντιληφθεί και να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις

Περιφερειακή Σύνθεση: Η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ αδυνατεί να αντιληφθεί και να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις
Ακόμη μία φορά η χθεσινή (30/8/2021) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας - Θράκης επιβεβαίωσε την προβληματική κατάσταση της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, η οποία αδυνατεί να αντιληφθεί - συνεπώς και να αντιμετωπίσει - τις προκλήσεις και τις αναγκαιότητες που διαγράφονται μπροστά μας, υπό την πίεση των εξελίξεων.

Δυστυχώς και χθες η συνεδρίαση του Π.Σ. απέδειξε αυτή ακριβώς την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις αναγκαιότητες που βιώνουν οι πολίτες και η κοινωνία. Στα πλαίσια αυτά η παράταξή μας έθεσε την αναγκαιότητα να παρέμβει η Περιφέρεια προκειμένου να περιορισθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση των διοδίων που επιβάλει η Εγνατία Οδός Α.Ε. και με αφορμή την εξαιρετικά αρνητική και επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται με τα πλευρικά διόδια στον τ. Δήμο Ελευθερών. Έτσι υπό την πίεση της παράταξής μας η διοίκηση, η οποία παρακολουθούσε με αδιαφορία και απάθεια τα διόδια να κατασκευάζονται θα στείλει ψήφισμα του Π.Σ. το οποίο προτείναμε και με το οποίο εκφράζει άποψη και διαμαρτυρία επί του θέματος!

Επιπλέον η παράταξή μας υπέδειξε στην διοίκηση και στο Π.Σ. την αδικία ανάμεσα στα ποσά που λαμβάνουν οι κτηνοτρόφοι της ΑΜ-Θ από το εθνικό απόθεμα σε σχέση με τους κτηνοτρόφους π.χ. της Κρήτης. Η διοίκηση συμφώνησε ότι υπάρχει σοβαρό θέμα αλλά… φοβάται να εισαγάγει το θέμα και να ζητήσει παρουσία των κτηνοτρόφων και των αρμόδιων υπηρεσιών να το συζητήσει στο Π.Σ. Επίσης για άλλη μία φορά διαπιστώνεται ότι δεν έχουν προτάσεις για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα!

Όσον αφορά τον τουρισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας αφού διαφήμισαν ένα τουριστικό έντυπο, το οποίο παραποιεί τα όρια της Περιφέρειας (!) στο οποίο πλήρωσαν καταχώρηση αλλά δεν ήταν σε θέση να εξηγήσουν πως το έντυπο αυτό στο οποίο πλήρωσαν χρήματα της Περιφέρειας δεν περιλαμβάνει… την πόλη της Καβάλας στην έντυπη του μορφή και την Θάσο και την Σαμοθράκη στην ηλεκτρονική έκδοση!

Όσον αφορά την υλοποίηση έργων και υποδομών η κατάσταση είναι τραγικότερη εφόσον μέλος της διοίκησης (Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας) αδυνατεί να εξηγήσει γιατί καθυστέρησε αδικαιολόγητα να ξεκινήσει μία περιβαλλοντική μελέτη επί δύο χρόνια κινδυνεύοντας να «τινάξει στον αέρα» τις δύο υδατοδεξαμενές (τρικάναλο Φιλίππων και τρικάναλο Κρηνίδων) που κατάφερε να εντάξει προς χρηματοδότηση, στα έργα που χρηματοδοτεί ο ΤΑΡ, ο προκάτοχός του, το όνομα του οποίου δεν έχει καν την πολιτική ευπρέπεια να αναφέρει στην εισήγησή του.

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε πολλά ακόμη παραδείγματα. Δεν θα το κάνουμε. Θα τονίσουμε, όμως, ότι δυστυχώς πλέον του θεσμικού ρόλου που έχουμε ως η μείζονα αντιπολίτευση στο Π.Σ., βρισκόμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθούμε να υποδείξουμε στην διοίκηση τον ρόλο στον οποίο οφείλει να ανταποκριθεί και τα θέματα που πρέπει να κοιτάξει καθώς αυτή επί δύο χρόνια αποδεικνύει την πλήρη της αδυναμία.

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Σύνθεσης

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video