ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στην Αλεξανδρούπολη ο Υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης

Στην Αλεξανδρούπολη ο Υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης
Την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου επισκέπτεται, από σήμερα Πέμπτη, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Καλαφάτης προήδρευσε σε συσκέψεις με τους εκπροσώπους της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων της περιοχής.


Αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχε στο Επιμελητήριο Έβρου, ο κ. Καλαφάτης τόνισε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στηρίζοντας ουσιαστικά και συμβολικά τους ακρίτες μας. Βρισκόμαστε δίπλα τους. Γι΄ αυτό ως Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, σ΄αυτή την τόσο σημαντική και ευαίσθητη περιοχή της Πατρίδας μας. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μιλάει με έργα. Στη δύσκολη περίοδο που πέρασε, ενίσχυσε την περιοχή με συγκεκριμένα μέτρα, συγκεκριμένες πολιτικές, ουσιαστική στήριξη.

Είχαμε επίσης μια πολύ σημαντική και ουσιαστική συζήτηση όσον αφορά το μέλλον του τόπου. Υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης στην περιοχή. Σουφλί, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα. Μετάξι, Ζεόλιθος, Ξυλεία. Είναι κομμάτια τα οποία οφείλουμε να τα συνδέσουμε ώστε να μπορέσουν ν΄αποκτήσουν αναπτυξιακή υπεραξία. Αυτή η επίσκεψη είναι η αρχή συνεχούς και ουσιαστικής επικοινωνίας για να μπορέσουμε να λύσουμε προβλήματα. Οι λύσεις υπάρχουν και θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια να τις βρούμε. Συγκεκριμένα, απτά αποτελέσματα. Αυτό επιδιώκουμε και γι΄αυτό είμαστε εδώ».


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Ως εκπρόσωπος όλων των παραγωγικών φορέων του νομού να ευχαριστήσω την κυβέρνηση και τον Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας και Θράκης κ. Καλαφάτη. Είναι αρωγός στα προβλήματα της περιοχής μας. Επισκέφθηκε με την πρώτη έξοδό του μετά την πανδημία τον ακριτικό Έβρο και την Αλεξανδρούπολη. Με τον Υπουργό συζητήσαμε τα προβλήματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα. Και μάλιστα η εμπειρία του κατέδειξε ότι δεν χρειάζεται να βάλουμε πολλά θέματα στην κουβέντα. Ιεραρχήσαμε πέντε προβλήματα τα οποία πραγματικά στο χρόνο και με τη συχνή επικοινωνία με συνεργάτες του θα τα επιλύσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Βάλαμε θέματα όπως το ότι θα πρέπει να δει η κυβέρνηση το άνοιγμα των συνόρων των Κήπων, το οποίο είναι ένα κομβικό κομμάτι, μιας και είμαστε εν μέσω τουριστικής περιόδου το οποίο θα βοηθήσει την περιοχή. Βάλαμε το θέμα που αφορά τον Ζεόλιθο, όπως ανέφερε και ο Υπουργός, που πρέπει να αξιοποιηθεί και να μεταποιείται στον βόρειο Έβρο. Βάλαμε θέματα επιδότησης κόστους μεταφοράς, διότι είμαστε ο πιο απομακρυσμένος νομός. Είναι θέματα τα οποία μπαίνουν σε μια κουβέντα, σε μια διαπραγμάτευση. Πρέπει να ωριμάσουν και να γίνουν προτάσεις ώστε μετά να κατατεθούν στη Βουλή. Είμαστε σ΄έναν ανοιχτό διάλογο με τον Υπουργό και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα είμαστε εδώ για ν΄αξιολογήσουμε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει. Για μας είναι πολύ θετικό που η κυβέρνηση και ο Υπουργός, είναι δίπλα μας. Διότι το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης είναι ένα Υπουργείο που πρώτον μας δίνει ηθική στήριξη και δεύτερον είναι αρωγός μας, αλλά και ένα Υπουργείο που έχει και αναπτυξιακό ρόλο με εγκρίσεις προτάσεων που αφορούν την επιχειρηματικότητα».


Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τους αυτοδιοικητικούς φορείς, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στηρίζοντας ουσιαστικά και συμβολικά τους ακρίτες μας. Βρισκόμαστε δίπλα τους. Γι΄ αυτό ως Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, σ΄αυτή την τόσο σημαντική και ευαίσθητη περιοχή της Πατρίδας μας. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μιλάει με έργα. Στη δύσκολη περίοδο που πέρασε, ενίσχυσε την περιοχή με συγκεκριμένα μέτρα:
  • Με 590 εκατ. ευρώ σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ουσιαστικά στήριξαν εργαζόμενους, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
  • 128 εκατ. ευρώ δόθηκαν μόνο στην περιοχή του Έβρου.
  • Με την ενίσχυση του φράκτη στις Καστανιές.
  • Με την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολης - Ορμενίου.
  • Με την ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα.
  • Με τις ενισχύσεις που δόθηκαν σε νοικοκυριά και δήμους για τις πλημμύρες του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.
  • Με την απόφαση κατασκευής νέου αστυνομικού κτιρίου στην Αλεξανδρούπολη και την επισκευή του κτιρίου στην Ορεστιάδα.

Συγκεκριμένα μέτρα, συγκεκριμένες πολιτικές, ουσιαστική στήριξη».


Αύριο, Παρασκευή, ο κ. Καλαφάτης θα επισκεφθεί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην περιοχή των Φερών όπου θα επισκεφθεί το εργοτάξιο κατασκευής του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα επισκεφθεί το Διδυμότειχο όπου θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδoς και Σουφλίου, ενώ η περιοδεία του υφυπουργού στην περιοχή θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο Μεθοριακό Φυλάκιο Καστανεών Ορεστιάδας και γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Διδυμοτείχου.

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video