ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η κοροϊδία με τα SMS

Η κοροϊδία με τα SMS
του Κώστα Γιαννακίδη

Το νέο κύμα διαμαρτυρίας έχει να κάνει με την απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης, δηλαδή στα μπαρ, καθώς στα εστιατόρια αντέχεις να φας και χωρίς μουσική. Το μέτρο έχει μία λογική καθώς η μουσική σε υποχρεώνει να μιλάς πιο δυνατά ή σε καλεί να τραγουδήσεις. Και στις δύο περιπτώσεις εκτοξεύονται σταγονίδια, συνεπώς χωρίς μουσική μειώνονται οι πιθανότητες για να συμβεί αυτό. Και από τη στιγμή που δεν γίνεται να εκδοθεί απόφαση με βάση τα ντεσιμπέλ, το μέτρο επιβάλλεται οριζοντίως. Εντάξει, λίγες μέρες είναι, θα περάσουν. Εδώ πέρασαν έξι μήνες.

Το γελοίο της υπόθεσης βρίσκεται στη διατήρηση των SMS. Κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, να μη νομίζει ο λαός ότι τελειώσαμε με την πανδημία και μπορούμε να χαλαρώσουμε. Πολύ ωραία, λοιπόν. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πρέπει να βρουν και αυτούς που θα στέλνουν SMS. Διότι, ας μην κοροϊδευόμαστε, κάθε μέρα πολλαπλασιάζονται εκείνοι που βγαίνουν χωρίς μήνυμα. Πρώτον επειδή βαρέθηκαν. Δεύτερο και κυριότερο, επειδή δεν διενεργούνται έλεγχοι. Μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης οι έλεγχοι ουσιαστικά σταμάτησαν. Η Αστυνομία το πολύ να πάει σε κανένα κορονοπάρτι. Μέχρι εκεί.

Διατηρείται, λοιπόν, εν ισχύ ένα μέτρο που σέβονται όλο και λιγότεροι και αγνοούν όλο και περισσότεροι. Αυτή είναι μία ενδιαφέρουσα συνθήκη. Κράτος και πολίτες προσερχόμαστε σε μία σιωπηρή συμφωνία ώστε να κοροϊδευόμαστε με ένα περιοριστικό μέτρο που ισχύει, αλλά δεν εφαρμόζεται. Κοινώς ο πολίτης ενθαρρύνεται καθημερινά να γράφει το κράτος και τις αποφάσεις του στα παλιά του τα παπούτσια. Ο δε χαρακτήρας των μέτρων ευτελίζεται. Διότι αν σήμερα τα SMS υπάρχουν και δεν υπάρχουν, αύριο θα γίνει το ίδιο με τη μάσκα.

Εδώ κάποιος θα μπορούσε να εγκαλέσει το κράτος επειδή δεν ελέγχει ή δεν επιβάλλει τα μέτρα που θεσπίζει. Είναι μία συζήτηση φιλοσοφικού χαρακτήρα. Αν ζούσαμε στην Ασία η κουβέντα θα τελείωνε πριν καν αρχίσει. Ο πολιτισμός μας, όμως, ορίζει ότι τα περιοριστικά μέτρα πρέπει πάντα να έχουν λαϊκή αποδοχή για να εφαρμοστούν. Ωστόσο αυτό που συμβαίνει τώρα με τα SMS δείχνει και κάτι ακόμα. Το κράτος αδιαφορεί για το αν οι πολίτες έχουν σταθεί απέναντι από ένα μέτρο και το χλευάζουν. Αποδέχεται, σε μικρογραφία, την έννοια της κατάργησής του. Εντάξει, δύο εβδομάδες είναι, θα περάσουν. Όμως ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Πηγή: Protagon.gr

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video