ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επανασύσταση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Έβρου

Επανασύσταση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Έβρου

Με νέο Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ. 29/2021/11-5-2021) που δημοσιεύθηκε, επανασυστήνεται άμεσα το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού στον Έβρο που καταργήθηκε πριν τέσσερα χρόνια, όταν στο πλαίσιο της τότε αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. είχε αποφασισθεί η κατάργησή του και η υποβάθμιση του έργου της συγκεκριμένης Υπηρεσίας σε ένα απλό «γραφείο διαχείρισης μετανάστευσης».

Παρόλες τις σφοδρές τότε αντιδράσεις κυρίως των συνδικαλιστικών οργανώσεων των συνοριακών φυλάκων, της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. και της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, τόσο για την συγκεκριμένη Υπηρεσία όσο και για τις καταργούμενες Υπηρεσίες Διαχείρισης Μετανάστευσης στην ενδοχώρα, η πολιτική Ηγεσία το 2017 προχώρησε στην κατάργηση του για εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού (!) σε μια συνοριακή ζώνη από τις πιο ευαίσθητες που δεχόταν συνεχώς τεράστια μεταναστευτική πίεση, λίγα μέτρα μακριά από την συνοριογραμμή, δείχνοντας έτσι την χαλαρότητα διαχείρισης της συνοριακής γραμμής.

Σε ανακοίνωσή της η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης αναφέρει:

«Ένα πάγιο αίτημα της Ενώσεώς μας ήταν η επανίδρυση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού με αύξηση των οργανικών θέσεων ως νέα Υπηρεσία, βάσει των συνθηκών και αναγκών που έχουν προκύψει από την τελευταία αναδιάρθρωση αλλά και έπειτα από τα γεγονότα του Μαρτίου του 2020. Με πρόσφατα έγγραφά μας από την 27η Μαρτίου 2021 με υπ’ αρθμ. 400/1/1 προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχάλη και προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχάλη και τα υπ’ αρθμ. 605/11/1, 605/13/1 προς τους κ.κ. Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου εξηγήσαμε, για μία ακόμη φορά, τους λόγους που εφιστούσαν αναγκαία την επανίδρυση του Τμήματος.

Σήμερα με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την επανασύσταση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού που συμπεριλαμβάνεται στο Π.Δ. 29/2021.

Χαιρετίζοντας αυτήν την ανταπόκριση - τόσο του Υπουργού μας όσο και του Αρχηγού μας - και την αρωγή των πολιτικών του Ν. Έβρου, θα θέλαμε να επισημάνουμε την ανάγκη για την απαραίτητη αύξηση των οργανικών θέσεων, σε σχέση με το παρελθόν, που θα ανταποκρίνονται στις σημερινές αλλά και μελλοντικές υποχρεώσεις του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

Επίσης, θεωρούμε αναγκαίο ότι οι θέσεις αυτές θα πρέπει να καταληφθούν με τη διαδικασία των έκτακτων μεταθέσεων όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 17 παρ. 1 περ. β του Π.Δ. 100/2003 (όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει), έτσι ώστε να δοθεί μία πρώτη λύση και στο χρόνιο ζήτημα των αδαπάνως αποσπασμένων συναδέλφων μας της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ».

Στη Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης είμαστε πεπεισμένοι πως με τον διάλογο, τις συνεργασίες αλλά και τον συνεχή αγώνα μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε βήματα μπροστά, γι αυτό και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video