ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το Σωματείο Οικοδόμων Αλεξανδρούπολης καταγγέλλει την κοινοπραξία κατασκευής του φράχτη στον Έβρο

Το Σωματείο Οικοδόμων Αλεξανδρούπολης καταγγέλλει την κοινοπραξία κατασκευής του φράχτη στον Έβρο
Για τις καθυστερήσεις πληρωμών και τις απολύσεις στην κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, καταγγέλλει την κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας.

Στην καταγγελία του το Σωματείο Οικοδόμων αναφέρει:

Καταγγέλλουμε την κοινοπραξία TERNA - AVAX - INTRAKAT - MYTILINEOS για τις καθυστερήσεις πληρωμών και τις απολύσεις στην κατασκευή του φράχτη στον Έβρο.

Και σε αυτό το έργο φαίνεται ξεκάθαρα ότι ούτε τα «μεγάλα αναπτυξιακά έργα» ούτε τα «σημαντικά εθνικά έργα» αφορούν το ίδιο τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες και τους εργαζόμενους.

Από την αρχή της κατασκευής του φράχτη τα μεροκάματα είναι πολύ χαμηλά και οι ώρες πολλές. Υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές, ενώ πριν λίγες ημέρες έγιναν και απολύσεις εργαζομένων. Όλα αυτά δεν είναι ζητήματα αστοχιών εργολάβων ή μεμονωμένα περιστατικά. Η πίεση, η εντατικοποίηση, οι χαμηλοί μισθοί και οι απολύσεις είναι πλέον καθεστώς σε όλα τα μεγάλα εργοτάξια, που η εργοδοσία ξεσαλώνει. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα έργο που την ευθύνη έχουν οι 4 μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου.

Επιστρέφουμε ως υποκριτικά και προκλητικά τα συγχαρητήρια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρυσοχοΐδη για την πρόοδο των εργασιών του φράχτη μέσα στις δυσμενείς συνθήκες του χειμώνα. Στην ουσία παραδέχεται ότι η κυβέρνησή του διασφαλίζει την απρόσκοπτη εκμετάλλευση των εργαζομένων, κόντρα και στα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, όπως προβλέπονται για τέτοιας κλίμακας έργα. Και μόλις κάποιος εργολάβος δεν τα βρει με την κοινοπραξία, τη διαφωνία τους την πληρώνουν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται ξαφνικά άνεργοι. Ενώ υπάρχει η ανάγκη και η δυνατότητα να δουλέψουν τόσο για το έργο όσο και για τους ίδιους φυσικά. Με πλήρη ευθύνη της κοινοπραξίας, που θα μπορούσε αμέσως να προσλάβει το προσωπικό για να συνεχίσουν κανονικά και δεν το έκανε.

Το σωματείο μας πραγματοποίησε παρεμβάσεις με στόχο την επίλυση των ζητημάτων που είχαν να κάνουν με καθυστερήσεις πληρωμών, απολύσεις εργατών και συνθηκών εργασίας, όπως είχε κάνει και για το εργατικό ατύχημα. Για όλα αυτά και άλλα ζητήματα, μέλη του ΔΣ του σωματείου μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον νέο εργοταξιάρχη του έργου, όπου και τέθηκαν οι απαιτήσεις των εργαζομένων και οι προβληματισμοί. Σε απάντηση αυτών, ο εργοταξιάρχης δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε επίλυση μέρος αυτών, όπως την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων (έως 12/4/2021) και επαναπρόσληψη των εργατών που έχασαν την δουλειά τους. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα 14/4/2021 δεν έχουν εξοφληθεί οι συνάδελφοι, που μάλιστα είναι πλέον και απολυμένοι εδώ και 2 εβδομάδες. Ούτε φυσικά τους κάλεσαν για δουλειά. Φαίνεται ξεκάθαρα η «εταιρική κοινωνική ευθύνη» της κοινοπραξίας αλλά και το «όφελος με τις θέσεις εργασίας για την περιοχή», που κυβέρνηση και τοπικοί παράγοντες προπαγάνδιζαν.

Το σωματείο μας είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους εργαζόμενους, όπως έκανε όλον αυτό τον καιρό, παλεύοντας για την δικαίωσή τους. Δεν θα αφήσουμε το θέμα να περάσει έτσι. Μαζί με τους συναδέλφους θα παλέψουμε για τα δικαιώματά μας, απαιτώντας:
  1. Άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων. Με ευθύνη της κοινοπραξίας να πληρώνονται όλοι οι εργαζόμενοι στην ώρα τους.
  2. Να επαναπροσληφθούν εδώ και τώρα όλοι οι απολυμένοι, με όλα τα δικαιώματα και τις αποδοχές που είχαν και με υψηλότερο μεροκάματο.
  3. Να σταματήσουν οι υπερωρίες και να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό για να βγαίνει ανθρώπινα η δουλειά.
  4. Δουλειά 5ημερη - 7ωρη με πλήρεις αποδοχές.
  5. Αύξηση στα μεροκάματα. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  6. Τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για να γυρνάμε όλοι σπίτια μας μετά τη δουλειά.

Φωτογραφία αρχείου


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video