ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συνάντηση Πέτροβιτς με τη Γενική Διευθύντρια Στατιστικών της ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο της Απογραφής Γεωργίας - Κτηνοτροφίας

Συνάντηση Πέτροβιτς με τη Γενική Διευθύντρια Στατιστικών της ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο της Απογραφής Γεωργίας - Κτηνοτροφίας
Συνάντηση εργασίας, στο πλαίσιο της Απογραφής Γεωργίας - Κτηνοτροφίας 2021, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς με τη Γενική Διευθύντρια Στατιστικών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Βασιλική Μπενάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο τρόπος διενέργειας της Απογραφής Γεωργικών και Κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, η οποία διενεργείται κάθε δέκα χρόνια σε όλα τα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου συμβάλλει ενεργά στην Απογραφή, με τη διάθεση υπαλλήλων της για τη στελέχωση σχετικής Ομάδας Εργασίας, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και τη διευκόλυνσή τους στην παροχή των σχετικών στοιχείων στην ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, η συλλογή των δεδομένων πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου που συμπληρώνουν οι εκπρόσωποι των εκμεταλλεύσεων σε ειδική εφαρμογή στην Ψηφιακή Πύλη Gov.gr, κατόπιν σχετικού e-mail που λαμβάνουν από την ΕΛΣΤΑΤ ή ειδοποίηση από τον Απογραφέα της περιοχής τους, για τις περιπτώσεις που δεν είναι εφικτή η ηλεκτρονική συμπλήρωση του ερωτηματολογίου από τους ίδιους τους κατόχους. Οι Απογραφείς φέρουν ειδική ταυτότητα της ΕΛΣΤΑΤ, οι συναντήσεις πραγματοποιούνται λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού με τους απογραφόμενους σε δημόσια κτίρια. Η Απογραφή αφορά σε όλη την επικράτεια της Χώρας και θα ολοκληρωθεί στις 22 Ιουνίου 2021. Αναγνωρίζοντας την σημασία των έγκυρων και αξιόπιστων στατιστικών για τον πρωτογενή τομέα της Χώρας, οι εκπρόσωποι ή κάτοχοι γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων καλούνται να ανταποκριθούν με προθυμία και ειλικρίνεια.

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με τις επικείμενες Γενικές Απογραφές Κτιρίων, Πληθυσμού και Κατοικιών που θα διενεργηθούν κατά το β΄ εξάμηνο του 2021.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου δήλωσε σχετικά «Η Απογραφή Γεωργίας - Κτηνοτροφίας θα αποφέρει σημαντικές και χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με τη διάρθρωση του γεωργικού και κτηνοτροφικού τομέα στον Έβρο, ο οποίος αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας μας, ενώ θα συμβάλλει στην ορθή απεικόνιση της σύγχρονης ελληνικής γεωργίας - κτηνοτροφίας».

Από την πλευρά της η Γενική Διευθύντρια Στατιστικών της ΕΛΣΤΑΤ ανέφερε: «Η συμβολή και η συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου στο έργο της ΕΛΣΤΑΤ αποτελεί σημαντική και ουσιαστική παράμετρο για την επιτυχή υλοποίηση της Απογραφής Γεωργίας - Κτηνοτροφίας, καθώς και των επικείμενων Γενικών Απογραφών Κτιρίων και Πληθυσμού Κατοικιών».

Την κα Μπενάκη συνόδευε η Προϊσταμένη Περιφερειακής Υπηρεσίας Στατιστικής Νομού Έβρου κα Ελένη Αλατά.

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video