ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο Μέτιος με την αδιαλλαξία του οδηγεί σε κλείσιμο την ΔΕΣΜ-ΟΣ δημιουργώντας πρόβλημα στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων

Ο Μέτιος με την αδιαλλαξία του οδηγεί σε κλείσιμο την ΔΕΣΜ-ΟΣ δημιουργώντας πρόβλημα στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων
Σε επικίνδυνες ατραπούς βάζει πλέον την εταιρία ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Μ.Θ. (Διαχειριστική Έργων Στήριξης ΜΜΕ - Οικονομική Συμβουλευτική Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης), ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας - Θράκης Χρήστος Μέτιος με την αδιαλλαξία του!

Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους τα Επιμελητήρια της Αν. Μακεδονίας - Θράκης, η συμπεριφορά του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ εδώ και έναν χρόνο τουλάχιστον έχει δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων από την ΔΕΣΜ-ΟΣ και η κατάσταση αυτή πέρα από τη βλάβη που προκαλεί στην τοπική επιχειρηματικότητα, αντανακλά πλέον σε εθνικό επίπεδο καθώς αμαυρώνει συνολικά την εικόνα της χώρας μας στον τομέα της απορροφητικότητας των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Ο ΕΦΕΠΑΕ πρότεινε ολοκληρωμένη λύση για το διοικητικό αδιέξοδο της ΔΕΣΜ-ΟΣ, με την οποία τα Επιμελητήρια συμφωνήσαν εξ αρχής, όμως ο Περιφερειάρχης κ. Μέτιος αρνήθηκε να αποδεχτεί τη μέση λύση που πρότειναν οι Υπουργοί κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Τσιακίρης. Η άρνηση αυτή, όπως τον προειδοποίησαν ξεκάθαρα ο Υπουργός και υφυπουργός Ανάπτυξης, θα έχει ως αποτέλεσμα να πάρει ο ΕΦΕΠΑΕ από την ΔΕΣΜ-ΟΣ τα προγράμματα των επιχειρήσεων, και επομένως να κλείσει.

Η ανακοίνωση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας - Θράκης:

“ΟΧΙ” ΤΟΥ Χ. ΜΕΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΕΦΕΠΑΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ Η ΔΕΣΜ-ΟΣ

Σε επικίνδυνες ατραπούς βάζει πλέον την εταιρία ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ, ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας - Θράκης Χρήστος Μέτιος με την αδιαλλαξία του! Η συμπεριφορά του εδώ και έναν χρόνο τουλάχιστον έχει δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων από την ΔΕΣΜ-ΟΣ και η κατάσταση αυτή πέρα από τη βλάβη που προκαλεί στην τοπική επιχειρηματικότητα, αντανακλά πλέον σε εθνικό επίπεδο καθώς αμαυρώνει συνολικά την εικόνα της χώρας μας στον τομέα της απορροφητικότητας των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Ο συναγερμός σήμανε εδώ και λίγες μέρες όχι μόνο από τον ΕΦΕΠΑΕ (εταίρος του οποίου είναι και η ΔΕΣΜ-ΟΣ), αλλά και από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Επιπρόσθετα υπήρξε σύσταση και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επομένως ο ΕΦΕΠΑΕ πρότεινε ολοκληρωμένη λύση για το διοικητικό αδιέξοδο της ΔΕΣΜ-ΟΣ, με την οποία τα Επιμελητήρια συμφωνήσαν εξ αρχής. Δυστυχώς όμως σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, ο Περιφερειάρχης ΑΡΝΗΘΗΚΕ να αποδεχτεί την μέση λύση που πρότειναν οι Υπουργοί κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Τσιακίρης. Η άρνηση αυτή, όπως τον προειδοποίησαν ξεκάθαρα ο Υπουργός και υφυπουργός Ανάπτυξης, θα έχει ως αποτέλεσμα να πάρει ο ΕΦΕΠΑΕ από την ΔΕΣΜ-ΟΣ τα προγράμματα των επιχειρήσεων, και επομένως να κλείσει.

Σε περίπτωση που γίνει πράξη η αναστολή λειτουργίας της ΔΕΣΜ-ΟΣ, τα εν εξελίξει προγράμματα θα ανατεθούν για αξιολόγηση σε Φορέα άλλης Περιφέρειας με μέριμνα του ΕΦΕΠΑΕ.

Για όλη αυτή την κατάσταση, τα Επιμελητήρια καθιστούμε ως αποκλειστικό υπεύθυνο τον Περιφερειάρχη.

Τα Επιμελητήρια άλλωστε, εδώ και μήνες εργάζονται για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης με γνώμονα πάντα την επιχειρηματικότητα και την τοπική μας οικονομία. Τα Επιμελητήρια σταθερά και μεθοδικά εργάστηκαν, εργάζονται και θα εργάζονται απαλλαγμένα από προσωπικές έριδες και φιλοδοξίες και τιμώντας τα μέλη τους, που ανεξαρτήτως “επιχειρηματικού μεγέθους” συνιστούν αυτό που λέμε τοπική οικονομία.

Για τον λόγο αυτό, δηλώνουμε για άλλη μία φορά ότι δεχόμαστε την προτεινόμενη λύση από τον ΕΦΕΠΑΕ και το αρμόδιο Υπουργείο, καθώς εξ αρχής ήμασταν υπέρ μίας ξεκάθαρης διοικητικής λύσης, για να προχωρήσει η αξιολόγηση των προγραμμάτων το γρηγορότερο δυνατό. Δυστυχώς ο Περιφερειάρχης, επιμένοντας στην αρνητική του στάση, οδηγεί τον ΔΕΣΜ-ΟΣ σε αναστολή λειτουργίας. Ως Επιμελητήρια δηλώνουμε ότι θα βρούμε το γρηγορότερο δυνατόν λύση που να εξυπηρετεί τις επιχειρήσεις μας.

Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν θα θυσιάσουμε το μέλλον των επιχειρήσεων της  περιοχής μας - τουλάχιστον στο βαθμό που μας αναλογεί - όπως κάνει ο Περιφερειάρχης με την αδιάλλακτη στάση του.

Τέλος, υπογραμμίζουμε ότι στην τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τα Επιμελητήρια δεν εκλήθησαν καθώς η συγκαταβατική τους διάθεση ήταν ήδη δεδηλωμένη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΜΑΡΚΟΣ ΔΕΜΠΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΡΑΒΑΝΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Α.Μ.Θ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video