ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δρόμος Δράμας - Αμφίπολης ή πεσμένη γέφυρα της Καβάλας; Ποιο έργο θα τελειώσει πρώτα κ. Μέτιο; Ιδού η απορία!

Δρόμος Δράμας - Αμφίπολης ή πεσμένη γέφυρα της Καβάλας; Ποιο έργο θα τελειώσει πρώτα; Ιδού η απορία!
Μέσα στην τρελή χαρά ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας - Θράκης κος Μέτιος πανηγυρίζει για την εξασφάλιση δυο εκατομμυρίων ευρώ για την συνέχιση της μελέτης του δρόμου Δράμας - Αμφίπολης που απλά ακόμη δεν υπάρχει…

Η Δράμα, η Καβάλα και η Εγνατία Οδός…

Διαβάζουμε από πρόσφατο δελτίο τύπου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ότι «Το 2013, η αρμοδιότητα για τις μελέτες και την κατασκευή του τμήματος που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μεταβιβάστηκε στην Εγνατία Οδό. Δηλαδή, ό,τι μελέτες είχαν εκπονηθεί από την κρατική Περιφέρεια και τη Νομαρχία Δράμας μέχρι τότε για το συγκεκριμένο τμήμα, δόθηκαν στην Εγνατία Οδό. Φέτος το Φεβρουάριο, ως Διοίκηση της Περιφέρειας, ζητήσαμε και, πριν λίγες μέρες, λάβαμε από την Εγνατία Οδό όλες τις υπάρχουσες μελέτες για το συγκεκριμένο τμήμα. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι οι μελέτες που μας επιστράφηκαν, ήταν σχεδόν αυτές που είχαμε δώσει πριν 8 χρόνια. Και για να είμαι ακριβής, η όποια πρόοδος υπήρξε, σημειώθηκε μόλις τον τελευταίο χρόνο».

Δηλαδή αβίαστα προκύπτει ότι μέχρι το Φεβρουάριο του 2021, η Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ δεν ενδιαφέρθηκε να δει τι γίνεται και τι συμβαίνει με την μελέτη αυτή που ανέλαβε η Εγνατία Οδός, και εμπαίζοντας την Περιφέρεια ΑΜ-Θ παρέδωσε ότι είχε παραλάβει το… 2013; Και η παραπάνω αδιαφορία επιβραβεύεται και με πρόσφατο δελτίο Τύπου της, σύμφωνα με το οποίο «εξασφαλίστηκαν» τα 2 εκ. € που απαιτούνται για την ολοκλήρωση - επικαιροποίηση της μελέτης;

Κι ας πάμε ένα βήμα πιο πέρα:

Για να μην «εισπράξει» τα εύσημα ο ΣΥΡΙΖΑ για την αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας της Καβάλας ενόψει των εκλογών, Δήμος Καβάλας και Περιφέρεια ΑΜ-Θ αρνήθηκαν την συνδρομή του ΥΠΕΧΩΔΕ, όπως εύγλωττα αποκάλυψε προ μηνών η τότε δήμαρχος κα Δήμητρα Τσανάκα. Ως «λύση» αναζητήθηκε η προγραμματική σύμβαση για την σύνταξη της μελέτης ανάμεσα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και την Εγνατία Οδό, δηλαδή ζητήθηκε από το φορέα που επί 9 χρόνια καθυστέρησε τις μελέτες για τον άξονα Δράμα - Αμφίπολη (στο κομμάτι των 14 χιλιομέτρων), να συντάξει την μελέτη αποκατάστασης της γέφυρας της Καβάλας…

Η Εγνατία Οδός έπρεπε κατά την προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε στις 3/10/2020 να παραδώσει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021 μελέτη αποκατάστασης της γέφυρας… Ήδη στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, για λόγους ανώτερης βίας, εισήχθη αίτημα της εταιρείας για την παράταση ισχύος της προγραμματικής σύμβασης μέχρι τον Απρίλιο του 2022 και η Διοίκηση είναι θετική προς τούτο σύμφωνα με την εισήγησή της στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα γίνει την Τρίτη 27/4/2021.

Λοιπόν πάμε ένα στοίχημα ότι η κατασκευή (τουλάχιστον, αν όχι και η μελέτη) της γέφυρας στο παλιό Νοσοκομείο Καβάλας θα μας απασχολήσει και στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές;

Από το Γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video