ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αλεξανδρούπολη: Σύσκεψη σωματείων για την προετοιμασία της απεργίας της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη

Αλεξανδρούπολη: Σύσκεψη σωματείων για την προετοιμασία της απεργίας της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη
Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία παίρνουν την υπόθεση της οργάνωσης της απεργιακής Πρωτομαγιάς στα χέρια τους και απευθύνουν απεργιακό κάλεσμα ξεσηκωμού για την Πέμπτη 6 Μάη, αφού φέτος η 1η Μάη συμπίπτει με το Μ. Σάββατο.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πρέπει να οργανώσουν την απεργία στις 6 Μάη με το περιεχόμενο και τα χαρακτηριστικά της 1ης Μάη, του ταξικού αγώνα των εργατών, που γράφτηκε με αίμα στις πιο λαμπρές σελίδες της Ιστορίας του εργατικού κινήματος και φώτισε το δρόμο και την προοπτική για τους εργάτες όλου του κόσμου.

Με σύνθημα «Τα κέρδη τους - Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!» απευθύνουν πλατύ κάλεσμα προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους να οργανώσουν την απεργιακή τους απάντηση στις 6 Μάη.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Περιοχής Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η Ενότητα» καλεί όλα τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα της περιοχής, συνδικαλιστές, εργαζόμενους και συνταξιούχους σε σύσκεψη την Κυριακή 25 Απρίλη στις 11:00 π.μ. στο ανοιχτό αμφιθέατρο μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Εύπλου στην Αλεξανδρούπολη, για να συνδιαμορφώσουν το πλαίσιο των αιτημάτων για την Πρωτομαγιά και την απεργιακή κινητοποίηση της 6ης Μάη.


Στο κάλεσμά του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης αναφέρει:

«Τα κέρδη τους - Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής!

6 Μαΐου γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά με ΑΠΕΡΓΙΑ!

Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, και ενώ στην χώρα μας μετράμε πάνω από 9.500 νεκρούς, με πολλές δεκάδες ασθενών σήμερα να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να πάρει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού που από την αρχή ζητούν εκατοντάδες σωματεία σε όλη την χώρα. Αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές δομές υγείας, αρνείται να προσλάβει υγειονομικό προσωπικό και να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους της υγείας, την ώρα που πανηγυρίζει για το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης, για τα 12 δις που έχουν έρθει στη χώρα και τα αλλά 32 που θα έρθουν το επόμενο διάστημα, όλα μαζί δώρο στους ομίλους της πράσινης επιχειρηματικότητας και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Την ίδια στιγμή που μετράμε νεκρούς συναδέλφους, την ώρα που στα μάτια όλων μας φάνηκε ξεκάθαρα πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα στους χώρους δουλειάς ήταν ένα μεγάλο ψέμα, η κυβέρνηση δρομολογεί νέα μεγάλη σφαγή, ετοιμάζεται να φέρει τις ανατροπές του αιώνα, τη διάλυση της ζωής μας, των μισθών μας, του εργάσιμου χρόνου.

135 χρόνια μετά τον αιματοβαμμένο Μάη στο Σικάγο που καθιέρωσε το 8ωρο και έναν αιώνα από την πρώτη εφαρμογή του στη χώρα μας, η κυβέρνηση επιδιώκει να το καταργήσει, να νομιμοποιήσει την υπερωριακή 10ωρη απλήρωτη εργασία.

Δε θα δεχτούμε το νέο εργασιακό μεσαίωνα! Δε θα ανεχτούμε σε μια ήδη επιβαρυμένη κατάσταση από τις ελαστικές μορφές εργασίας να γίνει το 8ωρο μας 10ωρο και η Κυριακάτικη Αργία παρελθόν.

Για όλα τα παραπάνω, σε αντίθεση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να απαξιώσει την Πρωτομαγιά, ορίζοντας ως αργία την Τρίτη του Πάσχα 4/5, αλλά και κόντρα με την απαξιωμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, που έτρεξε να δηλώσει ότι θα γιορτάσει με την κυβέρνηση, κηρύσσοντας «απεργία» την ημέρα της αργίας, το σωματείο μας ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των καιρών και στο κάλεσμα δεκάδων ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων, πολλών δεκάδων σωματείων για εορτασμό της Πρωτομαγιάς με ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 6 Μαΐου. Μάλιστα, αντίστοιχη απόφαση έχει πάρει και η ΑΔΕΔΥ.

Αφού και η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Έβρου απέρριψε την πρόταση για σύσκεψη σωματείων για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στο 10ωρο, αλλά και την πρόταση για απεργία στις 6 Μαΐου, συντασσόμενη με την κυβέρνηση και την ηγεσία της ΓΣΕΕ, καλούμε σε σύσκεψη όλα τα σωματεία της πόλης μας, όλους τους εκλεγμένους συνδικαλιστές, εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εργαζόμενους στον Δήμο, υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς, συνταξιούχους, σε σύσκεψη την ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 11:00 π.μ. στο ανοιχτό αμφιθέατρο μπροστά από το εκκλησάκι του Άγιου Εύπλου για να συνδιαμορφώσουμε το πλαίσιο των αιτημάτων για την Πρωτομαγιά και την απεργιακή κινητοποίηση της 6ης Μάη, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας που συστήνουν οι επιστήμονες, φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις.

Οι βασικές διεκδικήσεις όπως διαμορφώθηκαν στο τελευταίο ΔΣ του σωματείου μας και θα συζητηθούν για να συνδιαμορφωθούν με τα αλλά σωματεία κατά την σύσκεψη είναι:

• Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημιώσεις. Ενίσχυση του Δημοσίου συστήματος υγείας με προσλήψεις προσωπικού.

• Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

• Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας - Επίσπευση των εμβολιασμών.

• Γιατρός εργασίας σε κάθε μεγάλο εργασιακό χώρο.

• Οι απώλειες των συναδέλφων μας από κορωνοϊό να αναγνωριστούν ως εργατικά ατυχήματα, καθώς υπάρχει δεδομένος επαγγελματικός κίνδυνος

• Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ανέργων. Καμία απόλυση.

• 8ωρο και 5ήμερο. Όχι στα διακεκομμένα ωράρια και τις ευέλικτες μορφές εργασίας.

• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

• Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους και υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.

• Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

• Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα! Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων. Το κράτος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν έχουν καμία δουλειά να παρεμβαίνουν στα συνδικάτα.»

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video