ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο Δήμος Διδυμοτείχου ζητά την επανεξέταση της κατάταξης του Δήμου σε περιοχή Αυξημένου Κινδύνου

Ο Δήμος Διδυμοτείχου ζητά την επανεξέταση της κατάταξης του Δήμου σε περιοχή Αυξημένου Κινδύνου
Ο Δήμος Διδυμοτείχου έχει χαρακτηριστεί από σήμερα Σάββατο σε περιοχή Αυξημένου Κινδύνου (Επίπεδο Β) λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Την επανεξέταση της απόφασης που έθεσε τον Δήμο Διδυμοτείχου σε Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου ζητάει με επιστολή του από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κε Υπουργέ,
 
Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου κατά τις απογευματινές ώρες, ενημερώθηκα από τον Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας, ότι την επόμενη ώρα θα ανακοινωθεί η κατάταξη του Δήμου Διδυμοτείχου ως περιοχή με Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο).

Έχοντας στη διάθεση μας δεδομένα που ίσως προσδίδουν διαφορετική εκτίμηση του επιδημιολογικού φορτίου για την περιοχή, επικοινώνησα μαζί σας με στόχο να γνωστοποιηθούν τα κριτήρια και να εξετασθεί η αναίρεση της απόφασης.

Πιο συγκεκριμένα, ο βασικός όγκος του επιδημιολογικού φορτίου εντοπίζεται στη Σχολή Αστυφυλάκων, η οποία είναι απομονωμένη από το Δήμο και η Διοίκηση σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές, έχει την κατάσταση υπό έλεγχο. Επιπρόσθετα, όλο το πολιτικό προσωπικό της Σχολής Αστυφυλάκων έχει εξετασθεί και το αποτέλεσμα είναι αρνητικό. Αντίστοιχα, οι δύο πρόσφατες τυχαίες δειγματοληψίες ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 24 Φεβρουάριου σε 67 δημότες και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου σε 30 δημότες, κατέγραψαν μηδενικά θετικά δείγματα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι μηδενικά είναι και τα περιστατικά στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Κατανοούμε ότι η απόφαση αποτελεί πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και σεβόμαστε τον ρόλο και την επιστημονικότητα των μελών της. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι στην προκείμενη περίπτωση δεν αξιολογήθηκαν όλες οι μεταβλητές του περιβάλλοντος και καλούμε για την αναίρεση της απόφασης. Η περίπτωση του Δήμου Διδυμοτείχου εκτιμήθηκε ποσοτικά με βάση τα αριθμητικά δεδομένα, παραβλέποντας την συσχέτιση με τα ποιοτικά, τα οποία αναφέρονται στις περιοχές διασποράς. Όπως αντιμετωπίζονται τα νοσοκομεία, οι στρατιωτικές μονάδες, και οι Σχολές ανά την Ελλάδα ως ανεξάρτητες και ξεχωριστές μονάδες, θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται και η παρούσα κατάσταση.

Ακολούθως, έχουμε ήδη διανύσει μια πολύ δύσκολη περίοδο και κατανοούμε ότι η επιτροπή των ειδικών είναι εξίσου ταλαιπωρημένη με το επιφορτισμένο έργο διαρκείας που της έχει ανατεθεί. Ωστόσο, αυστηροποίηση των μέτρων προοδευτικά ενδέχεται να δημιουργήσει μειωμένη συμμόρφωση και αντιδράσεις.

Με γνώμονα ότι το γεγονός της αυστηρής εκτίμησης έχει επαναληφθεί και σε άλλες περιοχές, σας προτρέπουμε να προχωρήσετε στην επανεξέταση του μοντέλου λειτουργίας της επιτροπής ειδικών, εντάσσοντας με πληροφοριακό χαρακτήρα τους Δήμους, ώστε στο μέλλον να διευκολύνεται η πρόσβαση σε ποιοτικά δεδομένα για τις περιοχές της ευθύνης τους. Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε την ευκαιρία της πρακτικής συνεισφοράς και να αποτραπούν αντίστοιχες αυστηρές εκτιμήσεις.

Έχοντας τεκμηριώσει τις θέσεις μας προσβλέπουμε στην δική σας συνδρομή και παραμένουμε σε ετοιμότητα, ώστε να συνδράμουμε με ανθρώπινους και τεχνολογικούς πόρους εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
ΡΩΜΥΛΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

Συνοπτικά τα μέτρα που ισχύουν σε περιοχές Αυξημένου Κινδύνου - Επίπεδο Β:
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί.
  • Δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια και σχολεία ειδικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες.
  • Εξ αποστάσεως εκπαίδευση(τηλεκπαίδευση) για Λύκεια.
  • Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.
  • Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away.
  • Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video