ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου για την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου για την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού
Με αφορμή την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στον πληθυσμό αλλά και σε δημόσιες δομές, με την ισχυρή απειλή ενός τρίτου, ακόμα σοβαρότερου κύματος της πανδημίας (ή δραματική αναζωπύρωση του δεύτερου κύματος), ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου θεωρεί υποχρέωσή του να απευθύνει ορισμένα μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις:

Η εθνική εκστρατεία για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού συνεχίζεται και μας θέλει όλους παρόντες και ενεργούς. Πρώτο μας μέλημα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Φροντίζουμε τους εαυτούς μας, τους οικείους μας, τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Οι τελευταίοι επιδημιολογικοί δείκτες για τον νομό μας είναι σε ύφεση. Συγκρινόμενοι δε και με αρκετούς άλλους νομούς της ηπειρωτικής χώρας βαίνουν μειούμενοι. Η βαρύτητα της νόσου στα παιδιά συνεχίζει προς το παρόν να είναι χαμηλή και ελεγχόμενη. Δεν αποκλείονται όμως απρόβλεπτες εξελίξεις στο μέλλον - ειδικά όσον αφορά τις μεταλλάξεις του ιού - γεγονός που πρέπει να κρατά σε εγρήγορση και επαγρύπνηση γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και τον καθένα από εμάς. Αν μας έμαθε κάτι ο κορωνοϊός είναι πως δεν υπάρχουν βεβαιότητες και πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

Όσον αφορά τον τρέχοντα εμβολιασμό που ήδη εξελίσσεται και στον νομό μας, σε πολλά εμβολιαστικά κέντρα και με γοργούς ρυθμούς, καλούμε τον πληθυσμό να συμμετέχει μαζικά. Το εμβόλιο είναι ένα δημόσιο δώρο και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε για να χτίσουμε το τείχος προστασίας που απαιτείται για να περάσουμε όλοι μαζί στην μετά covid εποχή.

Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να αναζητούν τα σημεία διενέργειας rapid τεστ, τα οποία - κατόπιν διαρκών οχλήσεων του Συλλόγου προς την Πολιτεία - είναι διαθέσιμα σε διάφορα σημεία του Νομού. Έτσι, θα μπορέσουν να ανιχνευθούν έγκαιρα ακόμα και ασυμπτωματικοί ασθενείς και να αντιμετωπιστεί πολύ πρώιμα η νόσος.

Το υγειονομικό προσωπικό τόσο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (νοσοκομείου αναφοράς για την περιφέρειά μας) όσο και του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου αλλά και όλων των δομών υγείας του νομού, υπερβάλλουν εαυτούς και αδιαλείπτως προσφέρουν πάσης φύσεως υπηρεσίες υγείας στον πληθυσμό του Νομού μας και όχι μόνο. Παράλληλα, οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί, συνεχίζουν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, διατηρώντας ένα ισχυρό τείχος προστασίας των νοσοκομείων.

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για να προστατεύσουμε εμείς οι υγειονομικοί τους συμπολίτες μας είναι να προστατεύσουμε πρώτα τους εαυτούς μας. Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο λοιπόν να περιοριστεί η εμφάνιση νέων κρουσμάτων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δομών υγείας.

Για τον λόγο αυτό, παρακαλούνται οι υγειονομικοί να συνεχίσουν να τηρούν απαρέγκλιτα και με ιδιαίτερη αυστηρότητα όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας: αποστάσεις, μάσκες, αντισηψία χεριών και επιφανειών. Το ίδιο δε να συμβουλεύουν τους οικείους τους και αυτούς που περιθάλπουν. Επικίνδυνες εστίες μόλυνσης είναι τα «δωμάτια ανάπαυσης» των υγειονομικών, ειδικά τα ανεπαρκώς αεριζόμενα. Πολύ σημαντική επομένως είναι η τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και η αποφυγή συνωστισμού και στις περιπτώσεις αυτές. Η ευθύνη ημών των υγειονομικών είναι τεράστια, ενώ χρέος μας είναι να συνεχίζουμε αν παρέχουμε στους πολίτες επικαιροποιημένη και σύγχρονη γνώση για την πρόληψη και διαχείριση της πανδημίας. Η συμμετοχή δε στον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού πρέπει να είναι καθολική, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων για συγκεκριμένες και σαφείς αντενδείξεις. Ο πολίτης πρέπει να νιώθει απόλυτα ασφαλής όταν επισκέπτεται μία δομή υγείας, να είναι σίγουρος ότι τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα και ότι το υγειονομικό προσωπικό είναι απόλυτα θωρακισμένο, ώστε να μην υπάρχει ουδεμία υπόνοια περί μετάδοσης νόσου από υγειονομική δομή.

Η Πολιτεία πρέπει να σταθεί αρωγός των προσπαθειών μας και να τις στηρίξει με:
  1. Άμεση πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων των Νοσοκομείων με μόνιμους διορισμούς.
  2. Αύξηση των δαπανών για την υγεία.
  3. Επίλυση όλων των σοβαρών εκκρεμοτήτων στις δομές υγείας, τόσο του κρατικού όσο και του ιδιωτικού τομέα.
  4. Να συνεργαστεί σταθερά και συστηματικά με τους Ιατρικούς Συλλόγους, με οφέλη μόνο, για το σύστημα υγείας και την υγεία του πληθυσμού.

Δεν ξεχνάμε ότι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι πρώτιστη προτεραιότητα. Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου θα την περιφρουρήσει με κάθε τρόπο και θα παραμείνει θεματοφύλακας της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στον νομό μας.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΡΟΥ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video