ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά ενημέρωση για τις πλημμύρες και συζήτηση για τους εργαζόμενους ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά ενημέρωση για τις πλημμύρες και συζήτηση για τους εργαζόμενους ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών
Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα την Τετάρτη 17/2/2021 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, χωρίς προς το παρόν, να περιλαμβάνει ως θέμα την ενημέρωση για τις καταστροφικές πλημμύρες στο Δήμο μας. Από την πλευρά μας καταθέσαμε αίτημα ενημέρωσης για τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών, για την καταγραφή των ζημιών, τον σχεδιασμό αποκατάστασης καθώς και για τα αποτελέσματα των επισκέψεων των κυβερνητικών κλιμακίων.

Καταθέσαμε επίσης αίτημα συζήτησης εκτός ημερήσιας διάταξης του ζητήματος μεταφοράς του περιφερειακού Γραφείου Ασύλου από την Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα, ζητώντας να πάρει θέση το ΔΣ.

Επιπλέον καταθέσαμε αίτημα να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης το αίτημα των εργαζομένων ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών, ένα ζήτημα που απασχολεί από το Μάιο του 2020. Εδώ και 9 μήνες αυθαίρετης επιβολής αυξημένου ωραρίου (40 ωρών εβδομαδιαίως) στους εργαζόμενους ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών το πρόβλημα παραμένει. Παρότι ακολουθήθηκε όλη η γραφειοκρατική διαδικασία που επιβεβαιώνει ότι πρέπει να εφαρμοστεί το 30ωρο και για τους εργαζόμενους του ΕΣΠΑ, η διοίκηση του Πολυκοινωνικού και του Δήμου δεν εφαρμόζουν το νόμο. Αποδεικνύουν πόσο επιλεκτικοί είναι ειδικά όταν αφορά σε δικαιώματα εργαζομένων. Αποδεικνύουν πως ακολουθούν το δόγμα «κάνω ό,τι θέλω γιατί έτσι με βολεύει χωρίς να λογαριάζω τίποτα».

Ως Λαϊκή Συσπείρωση στο Δ.Σ. του Πολυκοινωνικού καταψηφίσαμε από τον Μάιο του 2020 την επέκταση του ωραρίου και από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε το θέμα με ανακοινώσεις και ερώτηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο. (Επισυνάπτουμε παρακάτω τα σχετικά κείμενα). Σήμερα οι εργαζόμενοι του ΕΣΠΑ επαναφέρουν το αίτημά τους προς τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Αυτό το αίτημα καταθέσαμε προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αίτημα για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης στο επόμενο Δ.Σ.

Στην δια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πρόσφατη (29/5/20) συνεδρίαση του ΔΣ του Πολυκοινωνικού η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των Βρεφονηπιακών σταθμών θέτοντας και ορισμένες ενστάσεις.

Αναδεικνύεται και σε αυτή την υπηρεσία του Δήμου η έλλειψη προσωπικού που δεν επιτρέπει την επέκταση του ωραρίου. Επιπλέον, ισχύουν και οι νέοι όροι, της εκ περιτροπής λειτουργίας, λόγω κορονοϊού.

Η υπογραφή συμβάσεων 8ωρης απασχόλησης για τις νέες προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ καταστρατηγεί τους όρους εργασίας, δηλαδή το 6ωρο, που ισχύει για τους μόνιμους και για άλλους εργαζόμενους, επίσης ΕΣΠΑ που ήδη εργάζονται 6 ώρες. Έτσι δημιουργούνται εργαζόμενοι 2-3 ταχυτήτων με κίνδυνο να αλλάξει το ωράριο για όλους και η λειτουργία να μετατοπίζεται σε εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων, για όσο διάστημα υπάρχουν αυτά τα προγράμματα. Ήδη είναι γνωστό ότι οι παιδικοί δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τους συμβασιούχους.

Η ενέργεια της διοίκησης να υπογράψει βιαστικά τις νέες συμβάσεις, χωρίς όπως είπε να λάβει τη σχετική απάντηση από το υπουργείο, είναι προσχηματική και λειτουργεί ως «λαγός» για την περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων.

Είναι ώριμο πια το αίτημα της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων, ιδιαίτερα στις συνθήκες της πανδημίας. Καλούμε τη δημοτική αρχή και το ΔΣ να διεκδικήσουν, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έτσι ώστε να τηρείται πάντα η προβλεπόμενη αναλογία παιδαγωγού παιδιών σε κάθε τμήμα, να απαιτήσουν να δοθούν τα χρήματα που δεν αποδίδει το κράτος στους Δήμους, να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση με στόχο να καταργηθούν τα τροφεία. Το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων δεν μπορεί να αποτελεί λύση στα προβλήματα των παιδικών.

Για τις 8ωρες συμβάσεις ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καταθέσαμε ερώτηση προς το ΔΣ (25/6/20) για τις 8ωρες συμβάσεις ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών. Μετά από μια «σύντομη» και «επιγραμματική» συζήτηση (αφού δεν μπόρεσε να το αποφύγει η δημοτική αρχή) προκύπτει όπως σωστά επισημάναμε ότι είναι προσχηματική η ενέργεια της Διοίκησης του «Πολυκοινωνικού» να υπογράψει βιαστικά τις νέες συμβάσεις ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς με 8ωρη απασχόληση, χωρίς, όπως είπε να λάβει τη σχετική απάντηση από το υπουργείο. Σε προηγούμενη ανακοίνωση επισημαίναμε ότι αυτό λειτουργεί ως «λαγός» που τρέχει και ανοίγει δρόμο για την περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση προτείναμε τουλάχιστον την αναστολή της απόφασης του 8ωρου και την εφαρμογή 6ωρης εργασίας μέχρι να ξεκαθαρίσει - κατά τη διοίκηση - το υπουργείο τι θα ισχύσει.

Η υπογραφή συμβάσεων 8ωρης απασχόλησης για τις νέες προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ καταστρατηγεί τους όρους εργασίας, δηλαδλη το 6ωρο, που ισχύει για τους μόνιμους και για άλλους εργαζόμενους, επίσης ΕΣΠΑ που ήδη εργάζονται 6 ώρες. Έτσι δημιουργούνται εργαζόμενοι 2 και 3 ταχυτήτων με κίνδυνο να αλλάξει το ωράριο για όλους και η λειτουργία να μετατοπίζεται σε εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων, για όσο διάστημα υπάρχουν αυτά τα προγράμματα. Ήδη είναι γνωστό ότι οι παιδικοί σταθμοί δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τους συμβασιούχους. Αναδεικνύεται και σε αυτή την υπηρεσία του Δήμου ότι η έλλειψη προσωπικού χρησιμοποιείται ως όχημα για την αλλαγή εργασιακών σχέσεων, στην αρχή στους πιο ευάλωτους συμβασιούχους και αργότερα και στους μόνιμους.

Είναι ώριμο πια το αίτημα της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων, ιδιαίτερα στις συνθήκες της πανδημίας. Η πλειοψηφία του ΔΣ και η δημοτική αρχή έδειξαν ποια στάση κρατούν και σε αυτό το ζήτημα: λειτουργούν στη λογική διαχείρισης των ελλείψεων σε βάρος των πιο ευάλωτων - λόγω ανεργίας - συμβασιούχων, δεν διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έτσι ώστε να τηρείται πάντα η προβλεπόμενη αναλογία παιδαγωγού - παιδιών σε κάθε τμήμα, δεν απαιτούν τα χρήματα που χρωστάει το κράτος στους Δήμους και την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης με στόχο να καταργηθούν τα τροφεία.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην μένουν στο περιθώριο, αναθέτοντας τις λύσεις των προβλημάτων σ΄ αυτούς που τα δημιουργούν.

Να προσπεράσουν εκείνες τις δυνάμεις που τους καλλιεργούν αυταπάτες και τους απομακρύνουν από το ζωντανό και μάχιμο ταξικό κίνημα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση με συνέπεια χρόνια τώρα υπερασπίζεται τους εργαζόμενους αλλά για να υπάρχει αποτέλεσμα απαιτείται και η δυναμική παρουσία τους.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video