ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η εικόνα της «Παναγίας Επιβλέπουσας» επέστρεψε σε ελληνικά χέρια

Η εικόνα της «Παναγίας Επιβλέπουσας» επέστρεψε σε ελληνικά χέρια
Με χαρά, συγκίνηση και ευλάβεια η Επιτροπή Μνήμης 1821-2021 βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως η ιερή εικόνα της «Παναγίας της Επιβλέπουσας» από την Ανατολική Θράκη βρίσκεται ξανά σε χέρια ελληνικά!

Εδώ και μήνες από την στιγμή που εντοπίστηκε σε γκαλερί του εξωτερικού μελή της Επιτροπής εργάστηκαν μεθοδικά ώστε να συγκεντρώσουν χρήματα και το εθνικό και θρησκευτικό αυτό κειμήλιο να επαναπατριστεί πριν βγει σε δημοπρασία.

Πολύτιμη υπήρξε η προσπάθεια των υποστηρικτών, δίχως την οποία δεν θα μπορούσε να έχει εκπληρωθεί η αποστολή αυτή.

Δυστυχώς λίγες πληροφορίες έχουν διασωθεί για την ιερή εικόνα αυτή. Αποτελεί τάμα φιλελλήνων εμπόρων της Ανατολικής Θράκης κατά την διάρκεια του 1821.

Από τη μοναδικότητα του ονόματός Της, καθότι δεν υπάρχει αντίστοιχη εικόνα με την ίδια προσφώνηση, πιθανότατα αποτελούσε εικόνα με περίοπτη θέση στην λατρευτική ζωή των ορθοδόξων κατοίκων της περιοχής (ανεξαρτήτως εθνικότητας) ως αποτέλεσμα θαυμαστού γεγονότος.

Η εικόνα όπως και πολλά άλλα πολύτιμα κειμήλια βρέθηκε σε χέρια βουλγάρικα που τα οικειοποιήθηκαν, από όπου κατέληξε στο εξωτερικό επί κουμμουνιστικού καθεστώτος με «νόμιμο τρόπο απόκτησης» που δυστυχώς συνοδεύει μεγάλο αριθμό κειμηλίων ελληνικής προέλευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Δεληγιαννίδη Γεώργιο μέλος της επιτροπής «Βούληση μας είναι να αποτελέσει κεντρικό έκθεμα στον μουσειακό χώρο που ετοιμάζουμε στην θεματική ενότητα "Ορθοδοξία και 1821" ώστε να μπορέσει το κοινό να θαυμάσει την Χάρη Της».

Η ιερή αυτή εικόνα θα πλαισιώνεται και από εικόνες Μαρτύρων με τον βίο τους που μαρτύρησαν στα χέρια των Οθωμανών για την ορθόδοξη πίστη και την ελληνική τους καταγωγή.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video