ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στη Βουλή από το ΚΚΕ το ακατάλληλο νερό στον οικισμό της Χώρας στη Σαμοθράκη

Στη Βουλή από το ΚΚΕ το ακατάλληλο νερό στον οικισμό της Χώρας στη Σαμοθράκη
Να διερευνηθούν πλήρως, να εντοπιστούν και να εξαλειφθούν τα αίτια της υδροδότησης με ακατάλληλο νερό στον οικισμό της Χώρας στη Σαμοθράκη ζητά μεταξύ άλλων με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

Η Επίκαιρη Ερώτηση αναλυτικά:

«Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στην υδροδότηση του οικισμού της Χώρας στη Σαμοθράκη. Συγκεκριμένα:

Ύστερα από εμφάνιση συρροής κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στη Σαμοθράκη, το τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Υγείας της Π.Ε. Έβρου πραγματοποίησε, στις 19/1 και 5/2 δειγματοληψίες νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, όπου οι σχετικές μικροβιολογικές αναλύσεις έδειξαν ότι τα αποτελέσματα βρίσκονταν εκτός των ορίων που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την, από 9/2, απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την οποία οι κάτοικοι του οικισμού της Χώρας κλήθηκαν να διακόψουν, μέχρι νεωτέρας, την πόση νερού από το δίκτυο ύδρευσης, όπως επίσης και τη χρήση του στη μαγειρική και την προσωπική υγιεινή(!). Η απόφαση αυτή ισχύει μέχρι να διαπιστωθεί η οριστική εξάλειψη του προβλήματος, όταν δηλαδή οι τιμές των μικροβιολογικών παραμέτρων στο αναφερθέν δίκτυο ύδρευσης θα βρίσκονται, μετά από επανειλημμένες αναλύσεις, σταθερά εντός των ορίων που καθορίζονται από τη σχετική νομοθεσία.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Σαμοθράκης, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ, απέδωσε το πρόβλημα στις έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου διαστήματος και στις ζημιές και βλάβες που υπέστη το δίκτυο υδροδότησης από τις θεομηνίες του περασμένου Σεπτέμβρη. Μάλιστα, πρόσθεσε πως κάποιες από τις βλάβες αυτές παρέμειναν για αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς να επιδιορθωθούν καθώς η υπηρεσία ύδρευσης του δήμου διαθέτει μόλις έναν εργαζόμενο(!).

Για το γεγονός της μη ύπαρξης καινούριου, σύγχρονου δικτύου ύδρευσης που να παρέχει άφθονο και υγιεινό νερό, σοβαρές ευθύνες έχει η Τοπική Διοίκηση, που ποτέ δεν διεκδίκησε τα απαραίτητα κονδύλια για τον σχεδιασμό και υλοποίηση του αναγκαίου αυτού έργου.

Κύρια ευθύνη, όμως, έχουν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, που ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, αντιμετωπίζουν τους υδάτινους πόρους και το πόσιμο νερό ως εμπόρευμα, με στόχο όχι την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, αλλά των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Με βάση τα παραπάνω Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για:
  • Να διερευνηθούν πλήρως, να εντοπιστούν και να εξαλειφθούν τα αίτια του προβλήματος, ώστε να μην επαναληφθεί.
  • Να δοθεί, με κεντρικούς δημόσιους πόρους και κρατική ευθύνη, μόνιμη και οριστική λύση στην υδροδότηση του οικισμού της Χώρας, αλλά και συνολικά της Σαμοθράκης, με τη δημιουργία σύγχρονου συστήματος υδροδότησης, με υγιεινό, φθηνό νερό για ανθρώπινη χρήση.
  • Την ενίσχυση του Δήμου Σαμοθράκης με το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, ώστε να παρέχει τις αναγκαίες υπηρεσίες προς τους κατοίκους του νησιού».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video