ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μ. Χρυσοχοΐδης: Ενίσχυση του τελωνείου Κήπων - Κλειστό παραμένει το τελωνείο Καστανεών - Αναβάθμιση του μεθοριακού σταθμού Νυμφαίας

Μ. Χρυσοχοΐδης: Ενίσχυση του τελωνείου Κήπων - Κλειστό παραμένει το τελωνείο Καστανεών - Αναβάθμιση του μεθοριακού σταθμού Νυμφαίας
Ενδιαφέρουσες απαντήσεις έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και τα οποία έθεσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ Χριστόδουλος Τοψίδης.

Οι απαντήσεις δόθηκαν στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και στην οποία συμμετείχαν Πρόεδροι Περιφερειακών Επιμελητηριακών Συμβουλίων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Κατά πρώτον, ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε για την ενίσχυση του τελωνείου των Κήπων με συνοριοφύλακες που θα προσληφθούν το επόμενο διάστημα και μέρος αυτών θα εξυπηρετούν τους διαβατηριακούς ελέγχους του τελωνείου, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και παρακωλύεται η τουριστική κίνηση. Η τουριστική κίνηση του επερχόμενου καλοκαιριού άλλωστε (εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας), αναμένεται να συνδράμει τα μέγιστα στην οικονομική ανάκαμψη από την υγειονομική κρίση γι’ αυτό και πάγια θέση των Επιμελητηρίων είναι ότι πρέπει αυτή να εξυπηρετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε ό,τι αφορά το τελωνείο των Καστανεών, ο κ. Χρυσοχοΐδης εκτίμησε ότι αυτό δεν θα τεθεί σε λειτουργία στο άμεσο μέλλον ενώ τόνισε ότι ο ίδιος και μια ομάδα υπουργών έχουν θέσει στο μικροσκόπιο τις εγκαταστάσεις του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας στο νομό Ροδόπης με απώτερο στόχο την αναβάθμιση τους. Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε μάλιστα ότι κάποιες από τις επαφές των υπουργών θα γίνουν και στην περιοχή της Θράκης, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Από τη δική του πλευρά ο κ. Χριστόδουλος Τοψίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του από τις αναγγελίες καθώς καταδεικνύουν αφ’ ενός το γεγονός ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει επίγνωση της κατάστασης και των αναγκών του Έβρου και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και αφ’ ετέρου αν οι δεσμεύσεις υλοποιηθούν σε εύλογο χρόνο, θα δοθεί μία σημαντική ώθηση στη συνολική προσπάθεια για την οικονομική ανάκαμψη του τόπου μας από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Το υπόμνημα που έθεσε υπόψη του Υπουργού ο κ. Τοψίδης είναι το εξής:

Υπόμνημα Προτάσεων Επιμελητηρίου Έβρου
Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Εισαγωγή

Παρά το γεγονός ότι η Επιχειρηματικότητα αφορά περισσότερο διαφορετικά Υπουργεία από αυτό της Προστασίας του Πολίτη, πάγια θέση του Επιμελητηρίου μας αποτελεί η άποψη ότι το κλειδί για την έξοδο από την κρίση, βρίσκεται στην συνεργασία και την ολιστική αντιμετώπιση της κατάστασης, από την πλευρά της κυβέρνησης. Έτσι, το Επιμελητήριο Έβρου έχει εντοπίσει ορισμένα σημεία, που χρήζουν παρέμβασης και ενεργειών από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ώστε άμεσα ή έμμεσα η επιχειρηματική κοινότητα του νομού να αποκομίσει οφέλη.

1. Ασφαλή Σύνορα

Είναι σημαντικό για τον επιχειρηματία να ενεργεί σε ασφαλές περιβάλλον. Είναι κοινώς παραδεκτό ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης τους τελευταίους 18 μήνες έχουν ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των Εβριτών, ωστόσο κρίνουμε σκόπιμο ότι πρέπει να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς η πρόσληψη των 800 συνοριοφυλάκων που έχει ανακοινωθεί για την περιοχή του Έβρου. Η πρόσληψη τους και η ανάληψη υπηρεσίας θα συνδράμει αποφασιστικά στην ασφάλεια των συνόρων του Έβρου, αλλά και της χώρας εν γένει.

2. Τελωνεία Καστανεών και Κήπων

Η διακοπή λειτουργίας του τελωνείου των Καστανεών λόγω της μεταναστευτικής κρίσης της περιόδου Φεβρουαρίου / Μαρτίου 2020, τότε ήταν ένα απολύτως χρήσιμο μέτρο, που όπως αποδείχτηκε απέδωσε τα μέγιστα στην αποσόβηση του κινδύνου. Το τελωνείο παραμένει κλειστό έως σήμερα, ωστόσο θα ήταν χρήσιμο να μας κοινοποιηθεί η πρόθεσή του Υπουργείου σας για το εάν θα επαναλειτουργήσει ή όχι (και πότε).

Αντιστοίχως, προτείνουμε την αύξηση της αστυνομικής δύναμης στο τελωνείο των Κήπων, προκειμένου οι απαραίτητοι έλεγχοι να διενεργούνται ταχύτερα και να μην παρατηρούνται καθυστερήσεις και «ουρές» αναμονής που λειτουργούν αποτρεπτικά ειδικά για τις τουριστικές επισκέψεις.

3. Πάταξη παραεμπορίου

Μείζον πρόβλημα για την περιοχή της Θράκης συνολικά αποτελεί το παραεμπόριο το οποίο στερεί έσοδα από τις τοπικές επιχειρήσεις και φορολογικά έσοδα από τα κρατικά ταμεία. Εκτιμούμε ότι οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας πρέπει να ενταθούν - δυνάμει ενεργειών της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά να αναληφθούν και όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες που κατά καιρούς έχουν αναδειχθεί τοπικά ως προτάσεις - λύσεις στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Στην παρούσα συγκυρία βέβαια, το παραεμπόριο μπορεί να παρουσιάζει ύφεση, δεδομένης της πανδημίας, όμως η επιστροφή στην κανονικότητα προφανώς θα επιφέρει ένταση του φαινομένου και αυτό πρέπει να προληφθεί.

Συνεκδοχικά και επειδή τα σοβαρότερα περιστατικά που αφορούν στο παραεμπόριο εντοπίζονται στον κάθετο άξονα Μακάζα – Νυμφαία στο νομό Ροδόπης, θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για τις υποδομές που λειτουργούν στο συγκεκριμένο μεθοριακό σημείο διέλευσης.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video