ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ταξιδεύοντας στο μαγικό κόσμο του βιβλίου και της μουσικής: Νέα δράση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης για παιδιά

Ταξιδεύοντας στο μαγικό κόσμο του βιβλίου και της μουσικής: Νέα δράση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης για παιδιά
Τι συμβαίνει σε μια βιβλιοθήκη όταν έρχεται το βράδυ και σβήνουν τα φώτα; Μουσική, φωνές συζητήσεις, γέλια και πατημασιές ακούγονται από μια μικρή γωνία… Είναι η ώρα που από τα ξύλινα ράφια ξεπηδούν με το αερόστατο, τον πύραυλο, τα μαγικά φτερά ο Χάρι, η Μελέκ, ο Πέτρος και η παρέα τους. Δεινόσαυροι, τερατάκια, μουσικά όργανα και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς ζωντανεύουν και ξεκινούν ένα ολονύχτιο παιχνίδι στους διαδρόμους του κτηρίου κάνοντάς το άνω κάτω με τις σκανδαλιές και τις πονηριές τους. Είναι η ώρα που καλοί και κακοί μονομαχούν, σε έναν αγώνα που συγκρούονται όλες οι δυνάμεις μέχρι να επικρατήσει στο τέλος το δίκαιο και η ειρήνη.

Και αν νομίζετε ότι όλα αυτά συμβαίνουν κάπου μακριά, ξεγελιέστε… Είναι ακριβώς δίπλα σας. Είναι στο βιβλίο που κρατάτε στο χέρι σας, στο βιβλίο που βρίσκεται στην τσάντα σας, στο βιβλίο που στέκεται σε κάποιο ράφι του σπιτιού σας, στη Δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης σας… Το μόνο που χρειάζεται για να τους γνωρίσετε είναι να κλείσετε τα μάτια σας και να ταξιδέψετε μαζί τους με την δύναμη της αφήγησης και της μουσικής.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης, με μια νέα πρωτοβουλία προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα που επιβάλλει η εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού, έρχεται κοντά στους μικρούς μας αναγνώστες, μέσα από διαδικτυακές δράσεις μουσικής και φιλαναγνωσίας.

Συνεχίζοντας το πλούσιο έργο της, ξεκινάει από τον Μάρτιο και για όλη την άνοιξη μια σειρά από online συναντήσεις που αφορούν όλα τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως δώδεκα ετών. Ελάτε, λοιπόν, να ψαχουλέψουμε τα ράφια μιας αίθουσας γεμάτης με παιδικές ιστορίες. Να γνωρίσουμε τους ήρωες, να μάθουμε το όνομά τους και …ποιος ξέρει; Ίσως γίνουμε και εμείς πρωταγωνιστές σε μία από τις ιστορίες τους.

ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ: Δευτέρα 18:00 - 18:40
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ (4-7 ετών)
ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ (από 6 ετών)

ΜΟΥΣΙΚΗ: Τετάρτη 18:00 – 18:40
ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΟΦΩΝΟ (4-6 ετών)
ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ (6-10 ετών)
ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ (8-12 ετών)

Δηλώστε συμμετοχή καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή καλώντας στην γραμματεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης στο τηλέφωνο 2551089690 και ώρες από 10:00 π.μ. έως 14:00 ή στο email: axdlibrary@gmail.com

Σημειώνεται ότι όλες οι δράσεις υλοποιούνται με την υποστήριξη εκπαιδευτικών και μουσικών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης. Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα, το εκπαιδευτικό προσωπικό της βιβλιοθήκης θα προσφέρει μέσω της εφαρμογής Zoom.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video