ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου
Την επείγουσα ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου στην Π.Ε. Έβρου ζητούν με Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Αναλυτικά η Ερώτηση:

«Βρισκόμαστε πλέον στο τρίτο κύμα της πανδημίας, τα περιορισμένα και ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης, για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, δεν αντιστοιχούν με τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν. Οι ελάχιστες και προσωρινές προσλήψεις υγειονομικών, οι μετακινήσεις προσωπικού, έχουν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό και στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, αλλά και στον λαό της περιοχής που εξυπηρετείται από αυτό. Είναι η πολιτική της διαχρονικής υποχρηματοδότησης και απαξίωσης του νοσοκομείου, που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις, που γίνεται πλέον ανυπόφορη και επικίνδυνη για τους κατοίκους, τους ασθενείς και το εναπομείναν προσωπικό του νοσοκομείου, που με αυτοθυσία δίνει καθημερινά τον καλύτερο εαυτό του.

Η κατάσταση στο Γ.Ν. Διδυμοτείχου, αλλά και στα Κέντρα Υγείας Σουφλίου, Ορεστιάδας και Δικαίων, στα Αγροτικά Ιατρεία είναι τραγική, καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες. Σύμφωνα με το ήδη ελλιπές οργανόγραμμα του νοσοκομείου τα στοιχεία είναι τα εξής:

Την ώρα που προβλέπονται 52 θέσεις γιατρών, εργάζονται μόλις 31, λείπουν 21 γιατροί. Την ώρα που προβλέπονται 177 θέσεις νοσηλευτών, εργάζονται μόλις 143, λείπουν 34 νοσηλευτές. Στο τεχνικό - διοικητικό προσωπικό η κατάσταση δεν είναι καλύτερη καθώς προβλέπονται 85 θέσεις και αυτή τη στιγμή εργάζονται 43, υπάρχει κενό 42 θέσεων εργασίας. Τέλος, σε ολόκληρο το νοσοκομείο την περίοδο αυτή, στη θέση της καθαριότητας εργάζεται 1 άτομο, ενώ προβλέπονται 9 θέσεις, υπάρχει δηλαδή κενό 8 θέσεων.

Τα κενά αυτά προκαλούν σοβαρές ελλείψεις σε κλινικές του Νοσοκομείου, όπως στην Παιδιατρική, στη Μονάδα Νεφρού, στην Ορθοπεδική. Παράλληλα λείπουν εντελώς κρίσιμες ειδικότητες όπως Οφθαλμιάτρου, Δερματολόγου, Οδοντιάτρου.

Επιπλέον, εξαιτίας των κενών αυτών, πολλές κλινικές και μονάδες συνεπικουρούνται από γιατρούς του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και των Κέντρων Υγείας Ορεστιάδας, Δικαίων και Σουφλίου, ακόμη και στρατιωτικούς γιατρούς, καθώς το υπάρχον προσωπικό δεν αρκεί ώστε να βγαίνει το πρόγραμμα εφημεριών.

Την ίδια ώρα τα Αγροτικά Ιατρεία στην Π.Ε. Έβρου υπολειτουργούν, ενώ η υπόσχεση για λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ στα Δίκαια παραμένει ανεκπλήρωτη.

Επίσης οι εμβολιασμοί γίνονται σε ρυθμό χελώνας. Στο βορειότερο Κέντρο Υγείας της χώρας, αυτό των Δικαίων, οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν τον Μάρτιο.

Αποδεικνύεται, ακόμα μια φορά, ότι τα όποια - περιορισμένα και ανεπαρκή - μέτρα της κυβέρνησης δεν μπορούν να καλύψουν τις ελλείψεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που προϋπήρχαν της πανδημίας. Το κυριότερο δεν αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες του λαού και στις πραγματικές ανάγκες από την εξέλιξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:
  • Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με επείγουσες διαδικασίες, για την κάλυψη όλων των κενών του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.
  • Τη στελέχωση όλων των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στην Π.Ε. Έβρου, ώστε να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο και να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video