ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στον Έβρο για να εκφράσει την αντίθεση του κόμματος στη δημιουργία στρατοπέδων για πρόσφυγες και μετανάστες

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στον Έβρο για να εκφράσει την αντίθεση του κόμματος στη δημιουργία στρατοπέδων για πρόσφυγες και μετανάστες
Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Νίκο Σοφιανό, συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας και μέλος της επιτροπής αγώνα ενάντια στην επέκταση της δομής στο ΚΥΤ Φυλακίου, Βασίλη Μαυρίδη. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης ο Διονύσης Κλάδης, Γραμματέας της Ε.Π. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Σιδέρης Μιχαηλίδης, Γραμματέας της Τ.Ε. Έβρου και ο Κώστας Ζαρουφλής, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Ορεστιάδας.


Στη συνάντηση συζητήθηκε το ζήτημα του κυβερνητικού σχεδιασμού κατασκευής κλειστής / ελεγχόμενης δομής στο ΚΥΤ Φυλακίου και του αγώνα που δίνουν κάτοικοι και φορείς της περιοχής ενάντιά του, όπως και το πρόσφατο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο μεταξύ άλλων βάζει «ταφόπλακα» σε περιφερειακά ιδρύματα, όπως αυτά που λειτουργούν στην Ορεστιάδα. Ο Ν. Σοφιανός, μετέφερε την εναντίωση του ΚΚΕ σε όλα τα είδη των δομών προσφύγων και μεταναστών, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να φυλακίζονται τα θύματα ως θύτες και πρόσθεσε πως ο αγώνας ενάντια στον κυβερνητικό σχεδιασμό θα πρέπει να έχει στραμμένο το βλέμμα του στις πραγματικές αιτίες, την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και τους εργαλειοποιεί.

«Θεωρούμε ότι πρέπει να κυριαρχήσουν αυτά τα συνθήματα σε αυτό τον αγώνα, ο οποίος πρέπει να είναι ανυποχώρητος και να αναγκάσει την κυβέρνηση να μην υλοποιήσει αυτό το σχεδιασμό» δήλωσε μετά τη συνάντηση στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, αναφερόμενος στην πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ, προσθέτοντας πως «ο αγώνας για να έχει επιτυχία, για να έχει αντίκρισμα, πρέπει να στοχεύει τους πραγματικούς ενόχους σε συνδυασμό με το, ανυποχώρητο, να μην φτιαχτούν τελικά τα κέντρα, αυτά τα στρατόπεδα στα νησιά και στην Ορεστιάδα». Από την πλευρά του, ο δήμαρχος εξέφρασε τη διαφωνία της Δημοτικής Αρχής και του συνόλου των κατοίκων της περιοχής στην κατασκευή της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου, συμφωνώντας πως μόνο με αγώνα μπορούν να αποτραπούν αυτά τα σχέδια.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο βρέθηκε στο ΚΥΤ Φυλακίου, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΚΥΤ, και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτό και για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Στη συζήτηση αναδείχθηκε η υποστελέχωση του ΚΥΤ το οποίο λειτουργεί με μονάχα 3 μόνιμους υπαλλήλους και με συμβασιούχους διαφόρων συμβάσεων. Σημειώθηκε πως οι διαρκείς εναλλαγές των υπαλλήλων δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα στη λειτουργία του ΚΥΤ, καθώς χάνονται εργαζόμενοι που έχουν αποκομίσει πολύτιμη εμπειρία από την 8χρονη λειτουργία του ΚΥΤ. Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη στελέχωσης του ΚΥΤ με εξειδικευμένες ειδικότητες, για παράδειγμα ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν και τα κενά τους καλύπτουν οι διάφορες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται εκεί.

Επίσης, αναδείχθηκε και η επιτακτική ανάγκη κατασκευής βιολογικού καθαρισμού καθώς στη δομή φιλοξενούνται εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και μέριμνας για τη μεταφορά του προσωπικού, καθώς το ΚΥΤ βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή, όπου δεν υπάρχει καλή συγκοινωνία και εκτός των άλλων οι εργαζόμενοί του καλούνται να βρίσκονται εκεί ανά πάσα στιγμή ανεξάρτητα από το εάν διαθέτουν δικό τους μέσο μεταφοράς. Στη συνάντηση αυτή, το κλιμάκιο επανέλαβε τη θέση του Κόμματος ενάντια στη δημιουργία στρατοπέδων πολύμηνου εγκλεισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ελλάδα, ενώ επίσης τόνισε πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει σε κάθε επίπεδο να αναδεικνύει και να διεκδικεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις συνθήκες εργασίας τους οι εργαζόμενοι στο Προσφυγικό.

Σε δηλώσεις σχετικά με τη συζήτηση με το Δήμαρχο Ορεστιάδας, ο Νίκος Σοφιανός δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας πως το κλιμάκιο του Κόμματος εξέφρασε «για άλλη μια φορά την αντίθεση του ΚΚΕ στην ίδρυση ουσιαστικά ενός στρατοπέδου πολύμηνου εγκλεισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή. Αυτή η επιλογή δεν είναι επιλογή Μηταράκη, είναι επιλογή Μητσοτάκη, όπως ήταν και επιλογή Τσίπρα, να ψηφίσουν τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, συμφωνία που εγκλωβίζει στη χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Για αυτό επιμένουν στο να φτιάξουν αυτά τα στρατόπεδα στα πέντε νησιά και στην Ορεστιάδα. Για αυτό επιμένουν στην πολιτική εγκλεισμού,  για αυτό αναγκάζουν αυτούς τους ανθρώπους να καταθέτουν αίτηση ασύλου όχι στη χώρα που θέλουν να πάνε αλλά στη χώρα στην οποία μπαίνουν και ειδικότερα στο πρώτο σημείο εισόδου».  

«Θεωρούμε ότι αυτός ο αγώνας πρέπει να ενταθεί, πρέπει να συντονιστεί με τον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι στη Χίο και στη Λέσβο ενάντια στην ίδρυση αντίστοιχων κέντρων - στρατοπέδων εγκλεισμού χιλιάδων συνανθρώπων μας οι οποίοι δεν φταίνε και ταυτόχρονα να αναδειχθούν οι ένοχοι, να αναδειχθούν οι υπεύθυνοι αυτών των ντροπιαστικών εικόνων που βλέπουμε και στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Φυσικά, η ευαισθησία της ΕΕ είναι ψεύτικη, είναι υποκριτική. Αυτή ευθύνεται μαζί με τις κυβερνήσεις για τον εγκλεισμό αυτών των ανθρώπων. Θεωρούμε ότι πρέπει να κυριαρχήσουν αυτά τα συνθήματα σε αυτό τον αγώνα, ο οποίος πρέπει να είναι ανυποχώρητος και να αναγκάσει την κυβέρνηση να μην υλοποιήσει αυτό το σχεδιασμό. Τον κατάφεραν πριν από ένα χρόνο στη Λέσβο και στη Χίο, πιστεύουμε ότι θα το καταφέρουν και στην Ορεστιάδα. Ένας τέτοιος αγώνας μαζικός, ένας αγώνας που δείχνει τους πραγματικούς υπεύθυνους, ένας αγώνας ο οποίος ουσιαστικά προσφέρει στους κατοίκους αλλά και σε αυτούς τους συνανθρώπους μας οι οποίοι κυριολεκτικά κυνηγημένοι από τον πόλεμο έρχονται να βρουν μια άλλη πατρίδα, έναν άλλο χώρο στην ΕΕ η οποία ευθύνεται για αυτές τις πολιτικές και πρέπει να αναλάβει και αυτή τις ευθύνες της» σημείωσε ο Νίκος Σοφιανός και συμπλήρωσε.

«Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα αυτό που γίνεται, ταυτόχρονα καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή, ώστε η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις συγκεκριμένες, μαζί με τις πληροφορίες που έχουμε ότι τρέχουν αυτά τα έργα, έχουν δοθεί σε εταιρεία. […] Αυτός ο αγώνας πρέπει να κεντράρει στους πραγματικούς ενόχους και αυτοί είναι η πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ. Αυτές οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν αυτούς τους ανθρώπους, τους εξαθλιωμένους από την πείνα και από τον πόλεμο σαν μέσο πίεσης και κυριολεκτικά δίνουν τη δυνατότητα στον Ερντογάν να εργαλειοποιεί το προσφυγικό. Ο ένοχος λοιπόν είναι η πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.  Άρα αυτός ο αγώνας για να έχει επιτυχία, για να έχει αντίκρισμα, πρέπει να στοχεύει τους πραγματικούς ενόχους σε συνδυασμό με το, ανυποχώρητο, να μην φτιαχτούν τελικά τα κέντρα, αυτά τα στρατόπεδα στα νησιά και στην Ορεστιάδα».


Σχετικά με τη συζήτηση που αφορούσε το νόμο της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση που ψηφίστηκε την Πέμπτη, ο Νίκος Σοφιανός δήλωσε:

«Η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο που ψήφισε στη Βουλή, ένα κατάπτυστο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση, όχι μόνο μειώνει τους εισακτέους, αλλά διώχνει και τους φοιτητές που αναγκάζονται να εργάζονται στο διάστημα των σπουδών τους. Αυτό το νομοσχέδιο θα φέρει ως άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση των εισακτέων, την κατηγοριοποίηση των πανεπιστημιακών σχολών και φυσικά, τα πανεπιστημιακά τμήματα στην Ορεστιάδα βρίσκονται στην τρίτη ταχύτητα και είναι σίγουρο ότι έχουν ημερομηνία λήξης.

Αυτά ψηφίστηκαν από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του Νομού, είναι υπόλογοι απέναντι σ' αυτά τα αποτελέσματα που φέρνει η πολιτική τους και φυσικά ο κόσμος πρέπει να βγάλει και σ' αυτό το θέμα, τα συμπεράσματά του. Οι αγώνες που πρέπει να γίνουν για να υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, πρέπει να έχουν ως αποτέλεσμα να μείνει αυτός ο νόμος στα χαρτιά, όπως το δηλώσαμε και στη Βουλή και θα το δηλώσουμε και στους αγώνες που θα γίνουν.

Είναι δεδομένη η κατηγοριοποίηση των πανεπιστημίων, η οποία ήδη υφίσταται με βάση το προσωπικό που υπάρχει, τους φοιτητές, την πρόσβαση των φοιτητών στο επιστημονικό τους αντικείμενο. Το σίγουρο είναι ότι η μεγάλη μείωση, κατά 20.000 - 30.000, των εισακτέων, θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει ημερομηνία λήξης για μία σειρά πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, που όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτά θα είναι τα πιο αδύναμα πανεπιστημιακά τμήματα, όπως αυτά που βρίσκονται στην Ορεστιάδα».



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video