ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Α' ΕΛΜΕ Έβρου: Τηλεκπαίδευση λόγω κακοκαιρίας

Α' ΕΛΜΕ Έβρου: Τηλεκπαίδευση λόγω κακοκαιρίας
Οι εκπαιδευτικοί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας και χωρίς καμμία στήριξη από το Υπουργείο Παιδείας δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και στηρίξαμε τους μαθητές μας με όλους τους τρόπους. Αξιοποιήσαμε την τηλεκπαίδευση για να μείνει ανοιχτή η παιδαγωγική σχέση μας με τους μαθητές και να συνεχίζει να λειτουργεί η κοινότητα της τάξης, ως αντιστάθμισμα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Η αξιοποίηση των τεχνολογικών μέσων έγινε με δικό μας κόστος όπως ακριβώς έγινε και από τις οικογένειες των μαθητών. Οι υπολογιστές που υποσχέθηκε το Υπουργείο για τους μαθητές, δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους. Πολλοί εκπαιδευτικοί αναγκάστηκαν να αγοράσουν αυτόν τον εξοπλισμό και πολλές φορές περισσότερα από έναν, αφού ήταν πολλοί μέσα στην οικογένεια που θα έπρεπε να τα χρησιμοποιούν.

Στο άρθρο 1 του ΦΕΚ 4264/Β/30-9-2020, αναφέρεται ότι «…οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου τόσο οι μαθητές/τριες όσο και οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία…», έτσι πολλοί συνάδελφοι έκαναν τα μαθήματα από τα σχολεία. Διερωτώμαστε, με ποιόν τρόπο όμως θα γίνει η τηλεκπαίδευση όταν τα σχολεία είναι κλειστά λόγω καιρικών συνθηκών;

Το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει πλέον αυτές τις παλινωδίες. Να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών. Οι ευθύνες για τις ελλείψεις και τα κενά στη μόρφωση των μαθητών δεν μπορεί να κρύβονται πίσω από την τηλεκπαίδευση.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει όλες τις νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν την τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας, στο όνομα των εκτάκτων αναγκών. Να αποσύρει τις οδηγίες περί υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης στα σχολεία που κλείνουν λόγω καιρού. Οι εκπαιδευτικοί μέσα από τους συλλόγους διδασκόντων θα αποφασίσουν για την κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών όπως έκαναν με αίσθημα ευθύνης τόσα χρόνια!

Τι ζητάμε;

• Επιτέλους, ας σταματήσει το Υπουργείο Παιδείας να υποσκάπτει την δια ζώσης διδασκαλίας. Η τηλεκπαίδευση ενισχύει αυτήν την χρονική στιγμή τις κοινωνικές ανισότητες καθώς δεν υπάρχει από το υπουργείο παιδείας τεχνική υποστήριξη σε εκπαιδευτικούς και ΙΔΙΩΣ σε πολλές «αδύναμες» οικονομικά οικογένειες μαθητών. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείται πλην της παρατεταμένης διακοπής των μαθημάτων λόγω της πανδημίας. Κι αυτό, όχι για διδακτικούς αλλά για παιδαγωγικούς λόγους. Ήδη πολλοί μαθητές μας αναφέρουν οφθαλμολογικά προβλήματα! Διερωτήθηκε άραγε κανείς, πόσο βλαβερή είναι η καθημερινή και συνεχής έκθεση 7 και πλέον ωρών μπροστά από μία οθόνη, για τους μαθητές αλλά και για τους εκπαιδευτικούς;

• Διεκδικούμε «επίδομα τεχνολογικού εξοπλισμού» ώστε ο εκπαιδευτικός να θωρακιστεί έμπρακτα απέναντι στις τεχνολογικές προκλήσεις που επιφυλάσσει η εκπαίδευση στον 21ο αιώνα και να εξοπλιστεί κατάλληλα ώστε να ανταπεξέλθει σε αυτές.

ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΑΣΤΙΧΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ "ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ" ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ. Σήμερα είναι ο καιρός, αύριο θα είναι η "αδυναμία" του κράτους να στείλει εκπαιδευτικούς όπου αυτό θεωρεί σκόπιμο.

Α' Ε.Λ.Μ.Ε. ΕΒΡΟΥ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video