ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

"Κερκόπορτα στον Έβρο"! Οι Χρ. Κηπουρός και Π. Χριστοδούλου γράφουν για το hot spot

“Κερκόπορτα στον Έβρο”! Οι Χρ. Κηπουρός και Π. Χριστοδούλου γράφουν για το hot spot
Οι θεματοφύλακες θα είναι οι μόνοι, που δεν θα μας φυλάξουν, από το αφύλακτο Φυλάκιο

Από το μη πόλεμο, τις μη μειώσεις συντάξεων και τα μη βέτο, στα 32 κέντρα και τα 32 αργύρια, τα γνωστά και ως δις Ευρώ

Κείμενο των Χρήστου Κηπουρού και Πασχάλη Χριστοδούλου*

Δεν παίζουμε ούτε με τους αριθμούς ούτε με τις λέξεις. Λέμε την αλήθεια. Ακούσατε εσείς που κυβερνάτε, έναν έστω πολίτη του Νομού ή κάποιο μαζικό φορέα, υπέρ του hot spot; Τόσο στη Θράκη, όσο βέβαια και στην ξεφωνημένη και εξοφλημένη Αθήνα; Εμείς πάντως ούτε είδαμε ούτε ακούσαμε.

Εδώ μια επιτυχή άμυνα γνώρισε ο τόπος κατά την περσινή άνοιξη, και πάτε να τη χαντακώσετε και αυτήν.

Πέραν δε αυτών, οι διαπιστευμένοι θεματοφύλακες του Νομού αποτελούν είδος προς εξαφάνιση. Οι μόνοι θεματοφύλακες που απέμειναν, είναι οι πολίτες. Οι πατριώτες, από το παλιό “114” και το σημερινό “120” ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος. Μόνος τους συμπαραστάτης, η ένστολη Ελλάδα.

Δεν γνωρίζουμε ποιοι έκαψαν τη Μόρια στη Λέσβο. Ούτε ποιοι, πριν από αρκετά χρόνια έκαψαν το στρατόπεδο στη γνωστή από τα γυρίσματα της ταινίας: “Το ταγκό των Χριστουγέννων”, Καρωτή Έβρου, όταν η τότε Κυβέρνηση ήθελε να κάνει και πάλι, κάτι σαν Hot spot, στο ίδιο μέρος.

Όμως εμάς δεν μας διακατέχουν νερώνεια σύνδρομα. Άλλους κατατρύχουν. Όσους ενοχλούν οι ιδέες μας και τα γραπτά, και για το λόγο αυτό προωθούν έξωθεν κόφτες των Likes σε κείμενα. Μέχρι και εδώ έφθασε η χάρη τους, με τις κουτσουρεμένες αναρτήσεις.

Εκείνο που θέλουμε πάντως να υπενθυμίσουμε αφορά στο να μην αφήσουμε τους Τούρκους, αυτό που δεν πέτυχαν με τις ήπιες εισβολές την περσινή άνοιξη. Το να κάνουν, λόγω του νέου hot spot του Φυλακίου στα επόμενα χρόνια μια νέα Πόλη. Ας μη βαυκαλίζονται. Δεν θα αφήσουμε να υπάρξει νέα κερκόπορτα. Και αυτό ανεξάρτητα από το κατά πόσον αυτή είναι μύθος ή αλήθεια.

Ούτε έχει σημασία από τι ξύλο ήταν η συγκεκριμένη πόρτα, από βελανιδιά ή δρυ, όπως γράφει η ιστορία, αλλά αυτή τη φορά, όχι μόνο δεν θα μπουν από τέτοια πόρτα αλλά θα φάνε πόρτα. Όπως την προηγούμενη φορά. Αυτό γιατί δε θα αφήσουμε να γίνει το hot spot που υποσχεθήκατε στους εξ Ευρώπης χρηματοδότες. Όπως με την τράμπα που έγινε ανάμεσα στο μη βέτο της πρόσφατης συνόδου Κορυφής και τα τριάκοντα δυο αργύρια, που τώρα κυκλοφορούν ως δις Ευρώ, και όπως είχε γίνει με την μη μείωση των συντάξεων το 2019, και την προσυπογραφή της κατάπτυστης συμφωνίας από τους πρώην, στο Σκοπιανό. Και όπως έγινε με το “μη πόλεμος”, κατά την περίοδο του Νταβός.

Μπορούμε λοιπόν να γίνουμε όλοι οι πολίτες του Νομού, φύλακες καθώς και θεματοφύλακες του Φυλακίου του Νομού. Να μπουμπουνίσουμε ένα υπερήφανο “ΟΧΙ” στο Δημοψήφισμα που λέμε. Ένα “ΌΧΙ” επίσης στα Τουρκικά σχέδια και ένα τρίτο “ΟΧΙ”, στις Αθηναϊκές ηλιθιότητες.

Αυτό μάλιστα μπορεί να περάσει στην ιστορία όχι μόνο σαν αμυντική επιτυχία του Έβρου αλλά σαν έπος του. Άλλωστε τα “ΌΧΙ” με τα “ΕΠΗ”, είχαν παντοτε στενές, μεταξύ τους, σχέσεις.

Και αφού δεν έχει ο Έβρος Βουλευτές, θα γίνουμε Βουλευτές όλοι οι πολίτες του Νομού, όπως γίνεται σύμφωνα με το θεσμό του Δημοψηφίσματος. Ευκαιρία είναι τότε, να δούμε και τη στάση όλων των θεσμικών λεγόμενων θρακών. Περιφερειακών, που σήμερα σιγούν, τοπικών, που υπάρχουν κάποιοι Δήμαρχοι παλικάρια, και όποιων άλλων.

Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι δεν θα αφήσουμε να γίνει το hot spot. Για να γίνει, θα περάσει από πάνω μας. Και από πάνω από την ένστολη Ελλάδα. Με την οποία και μας συνδέουν δεσμοί όχι μόνο αίματος και συγκατοίκησης αλλά και γνήσιων πατριωτικών ιδεών, Όχι εθνικοφροσύνης, μετά καριέρας.

Είμαστε δε τόσο σίγουροι για την ετυμηγορία του λαού της περιοχής, ώστε απευθυνόμενοι προς την Κυβέρνηση θα πούμε: “Αν κάνετε δημοψήφισμα στον Έβρο, για το hot spot στο Φυλάκιο, σας δίνουμε αβάντζο 47%! Το νούμερο δεν το λέμε τυχαία. Γιατί αν το προκηρύξετε, δεν θα πιάσετε ούτε 3%. Δηλαδή αν ήταν εθνικές εκλογές και βάζατε υποψηφιότητα, δεν θα μπαίνατε ούτε στη δεύτερη κατανομή!!

Ποσώς ενδιαφέρει αν έχετε τώρα κάποιους κρατικοδίαιτους δημοσιογράφους του Νομού να σας στηρίζουν, με το αζημίωτο, γιατί έχουμε να σας πούμε ότι και άλλοι πριν από σας, είχαν τους ίδιους στη δούλεψή τους, πριν φθάσουν να ψάχνουν την ψήφο τους. Έχετε κονέ. Ρωτήστε τα.

Τιμούμε τη διακοσιοστή επέτειο της παλιγγενεσίας. Η οποία φυσικά δεν μπορεί να επιτρέψει να αναπαραγόμαστε σαν Ελλάδα Γερμανοκρατούμενη, μετά μεγάλης δόσης Τουρκικού φασισμού. Πόσο μάλλον και να διακινδυνεύσουμε την απώλεια εθνικών εδαφών, εξ αιτίας της αποκλειστικά υπαίτιας και τυφλής Αθήνας.

Αν η μεγάλη φίλης της, η Άγκελα η Χιτλερίνα, επιθυμεί καλά και σώνει hot spot στον Έβρο, ας πει στον ομοϊδεάτη φίλο της να το κατασκευάσει στο Παζάρ Κουλέ, δίπλα στην Αδριανούπολη. Και εκεί κοντά στον Έβρο είναι.

Τέλος αν σε αυτά προσθέσουμε το ότι η Κυβέρνηση αλλοιώνει περαιτέρω, με το συγκεκριμένο τρόπο, την ήδη αλλοιωμένη πληθυσμιακή σύνθεση του Νομού, και της Θράκης γενικότερα, αντιλαμβάνεται κανείς τον επιπλέον λόγο ανάκλησης της απόφασης, πριν από οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη.

Και στο κάτω κάτω της γραφής, αν οι πρώην, δια του κ. Βίτσα, πρότειναν δίοδο, κατά μήκος του φράχτη του Έβρου, για τις ήπιες εισβολές των διακινούμενων και ελεγχόμενων απολύτως από την Τουρκία προσφύγων, στην ουσία δηλαδή κερκόπορτα, δεν σημαίνει ότι και οι νυν θα μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν ως πλυντήριο και άλλοθι, προσθέτοντας άλλη μια κερκόπορτα.

* Ο Χρήστος Κηπουρός διετέλεσε Βουλευτής Έβρου (1993-2000). Ο Πασχάλης Χριστοδούλου διετέλεσε Δήμαρχος Σουφλίου (1994-1998) και ταυτόχρονα Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Έβρου.

Εικόνα: Η Πύλη Χαρισίου ή Πύλη Πολυάνδρου στην Κωνσταντινούπολη (Η Τουρκική εκδοχή περί Κερκόπορτας). Πηγή: Johann H. Addicks, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video