ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

"Τα επώνυμα κουβαλούν τον πολιτισμό μας, ως τις ρίζες μας": Απόλυτα επιτυχημένη διαδικτυακή «αρχή» για την Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων

"Τα επώνυμα κουβαλούν τον πολιτισμό μας, ως τις ρίζες μας": Απόλυτα επιτυχημένη διαδικτυακή «αρχή» για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων
Το Σάββατο 16/1/2021 πραγματοποιήθηκε μια άκρως ενδιαφέρουσα επιτυχημένη και πολλαπλώς ωφέλιμη διαδικτυακή εκδήλωση, με θέμα: «Τα επώνυμα κουβαλούν τον πολιτισμό μας, ως τις ρίζες μας», όπως δικαίως κρίθηκε από το πολυπληθές διαδικτυακό ακροατήριο, που κατέκλυσε για να την παρακολουθήσει μέσα από τα τρία διαδικτυακά μέσα που διέθετε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.)
  • Την πλατφόρμα Zoom
  • Την πλατφόρμα YouTube
  • Το Web TV Akritas TV Θράκης

Η συμμετοχή της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας και ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Σκοπίων «ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ» έδωσαν τον χαρακτήρα μιας Πανσαρακατσάνικης Συνάντησης.

Οι διακεκριμένοι Σαρακατσάνοι επιστήμονες Γεώργιος Καψάλης, Καθηγητής, πρ. Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γεώργιος Σούρλας, Ιατρός, πρ. Πρόεδρος Βουλής των Ελλήνων, Μαρία Καρατάσιου, Καθηγήτρια Δασολογίας Α.Π.Θ. και Αθανάσιος Βασιλάκος, Καθηγητής Πολυτεχνείων LTU Σουηδίας και Σίδνεϋ Αυστραλίας, τοποθετήθηκαν στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, θέτοντας την αναγκαιότητα αυτής της έρευνας των επωνύμων, ώστε να συνεχιστεί για να μη μείνει εκτός κανένα επίθετο.

Κεντρικός ομιλητής και συντονιστής αυτής της επιστημονικής έρευνας, ήταν ο εξαίρετος καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Ντίνας.

Βασιστήκαμε στο διαδίκτυο και στη συνδεσιμότητα, πετυχαίνοντας μια συνάντηση πραγματικά σπουδαία, σεμνή, εξωστρεφή και συνειδητή. Γίναμε με μεγάλη χαρά αποδέκτες άπειρων μηνυμάτων από πολλούς φίλους από όλη την Ελλάδα, από την Αγγλία, τη μακρινή Αυστραλία και Αμερική που παρακολούθησαν την εκδήλωση με ποικίλα συναισθήματα και χάρηκαν την όλη διαδικασία.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν:

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ. κ. Γεώργιος Ν. Μουτσιάνας, ο οποίος συνοπτικά αναφέρθηκε στις δράσεις της Ομοσπονδίας, τονίζοντας πως μαζί με τους Συλλόγους μας, υπηρετούμε επάξια την παράδοση. Ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, τους ομιλητές και όλους τους συνεργάτες αυτής της έρευνας, καταλήγοντας πως βασικό μέλημα είναι να φανούν σύντομα τα θετικά αποτελέσματα αυτής της επιβλητικής και εντυπωσιακής έρευνας.

Ο Πρόεδρος της Ο.Π.Σ.Σ. Βουλγαρίας κ. Hristo Hristov (Χρήστος Τάκος) ο οποίος συγκινημένος δήλωσε πως είναι ιδιαίτερη αύτη η συνδιοργάνωση, που συμπίπτει με τα τριάντα έτη από την ίδρυση της Ομοσπονδίας στην Βουλγαρία και ότι θα συστρατευτεί σε αυτή τη προσπάθεια και θα έχει ενεργή παρουσία ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η έρευνα των επιθέτων.

Ο Πρόεδρος Σ.Σ. Σκοπίων «ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ» κ. Χρήστος Κώτσιος, δήλωσε ότι με όλες του τις δυνάμεις θα υποστηρίξει αυτή την συλλογική προσπάθεια.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε και ο Υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, τονίζοντας την εκτίμησή του για την προσπάθεια της Π.Ο.Σ.Σ. να κρατήσει στις επάλξεις την παράδοση.

Συντονιστής ήταν ο εθελοντής Καθηγητής και ιδιοκτήτης των Κατασκηνώσεων Yuppi κ. Αχιλλέας Τιμπλαλέξης, ο οποίος έχει τεράστια προσφορά στην έρευνα και πασχίζει για τις καλύτερες προϋποθέσεις για μια αποτελεσματική συνέχεια.

Το καλωσόρισμα και η παρουσίαση έγινε από την κ. Σοφία Κ. Κωστούλα, Ειδ. Γραμματέα της Π.Ο.Σ.Σ.

Η μουσική επένδυση έγινε από τον εθελοντή και μέλος της έρευνας κ. Γεώργιο Λαφαντζή.

Όλοι οι ομιλητές και ιδιαίτερα ο κεντρικός ομιλητής κ. Ντίνας κράτησαν το ενδιαφέρον όλων σε εγρήγορση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η παρουσίαση για τον τρόπο που θα γίνει η μελέτη των επωνύμων ήταν σαφής προς τον άρτιο σχεδιασμό που έλαβε η επιστημονική ομάδα υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή. Κινητοποιώντας επίσης όλους/ες ακροατές προς την αποτελεσματικότερη ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Με δυναμική παρουσία και βοήθεια βέβαια σε όλο αυτό, φοιτητές Σαρακατσάνικης καταγωγής και εθελοντές, ήταν η ομάδα του κ. Ντίνα που μαζί πορεύονται για τη ολοκλήρωση της έρευνας.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους όσους τίμησαν την τρανή εκδήλωσή μας, καθώς και τη συμβολή τους στη επιτυχία της.

Με υψηλό δείκτη υπευθυνότητας και μη χάνοντας την «περπατησιά μας», η Π.Ο.Σ.Σ. είναι δίπλα σε όλους.

Καμία μάσκα δε μπορεί να κρύψει τη θέληση, το ενδιαφέρον και την ανάγκη μας για να συνεχίσουμε.

Όσοι θέλετε να συμμετάσχετε σε αυτή την έρευνα καταγράφοντας το επίθετο σας ή οποιοδήποτε άλλο Σαρακατσάνικο επίθετο γνωρίζετε, μπορείτε να πατήσετε στον σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfddH9DtwhzlRxwAQWshUymsWOSoOppq3HP9cT-lD3jwakpJg/viewform

Μένουμε υγιείς
Η επόμενη μέρα έρχεται

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video