ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ερώτηση Λαμπάκη προς Ζαμπούκη για την πρόσληψη στο Δήμο Αλεξανδρούπολης του καταδικασθέντος Αντώνη Καμελίδη

Ερώτηση Λαμπάκη προς Ζαμπούκη για την πρόσληψη στο Δήμο Αλεξανδρούπολης του καταδικασθέντος Αντώνη Καμελίδη
Προς τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννη Ζαμπούκη

ΕΡΩΤΗΣΗ

Την 13/12/2019 με την υπ’ αριθμ πρωτ. 39160 απόφαση σας, προσλάβατε ως μετακλητό υπάλληλο στον Δήμο Αλεξανδρούπολης τον Αντώνη Καμελίδη του Παναγιώτη.

Την 7/1/2021 ο ανωτέρω μετακλητός υπάλληλος του Δήμου Αλεξανδρούπολης Αντώνιος Καμελίδης του Παναγιώτη, καταδικάσθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ποινή φυλάκισης 3 ετών για απιστία κατ’ εξακολούθηση (σε βαθμό κακουργήματος). Σύμφωνα με τα κάτωθι δεδομένα:

Ο ανωτέρω κατέχει έμμισθη θέση ως μετακλητός υπάλληλος με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τα άρθρα 2 και 104 του υπαλληλικού κώδικα.

Επ’ αυτού και περί της θέσης του ως μετακλητού εκδόθηκε σε αντίστοιχη περίπτωση η υπ’ αριθμ. 327/2.10.2013 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Ο ανωτέρω διορισθείς στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, παραπέμφθηκε για κακούργημα με το υπ’αριθμ 240/2018 τελεσίδικο βούλευμα του συμβουλίου Πλημελιοδικών Αλεξανδρούπολης, στο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων για το αδίκημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση.

Δηλαδή το τελεσίδικο άνω βούλευμα εξεδόθη πριν την πρόσληψη που εσείς κάνατε με την άνω απόφασή σας.

Επειδή εξ όλων όσων προεκτέθησαν ισχύουν οι διατάξεις του πειθαρχικού δικαίου στον υπαλληλικό Κώδικα και για τον εν λόγω μετακλητό υπάλληλο του Δήμου,

ΕΡΩΤΑΣΘΕ:

Σύμφωνα με τα προειρηθέντα, προτίθεστε να διατηρήσετε στην θέση του, τον ανωτέρω υπάλληλο Αντώνιο Καμελίδη του Παναγιώτη;

Ταυτόχρονα ερωτάσθε αν θα παραπέμψετε τον ανωτέρω στον αρμόδιο εισαγγελέα για ψευδή δήλωση του Ν1599 που προβλεπόταν στην προκήρυξη, και εφ’ όσον προκύπτει και στην άνω περίπτωση ενδεχόμενη βασιμότητα, αν θα διεκδικήσετε τους μέχρι σήμερα καταβαλλόμενους μισθούς.

Με δεδομένο ότι:

Α) Ο Αντώνης Καμελίδης του Παναγιώτη είναι συνεργάτης σας πριν και μετά τον διορισμό του στον Δήμο, μετακλητός υπάλληλος από 13.12.2019 διορισμένος απευθείας από εσάς.

Β) ο δικηγόρος κύριος Σάββας Μανουσόπουλος, διορισμένος σε οργανική θέση στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην Κομοτηνή στις 7.01.2021, ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου Αντωνίου Καμελίδη του Παναγιώτη και:

ΕΡΩΤΑΣΘΕ:

Βάσει των πιο πάνω δεδομένων γνωρίζατε όταν διορίσατε τον Αντώνη Καμελίδη του Παναγιώτη ότι είχε εκδοθεί από το 2018 τελεσίδικο παραπεμπτικό βούλευμα για κακούργημα εναντίον του και παρόλα αυτά προβήκατε στην πράξη διορισμού του;;

Θεωρείτε εν προκειμένω ότι το ηθικό μέρος της υπόθεσης με τον διορισμό δηλαδή ενός ατόμου που είχε στον ενεργητικό του παραπεμπτικό βούλευμα για κακούργημα είναι χαμηλότερο από την ύπαρξη οποιουδήποτε νομικού κολλήματος για τον διορισμό του;

Σημείωση: Για να σας διευκολύνω, ο προσδιορισμός στην Υ.Δ. του Ν. 1599 του αδικήματος της απιστίας περί την υπηρεσία, έχει απορροφηθεί στο άρθρο 390 Π.Κ. με πρόσθετη επισήμανση σε αυτό, για τους ενεργούντες απιστία περί την υπηρεσία την παράγραφο 2 του εν λόγω άρθρου  που αναφέρεται μόνο στην επιβολή υψηλότερων ποινών.

Επομένως με δεδομένο ότι η τροποποίηση περί κατάργησης του αρθ. 258 και απορρόφησης του στο 390 Π.Κ. έγινε πριν την δημοσίευση της προκήρυξης για τον διορισμό του ανωτέρω, ουδεμία αμφιβολία καταλείπεται ότι αφορά την απιστία που μοναδικά αναφέρεται στο αρθ. 390 Π.Κ.

Παρακαλώ η απάντηση να δοθεί στην συνεδρίαση του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο ερωτών

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video