ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου: “Με τις πρώτες βροχοπτώσεις στο ίδιο έργο θεατές”

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου: “Με τις πρώτες βροχοπτώσεις στο ίδιο έργο θεατές”
«Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται πως εδώ και χρόνια δεν πήραν τα μέτρα προστασίας στην περιοχή μας με τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, δεν πρόταξαν το συμφέρον των κατοίκων των χωριών μας που έχουν ανάγκη από σοβαρά έργα υποδομών», σημειώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου (ΟΑΣΕ) «Η Ενότητα», με αφορμή τις καταστροφές που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή με τις βροχοπτώσεις.


Στην ανακοίνωσή της η ΟΑΣΕ αναφέρει:

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά με τις πρώτες βροχές, ύστερα από πολλούς μήνες ανομβρίας, ζούμε και πάλι τραγικές καταστάσεις. Καταστροφές στο οδικό δίκτυο, στις γέφυρες, στα δίκτυα πόσιμου νερού, διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα, ζημιές στις καλλιέργειες, στο ζωικό κεφάλαιο, σε εγκαταστάσεις, σε θερμοκήπια, και κτηνοτροφικές μονάδες. Για άλλη μια φορά κόποι μιας ολόκληρης ζωής "βούλιαξαν" στα λασπόνερα των πρώτων βροχοπτώσεων.

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα μας πουν και πάλι οι κυβερνώντες, οι Περιφερειάρχες, οι Δήμαρχοι, οι διάφοροι φορείς του κράτους, τα φιλικά προς αυτούς ΜΜΕ προκειμένου να δικαιολογήσουν τις τεράστιες ευθύνες τους, τη γνωστή "καραμέλα" των "ακραίων καιρικών φαινομένων" και ότι μας φταίει "ο κακός μας ο καιρός".

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται πως εδώ και χρόνια δεν πήραν τα μέτρα προστασίας στην περιοχή μας με τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, δεν πρόταξαν το συμφέρον των κατοίκων των χωριών μας, που έχουν ανάγκη από σοβαρά έργα υποδομών.

Σε κάθε βροχή, σε κάθε πλημμύρα γίνεται φανερή

⮚ Η έλλειψη σχεδίου για την άμεση παρέμβαση και εκτέλεση δράσεων, που θα μπορούσαν να προλάβουν και να περιορίσουν τις συνέπειες αντίστοιχων φαινομένων.
⮚ Η έλλειψη συντονισμού οργάνων και φορέων, η απουσία οργάνου που μπορεί να πάρει άμεσες αποφάσεις.
⮚ Η έλλειψη τεχνικού εξοπλισμού σε περιοχές με σοβαρά προβλήματα.
⮚ Η έλλειψη ανθρώπινου και ειδικευμένου δυναμικού σε πολλές υπηρεσίες.

Σε μια περίοδο που και λόγω της καραντίνας οξύνονται τα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, απαιτούμε από την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τους Δήμους άμεσα μέτρα για να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε.

Απαιτούμε:

✔ Να εκπονηθεί με ευθύνη του κράτους και γενναία χρηματοδότηση, ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας με την συνολική διαχείριση - αξιοποίηση των υδάτινων πόρων της περιοχής μας.
✔ Να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή των ζημιών παραγωγής, φυτικού και ζωικού κεφαλαίου και η αποζημίωση στο 100% του κεφαλαίου και του χαμένου εισοδήματος χωρίς όρους, προϋποθέσεις και δάνεια.
✔ Να αποζημιωθούν στο 100% και να εξασφαλιστεί η κρατική συνδρομή για καθαρισμό και αποκατάσταση εκτάσεων καλλιεργήσιμης γης που υπέστησαν διάβρωση, επιχωμάτωση, αποχωμάτωση, κτιριακών εγκαταστάσεων, αποθηκών, σταυλικών εγκαταστάσεων, μηχανολογικού εξοπλισμού, εργαλείων και εμπορευμάτων στους πληγέντες.
✔ Διαγραφή τόκων, ληξιπρόθεσμων οφειλών και πάγωμα των χρεών μέχρι την αποκατάσταση του εισοδήματος των αγροτών και των υπόλοιπων πληγέντων της.
✔ Να ολοκληρωθούν άμεσα όλα τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και το οδικό δίκτυο, όχι με προσωρινά μπαλώματα.
✔ Να παρθούν μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, της υδροδότησης και της ποιότητας του νερού στις περιοχές που έχουν ακόμα πρόβλημα.
✔ Να γίνουν απολυμάνσεις όπου χρειάζεται.
Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής.
✔ Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Αγροτικά Ιατρεία.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου καλεί τους Αγροτικούς Συλλόγους, τους αγροτοκτηνοτρόφους των χωριών μας να είναι σε ετοιμότητα, ώστε άμεσα να πάρουμε πρωτοβουλίες διεκδίκησης των παραπάνω αιτημάτων».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video