ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΕΔΕΥ: Απομακρυσμένη επιθεώρηση στον Πρίνο - Νέες τεχνολογίες θωρακίζουν την ασφάλεια στις έρευνες υδρογονανθράκων

ΕΔΕΥ: Απομακρυσμένη επιθεώρηση στον Πρίνο - Νέες τεχνολογίες θωρακίζουν την ασφάλεια στις έρευνες υδρογονανθράκων
Ανταποκρινόμενη στις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργεί η υγειονομική κρίση, η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) ολοκλήρωσε με επιτυχία απομακρυσμένη επιθεώρηση στις υπεράκτιες εγκαταστάσεις υδρογονανθράκων του Πρίνου και της Νοτίου Καβάλας. Με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας, η ΕΔΕΥ συνεχίζει να εφαρμόζει και να προωθεί τα αυστηρότερα πρότυπα ασφαλείας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες και την τεχνογνωσία που παρέχει η DNV GL, η ΕΔΕΥ, παρά τους υγειονομικούς περιορισμούς, κατάφερε να πραγματοποιήσει την απομακρυσμένη επιθεώρηση. Η επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το προσωπικό της πλατφόρμας της Energean και με τη χρήση κάμερας ζωντανής ροής, η οποία στέλνει τα βίντεο υψηλής ανάλυσης πίσω στο κέντρο της DNV GL στο Μιλάνο και στα κεντρικά γραφεία της ΕΔΕΥ στην Αθήνα και εποπτεύθηκε από την ομάδα Υπεράκτιας Ασφάλειας της ΕΔΕΥ και ανώτερα κλιμάκια του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τα πλάνα της έρευνας - συμπεριλαμβανομένης της ζωντανής ροής και της λήψης και της μετάδοσης υψηλής ποιότητας οπτικοακουστικών εικόνων - αποθηκεύτηκαν σε ασφαλείς διακομιστές στρατιωτικού επιπέδου.

Η διαδικασία αποτελεί μέρος του ευρύτερου πλαισίου των πρωτοβουλιών της ΕΔΕΥ, οι οποίες καταδεικνύουν ότι η εταιρεία παραμένει σε εγρήγορση όσον αφορά στην ανταπόκριση με ευελιξία στο ρυθμιστικό της ρόλο ενώ ταυτόχρονα ανοίγει νέους δρόμους για τη χρήση καινοτόμων λύσεων στη βιομηχανία τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία παρακολούθησε τη διαδικασία δήλωσε ότι : «Η απομακρυσμένη επιθεώρηση στην πλατφόρμα του Πρίνου αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης κοινής προσπάθειας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της ΕΔΕΥ, για την ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. Η ΕΔΕΥ όχι μόνο εφαρμόζει εξαιρετικά αυστηρές προδιαγραφές στον κλάδο αυτό, αλλά έχει αναπτύξει και τεράστια τεχνογνωσία την οποία θα μπορούσε να αξιοποιήσει, προσφέροντας σχετικές υπηρεσίες στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο και επεκτείνοντας την γκάμα των δραστηριοτήτων της σε όλων των ειδών τα υπεράκτια έργα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΥ, κ. Αριστοφάνης Στεφάτος, σημείωσε ότι: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με το προσωπικό της ΕΔΕΥ και ειδικά το τμήμα Υπεράκτιας Ασφάλειας το οποίο ολοκλήρωσε με επιτυχία την απομακρυσμένη επιθεώρηση. Προσθέτουμε έτσι στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας μία ακόμη καινοτομία για την ασφάλεια στην εργασία και την προστασία του περιβάλλοντος. Οι απομακρυσμένες επιθεωρήσεις συμπληρώνουν τις επιτόπιες, επιτρέποντας την διεξοδική και τακτική παρακολούθηση συγκεκριμένων θεμάτων σε βάθος χρόνου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Energean και τους εργαζομένους στον Πρίνο, για τη συνεργασία τους».

Προφίλ ΕΔΕΥ

Η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων ΑΕ (ΕΔΕΥ ΑΕ)», ιδρύθηκε το 2011 (ν. 4001/2011 Κεφάλαιο Β) και εδρεύει στην Αθήνα. Είναι μια κρατική εταιρεία με το Ελληνικό Δημόσιο να είναι ο μοναδικός μέτοχος (100%), η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα ως οικονομική οντότητα ιδιωτικού τομέα με εντολή να εκπροσωπεί τα εθνικά συμφέροντα στον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων (upstream).


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video