ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πρόταση Πέτροβιτς για την υιοθέτηση της Νίκης της Σαμοθράκης ως νέου λογότυπου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Πρόταση Πέτροβιτς για την υιοθέτηση της Νίκης της Σαμοθράκης ως νέου λογότυπου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ
O Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς πρότεινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αν. Μακεδονίας - Θράκης, η "Νίκη της Σαμοθράκης" να αντικαταστήσει το υπάρχον λογότυπο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, αναδεικνύοντας και ενισχύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας.

Στην εισήγησή του προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας - Θράκης, ο κ. Πέτροβιτς αναφέρει:

«Εισηγούμαστε την υιοθέτηση της Νίκης της Σαμοθράκης ως νέου λογότυπου για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, σε αντικατάσταση του ανθέμιου από ακρωτήριο (ακροκέραμο) που χρησιμοποιείται έως και σήμερα.

Η Νίκη της Σαμοθράκης είναι το σύμβολο που εμπεριέχει όλα όσα αναφέρονται στις παραγράφους 7, 8 στα έχοντας υπόψη.

H Νίκη στην ελληνική μυθολογία είναι η φτερωτή θεά που συμβολίζει ακριβώς αυτό: τη νίκη, τον θρίαμβο, την επιτυχία του στόχου και την αναγνώριση. Εκπορεύεται από το Θείο και ταυτόχρονα οδηγεί στην αποθέωση. Στην αρχαία Ελλάδα γρήγορα προσωποποιήθηκε η έννοιά της και η μορφή της αποτυπώθηκε σε νομίσματα, αγάλματα, αγγεία, ψηφιδωτά και άλλα έργα τέχνης. Στο πέρασμα των αιώνων και ανάλογα με τις ιστορικές και κοινωνικές συνθήκες, έπαιρνε την ξεχωριστή θέση που της άξιζε. Στη Ρώμη η θεά Νίκη ονομάστηκε Victoria και έγινε το σύμβολο της αυτοκρατορικής εξουσίας. Η λατρεία της επικράτησε μέχρι και την έλευση του χριστιανισμού, η συμβολική της έννοια όμως χρησιμοποιήθηκε ακόμη και στους βυζαντινούς χρόνους, για να εκφράσει όχι μόνο την αυτοκρατορική και στρατιωτική ισχύ, αλλά ακόμη την επικράτηση του χριστιανισμού έναντι της ειδωλολατρίας και τη νίκη επί του θανάτου.

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής αρχαιότητας που απεικονίζουν τη θεά Νίκη και είχαμε την τύχη να βρεθεί στον τόπο μας, είναι η Νίκη της Σαμοθράκης, το γνωστό ελληνιστικό γλυπτό του 2ου π.Χ. αιώνα από παριανό μάρμαρο, που βρέθηκε στη Σαμοθράκη το 1863 και μεταφέρθηκε κατακερματισμένο στο Μουσείο του Λούβρου, αποτελώντας έκτοτε ένα από τα εμβληματικότερα εκθέματά του, με παγκόσμια αναγνώριση.

Η φτερωτή θεά Νίκη παρουσιάζεται να κατεβαίνει από τον ουρανό για να αναγγείλει τη νίκη στον στόλο που κέρδισε τη μάχη. Αναπαριστάνεται τη στιγμή ακριβώς της προσγείωσής της στην πλώρη του πλοίου, ενάντια στον δυνατό άνεμο που κάνει τα ενδύματά της να κυματίζουν. Τα δυνατά φτερά της μοιάζουν αληθινά και έτοιμα να την απογειώσουν ξανά.

Αυτό το σύμβολο ταιριάζει στην Περιφέρειά μας. Μια Περιφέρεια που αγωνίζεται να υπερκεράσει τις δυσκολίες και να διαπρέψει».

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, αποφασίσθηκε να προηγηθεί διαβούλευση με προτάσεις και εφόσον επιλεγεί η "Νίκη", θα ακολουθήσει διεθνής διαγωνισμός για νέο λογότυπο, που δεν θα σχετίζεται με κανένα από τα υπάρχοντα, αλλά θα συμβολίζει τις υψηλές αξίες, τις ιδέες και τα ιδανικά που πρεσβεύει η "φτερωτή θεά", μαζί με μια νέα συλλογική εκστρατεία για να επιστρέψει, εκεί που ανήκει, στη Σαμοθράκη!


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video