ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δέλτα Έβρου: Διημερίδες με στόχο κοινές δράσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία των υγροτόπων

Δέλτα Έβρου: Διημερίδες με στόχο κοινές δράσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία των υγροτόπων
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Eco-Conscious Minds to Stop Pollution in the Valuable Wetlands of Black Sea Basin - BioLearn» (Ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης για να σταματήσει η ρύπανση στους πολύτιμους υγροτόπους της λεκάνης απορροής της Μαύρης Θάλασσας) στο οποίο συμμετέχει ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τα σκουπίδια στους υγροτόπους, αλλά και τη μείωσή τους, διοργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν δύο διημερίδες που είχαν ως στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειριών και γνώσεων όσον αφορά τα απορρίμματα που υπάρχουν στους υγρότοπους που σχετίζονται με το πρόγραμμα, καθώς και τρόπους για την προσέγγιση των πολιτών γι’ αυτό το ζήτημα μέσω κοινών δράσεων.

Η πρώτη διημερίδα έγινε με την ευθύνη του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Έβρου στις 15 και 16 Οκτωβρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί και πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις που αφορούσαν την τρέχουσα κατάσταση των υγροτόπων ενδιαφέροντος σε σχέση με τα απορρίμματα, καθώς επίσης και τρόπους αντιμετώπισης αυτού του ζητήματος μέσω της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης. Συμμετείχαν, εκτός από τους εταίρους του προγράμματος, διακεκριμένοι επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και εμπειρογνώμονες από διάφορους τομείς που σχετίζονται με τη διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος και των αποβλήτων, ΜΚΟ, περιβαλλοντικές οργανώσεις και άλλοι.

Το δεύτερο workshop διοργανώθηκε από τους Βούλγαρους εταίρους (Green Balkans) και πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Νοεμβρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης επίσης. Με τίτλο “Ερμηνεία εξειδικευμένων γνώσεων για τις τοπικές κοινότητες σε προστατευόμενες περιοχές: Η εμπειρία στην περιοχή του έργου BioLearn”, η συνάντηση αυτή, είχε ως στόχο την παρουσίαση περιοχών που είναι ενταγμένες στον κατάλογο προστατευόμενων περιοχών της Διεθνούς Σύμβασης Ραμσάρ καθώς επίσης και προσεγγίσεις για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την αύξηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Εδώ πρέπει να αναφερθεί πως στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργούνται ένα κοινό εγχειριδίο βέλτιστων πρακτικών και 12 εκπαιδευτικά πακέτα που θα στοχεύουν στην εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση διαφορετικών ομάδων ατόμων, για την προστασία των υγροτόπων από τον κίνδυνο της ρύπανσης, μέσω παραδειγμάτων βέλτιστων πρακτικών και φυσικά μέσω της εκπαίδευσης.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν η Ελλάδα με το Δέλτα του Έβρου, η Τουρκία με την Λίμνη Gala, η Ουκρανία με τη Μαύρη Θάλασσα και τους ποταμούς του Κάτω Δούναβη, η Γεωργία με το Εθνικό Πάρκο Kolkheti και η Βουλγαρία με την Λίμνη Πομόρι. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Black Sea Basin.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video