ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πενθήμερη νυχτερινή απεργιακή κινητοποίηση σε όλα τα τελωνεία 24ης λειτουργίας

Πενθήμερη νυχτερινή απεργιακή κινητοποίηση σε όλα τα τελωνεία 24ης λειτουργίας
Η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Τ.Υ.Ε.) προκήρυξε πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση από την 1η Ιανουαρίου 2021 κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας σε όλες τις τελωνειακές μονάδες 24ης λειτουργίας (χερσαία σύνορα, λιμάνια, αεροδρόμια).

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος αναφέρει:

«Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Τ.Υ.Ε.) προκηρύσσει 5νθήμερη απεργιακή κινητοποίηση από 1-1-2021 κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας σε όλες τις τελωνειακές μονάδες 24ης λειτουργίας (χερσαία σύνορα, λιμάνια, αεροδρόμια) επειδή τα τελευταία δέκα χρόνια κατά τρόπο συστηματικό οι συνάδελφοι, που παρέχουν νυχτερινή ή υπερωριακή εργασία, ή εργάζονται σε ημέρες αργιών, δεν αμείβονται με τις αντίστοιχες αποζημιώσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα κάθε έτος, επειδή δεν εκδίδονται έγκαιρα οι σχετικές αποφάσεις κατανομής.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι συνάδελφοι, που εργάζονται είτε τη νύχτα, είτε σε ημέρες αργιών σε σύνορα, λιμάνια, αεροδρόμια και εγκαταστάσεις κάτω από αντίξοες συνθήκες, έμειναν απλήρωτοι, για 32 ημέρες το 2016, 87 ημέρες το 2017, 51 ημέρες το 2018, 92 ημέρες το 2019 και 90 ημέρες το 2020, λόγω καθυστέρησης της έκδοσης των σχετικών αποφάσεων.

Το επαναλαμβανόμενο αυτό απαράδεκτο γεγονός συνιστά νομιμοποίηση της παροχής απλήρωτης εργασίας.

Η υπομονή μας στην αδιαφορία της διοίκησης της Α.Α.Δ.Ε. έλαβε τέλος.

Η αμοιβή για την παρεχόμενη εργασία είναι δικαίωμα δεν είναι διεκδίκηση.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα προβαίνει μόνο σε τελωνειακές εργασίες που έχουν σχέση με την εισαγωγή και εξαγωγή ευπαθών ζωτικής ή εθνικής σημασίας προϊόντων, δηλαδή θα προέρχεται στην παράδοση μόνο:
  1. Στρατιωτικών εφοδίων (τα πάντα, αφού συνδέονται με έγγραφο του αρμοδίου Αρχηγείου).
  2. Υγειονομικού υλικού, φαρμάκων, εννοείται και των εμβολίων.
  3. Καυσίμων (αποκλειστικά για τις ανάγκες των Νοσοκομείων και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς).
  4. Ζώντων ζώων.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video