ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σε επαγρύπνηση και δράση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών καλεί το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Αλεξανδρούπολης

Σε επαγρύπνηση και δράση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών καλεί το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Αλεξανδρούπολης
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών - Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, προέβη την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στην υλοποίηση εκστρατείας ευαισθητοποίησης με τον τίτλο «Η Νίκη είναι στο χέρι μου», εμπνεόμενοι/ες από το άγαλμα της φτερωτής Νίκης, το οποίο αποτελεί ένα πανανθρώπινο σύμβολο.

Η εν λόγω καμπάνια είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες - θύματα βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων που, όπως η Νίκη της Σαμοθράκης, άνοιξαν τα φτερά τους και βγήκαν νικήτριες στον αγώνα για μια ζωή χωρίς βία. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκστρατείας, πραγματοποιήθηκε προβολή ενημερωτικού spot, με σκοπό να «προτρέψει» τις γυναίκες που χρειάζονται στήριξη να απευθυνθούν στο Συμβουλευτικό Κέντρο. Επίσης, κρεμάστηκαν συμβολικά γυναικεία παπούτσια στην πρόσοψη του Δημαρχείου Αλεξανδρούπολης.


Με αυτή την συμβολική κίνηση μεγάλης σημασίας, για τη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, μας καλεί σε επαγρύπνηση και δράση.

«Οι άνθρωποι πίσω από τους αριθμούς», αφιερωμένη στις γυναίκες του Συμβουλευτικού Κέντρου και τα ανήλικα παιδιά τους που κατάφεραν να αποδράσουν από την κακοποιητική σχέση, φιλοξενούμενες/α σε Ξενώνες της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Οι αριθμοί είναι πραγματικά αποκαλυπτικοί. Μόνο για την περίοδο της καραντίνας (από Μάρτιο έως και σήμερα) 51 περιστατικά απευθύνθηκαν για πρώτη φορά στο Συμβουλευτικό Κέντρο, ενώ πραγματοποιήθηκαν:
  • 1.419 ενέργειες για τη στήριξη των εξυπηρετούμενων γυναικών (π.χ. ψυχολογική και κοινωνική στήριξη, νομική και εργασιακή συμβουλευτική, παραπομπές σε άλλους φορείς).
  • 239 συνεδρίες ψυχολογικής στήριξης.
  • 231 συνεδρίες κοινωνικής στήριξης.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών - Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής για την ψυχολογική, κοινωνική και νομική στήριξη των γυναικών θυμάτων βίας. Στελεχώνεται με εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό: ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και κοινωνιολόγο. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και τηρείται το απόρρητο της συμβουλευτικής, με σκοπό την προστασία των εξυπηρετούμενων γυναικών.

Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, ήδη από το διάστημα της πρώτης καραντίνας και με αφορμή την αύξηση των περιστατικών έμφυλης βίας, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει εξασφαλίσει έναν ασφαλή χώρο προσωρινής φιλοξενίας ατόμων που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία.

Απόψε το συγκεκριμένο σημείο στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης θα φωταγωγηθεί με το πορτοκαλί χρώμα που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως το χρώμα για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Μηδενική αποδοχή. Μηδενική ανοχή της βίας κατά των γυναικών.Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video