ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Οι Δήμοι Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου συνεργάζονται και καινοτομούν

Οι Δήμοι Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου συνεργάζονται και καινοτομούν
Ο Δήμος Ορεστιάδας ως φορέας υλοποίησης με εταίρους τους Δήμους Διδυμοτείχου και Σουφλίου υπέβαλλε πρόταση χρηματοδότησης της πράξης «GREENER» στην ανοικτή πρόσκληση του προγράμματος του ΧΜ ΕΟΧ 2014-2021 (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου) / "GR-Energy", θεματική περιοχή: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Ενεργειακή Αποδοτικότητα, Ενεργειακή Ασφάλεια.

Η πράξη έχει ως περιοχή παρέμβασης το κεντρικό και βόρειο τμήμα της Π.Ε. Έβρου και περιλαμβάνει παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας και ενσωμάτωσης συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας α) στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Καστανεών Ορεστιάδας, β) στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θουρίου Ορεστιάδας, γ) στον Α' Βρεφονηπιακό Σταθμό Διδυμοτείχου και δ) στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Μεγάλου Δερείου Σουφλίου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης χρηματοδότησης είναι 1.250.000 €.

Η προτεινόμενη «κοινότητα» δεν εντοπίζεται σε ένα συγκεκριμένο και περιορισμένο γεωγραφικό μέρος και δημιουργήθηκε στα πλαίσια του κοινού θεματικού αντικειμένου δραστηριότητας. Τα κτίρια της «κοινότητας» αποτελούν δημοτικά κτίρια που καλύπτουν εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες στην ευρύτερη περιοχή των τριών δήμων, ενώ η προτεινόμενη πράξη υποστηρίζει την αξιοποίηση ώριμων αλλά και καινοτόμων συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας και ΑΠΕ, οι οποίες συνδυάζονται αρμονικά για την επίτευξη καινοτόμων επιδεικτικών έργων «βαθιάς» ενεργειακής αναβάθμισης σε συνήθη δημοτικά κτίρια, με αποτέλεσμα η πράξη να χαρακτηρίζεται από τη δυνατότητα άμεσης αναπαραγωγής (replicable) σε δημοτικά κτίρια σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας.

Μέσω της προσεκτικής και στοχευμένης επιλογής των κτιρίων, η πράξη στοχεύει στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των νέων (παιδιά, νήπια, μαθητές), ενώ μέσω της ειδικότερης στόχευσης στην κοινωνική ομάδα των παιδιών με αναπηρία (ΑμεΑ) και των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης επιδιώκει την άμβλυνση κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων.

Η συνολική δομημένη επιφάνεια των κτιρίων που συμμετέχουν στην πράξη είναι της τάξης των 3.000 τ.μ. Οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις οδηγούν σε εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας άνω του 95% και αφορούν:
  • Εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης κελύφους και θερμομόνωση στέγης
  • Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης
  • Νέος φωτισμός LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης
  • Αναβάθμιση συστημάτων θέρμανσης/ψύξης με αερόψυκτες αντλίες θερμότητας, ενδοδαπέδια θέρμανση και FCUs
  • Εγκατάσταση συστημάτων μηχανικού αερισμού με ικανοποίηση των απαιτήσεων υγιεινής λόγω COVID-19
  • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων ενεργειακού συμψηφισμού με καινοτόμο υβριδικό σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με χρήση υλικών αλλαγής φάσης (PCM)
  • Εγκατάσταση συστημάτων διαχείρισης ενέργειας και αυτοματισμών (BMS).

Οι Δήμοι Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου συνεργάζονται και καινοτομούν.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video