ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στη Βουλή από το ΚΚΕ η έξωση φοιτητών από τις φοιτητικές εστίες Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης

Στη Βουλή από το ΚΚΕ η έξωση φοιτητών από τις φοιτητικές εστίες Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης
Ερώτηση με θέμα την «εκδίωξη οικότροφων φοιτητών από τις εστίες Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης» του ΔΠΘ, κατέθεσαν στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Τη στιγμή που ο λαός μας δοκιμάζεται το τελευταίο διάστημα από το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, την ώρα που μεγάλο μέρος του λαού μας βρίσκεται σε αδιέξοδο λόγω της οικονομικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί λόγω της νέας καπιταλιστικής κρίσης και της διαχείρισής της από την κυβέρνηση, την ώρα που οι φοιτητές εδώ και μισό χρόνο κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως με μεγάλα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση, μακριά απ’ το φυσικό τους χώρο που είναι οι σχολές τους, με ευθύνη της κυβέρνησης και της διοίκησης που δεν πήραν το παραμικρό ουσιαστικό μέτρο για να λειτουργήσουν οι σχολές διά ζώσης, οι φοιτητές που διαμένουν στις εκμισθωμένες φοιτητικές εστίες Κομοτηνής στην Οικοδομή Ευκτήμων και στα ξενοδοχεία που υπενοικιάζονται για να στεγάζονται οι φοιτητές στην Αλεξανδρούπολη, καλούνται από τη διοίκηση του ΔΠΘ "να εκκενώσουν εντός το πολύ 3 ημερών (το αργότερο έως 18-11-2020) τα δωμάτιά τους, παραλαμβάνοντας όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα".

Η διοίκηση εν μέσω LOCKDOWN και ενώ υπάρχει Κοινή Υπουργική Απόφαση (Δ1α/ΓΠ.οικ.71342/6.11.2020) που αναφέρει ότι "Οι φοιτητικές εστίες συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά...", με απαράδεκτο και εκβιαστικό τρόπο καλεί πάνω από 100 φοιτητές να μαζέψουν τα πράγματά τους από τα δωμάτια, διαφορετικά θα σταλούν στις αποθήκες του Πανεπιστημίου, αναφέροντας, συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της "παραλαμβάνοντας όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα ή παραδίνοντάς τα για φύλαξη στους αποθηκευτικούς χώρους της οικοδομής ΕΥΚΤΗΜΩΝ".

Ταυτόχρονα, στο κείμενο το οποίο στάλθηκε στους εστιακούς φοιτητές με την υπογραφή της Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Ζωής Γαβριηλίδου, αναφέρεται ότι το μέτρο αυτό το παίρνει το πανεπιστήμιο ώστε να "περιοριστούν μη αναγκαίες δαπάνες προς εξασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος".

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση που επικρατεί τόσο στις εκμισθωμένες εστίες της οικοδομής ΕΥΚΤΗΜΩΝ, όσο και στις πανεπιστημιακές εστίες στο χώρο της πανεπιστημιούπολης, παραμένει τραγική, αφού δεν τηρείται η στοιχειώδης καθαριότητα, υπάρχουν ξηλωμένα δάπεδα στους διαδρόμους και μέχρι πρότινος υπήρχαν καταγγελίες από οικότροφους φοιτητές πως δεν υπήρχε ζεστό νερό για μπάνιο, ενώ δεν υπάρχει ούτε πόσιμο νερό, διαμορφώνοντας μια εκρηκτική κατάσταση, τόσο για την υγεία των φοιτητών, όσο και για το χτύπημα του οικογενειακού τους εισοδήματος. Παράλληλα, στην Αλεξανδρούπολη οι φοιτητές συνέχιζαν να στεγάζονται δύο - δύο στα δωμάτια εν μέσω πανδημίας και τους ζητήθηκαν επιπλέον 200 ευρώ για να μπουν σε αυτά από τα οποία σήμερα τους διώχνουν.

Ερωτάται η κ. Υπουργός:
  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να σταματήσει αυτή τη στιγμή η δίωξη των φοιτητών από τα δωμάτιά τους στις εκμισθωμένες φοιτητικές εστίες στο κτίριο ΕΥΚΤΗΜΩΝ και να μην υπάρχει ανάλογη αντιμετώπιση στο μέλλον;
  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για τη διασφάλιση ανθρώπινων και υγειονομικά κατάλληλων όρων διαβίωσης των οικότροφων φοιτητών τόσο στις φοιτητικές εστίες στο κτίριο ΕΥΚΤΗΜΩΝ, όσο και στις εστίες της Πανεπιστημιούπολης;».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video