ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Οι Φιδαετοί στο Δάσος Δαδιάς γυροπετούν ψάχνοντας την τροφή τους

Μύρισε Άνοιξη, η χαρά του Φιδαετού (Circaetus gallicus), η ερπετοπανίδα της περιοχής, «ξύπνησε» και οι φιδαετοί στο Δάσος Δαδιάς γυροπετούν ψάχνοντας την τροφή τους.

Ο φιδαετός, είναι αρπακτικό με άνοιγμα φτερών που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 190 εκ. και είναι το μοναδικό είδος κιρκαετού που απαντάται στην Ελλάδα.


Τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά με φίδια αλλά και σαύρες και είναι είδος που μεταναστεύει. Έρχεται την Άνοιξη, όταν υπάρχει αφθονία ερπετών, για να αναπαραχθεί, και φεύγει το φθινόπωρο για να ξεχειμωνιάσει σε ζεστότερες χώρες.

Έχει μεγάλα, κίτρινα μάτια, κοντά νύχια, για να συλλαμβάνει με ευκολία τα ερπετά, και τα πόδια του είναι καλυμμένα με φολίδες για να προστατεύεται από το δηλητήριο της οχιάς.


Ο φιδαετός περνά τον περισσότερο χρόνο του πετώντας, συνήθως πάνω από λόφους σε χαμηλό ύψος, ψάχνοντας τη λεία του. Εντυπωσιακό είναι ότι μπορεί να μείνει αιωρούμενος στην ίδια θέση εποπτεύοντας το θήραμά του για αρκετά λεπτά.

Βασική προϋπόθεση για την αναπαραγωγή του φιδαετού είναι η αφθονία σε ερπετά, κυρίως φίδια αλλά και η ύπαρξη περιοχών με θαμνότοπους, πεύκα και μικτά δάση, όπου φτιάχνει τη φωλιά του, σε συνδυασμό με ανοιχτές περιοχές, χωράφια, τα οποία είναι κατάλληλα για κυνήγι.


Η αναπαραγωγική περίοδος ξεκινά στα μέσα Απριλίου και γεννάει 1 αβγό που το κλωσάει το θηλυκό για 50 περίπου ημέρες. Το αρσενικό προμηθεύει τροφή στο θηλυκό και αργότερα και στο νεοσσό μέχρι να γίνει ενός μηνός. Ο νεοσσός μπορεί να καταπιεί ένα ολόκληρο φίδι μετά από τρεις εβδομάδες και σε 70-75 ημέρες είναι έτοιμος να αφήσει τη φωλιά του.

Η εντατικοποίηση της καλλιέργειας και η μείωση της διαθεσιμότητας των φιδιών, έχουν μειώσει σε κάποιες περιοχές τον πληθυσμό αυτού του είδους. Επειδή εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από φίδια, κάθε ενέργεια που καταστρέφει κατάλληλους βιοτόπους για τα φίδια ή η απευθείας θανάτωση των φιδιών, επηρεάζει τη βιωσιμότητα του φιδαετού.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video