ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ τίμησε την ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ τίμησε την ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών
Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ, με συμβολικές εκδηλώσεις λόγω πανδημίας, τίμησε την ημέρα που γιορτάζεται η αντιφασιστική νίκη των λαών. Η 9 Μάη του 1945 είναι η σημαντικότερη μέρα του προηγούμενου αιώνα. Είναι η μέρα που η ναζιστική Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων και υπέγραψε την παράδοσή της και έτσι έληξε ο φονικότερος πόλεμος όλων των εποχών. Πάνω από 50 εκατομμύρια οι νεκροί του πολέμου αυτού, ανυπολόγιστες οι υλικές καταστροφές. Μόνο οι νεκροί της Σοβιετικής Ένωσης που σήκωσε το κύριο βάρος του αντιφασιστικού αγώνα ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια.

Αποτίοντας φόρο τιμής στους αντιφασίστες αγωνιστές της περιόδου 1940-1945, το Σάββατο 9 Μάη 2020 το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Αλεξανδρούπολης και η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ πραγματοποίησαν κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης, στο Πάρκο Ανεξαρτησίας στην Αλεξανδρούπολη.


Επίσης, αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ βρέθηκε στην κορυφή της Γκίμπρενας στο δάσος της Δαδιάς, στην έδρα του 81ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ και κατέθεσε στεφάνι.


Ακόμα με συμβολικές εκδηλώσεις τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Διδυμοτείχου - Ορεστιάδας κατέθεσαν στεφάνια στους τόπους θυσίας και στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο 1ο χλμ του δρόμου Διδυμότειχο - Ελληνοχώρι, ανανεώνοντας την υπόσχεση ότι ο αγώνας, ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά τον καπιταλισμό, συνεχίζεται.


Σε ανακοίνωσή της η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η μνήμη δεν σβήνει. Όσα χρόνια και αν περάσουν θα συνεχίσουμε να τιμάμε αυτούς που με τη ζωή τους γκρέμισαν το Ναζισμό. Δε ξεχνάμε τα εγκλήματα τους, τις θηριωδίες των Ναζί, τα ολοκαυτώματα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις μαζικές εκτελέσεις, όπως των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944.

Είμαστε περήφανοι για τη συμβολή που είχε στην συντριβή του Ναζισμού - Φασισμού το ΕΑΜ, η ΕΠΟΝ, ο ΕΛΑΣ. Είμαστε περήφανοι για την Εαμική αντίσταση στον Έβρο, για τους μαχητές του 81ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, που με έδρα τον κόρφο της Γκίμπρενας, παρά τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας, αναμετρήθηκαν με τις πάνοπλες Γερμανικές και Βουλγαρικές κατοχικές δυνάμεις. Ο πρώτος νομός που απελευθερώθηκε στην Ελλάδα ήταν ο Έβρος. Οι πρώτες ελληνικές πόλεις που πανηγύρισαν τη λευτεριά ήταν το Διδυμότειχο και οι Φέρες. Δεν ξεχνούμε τους 12 εκτελεσμένους στο Διδυμότειχο, τους 8 εκτελεσμένους στην πλατεία του Σουφλίου, τους 7 εκτελεσμένους κατοίκους του Ποιμενικού, το μπλόκο της Κορνοφωλιάς… και ο κατάλογος είναι μακρύς.


Είμαστε περήφανοι γιατί στα δύσκολα εκείνα χρόνια «που όλα τα 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά» οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στο νομό Έβρου, μπήκαν μπροστά και πρωτοστάτησαν στην οργάνωση του αντιφασιστικού αγώνα, πληρώνοντας ακριβά το τίμημα.

Υπερασπιζόμαστε την ιστορική αλήθεια από τους επίδοξους παραχαράκτες και αναθεωρητές της ιστορίας. 75 χρόνια μετά την άνευ όρων συνθηκολόγηση της Γερμανίας, δυστυχώς με ευθύνη και των ελληνικών κυβερνήσεων, οι Γερμανικές οφειλές προς τη χώρα μας, οι επανορθώσεις και οι αποζημιώσεις, δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί και δεν έχουν παραγραφεί.


Αποτίοντας φόρο τιμής στους αντιφασίστες αγωνιστές της περιόδου 1940-1945, το Σάββατο 9 Μάη 2020 αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ βρέθηκε στον κόρφο της Γκίμπρενας, στην έδρα του 81ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ και κατέθεσε στεφάνι. Ακόμα με συμβολικές εκδηλώσεις τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου - Ορεστιάδας κατέθεσαν στεφάνια στους τόπους θυσίας, ανανεώνοντας την υπόσχεση ότι ο αγώνας, ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά τον καπιταλισμό, συνεχίζεται.

9 Μάη: 75 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.
Η μνήμη δεν σβήνει. Ο Σοσιαλισμός είναι το μέλλον!».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video