ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Καμμένος: Η Τουρκία εξελίσσεται σε ένα δεύτερο Ιράν της περιοχής μας

Επίθεση στην Άγκυρα την οποία κατηγορεί για μεγαλοϊδεατική και υπεροπτική πολιτική, λίγες μέρες πριν την επίσημη επίσκεψη Ερντογάν σε Αθήνα και Κομοτηνή

Λίγες μέρες πριν την επίσημη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, ο υπουργός Άμυνας ανεβάζει τους τόνους στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις επιτιθέμενος στην Άγκυρα, στη διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με θέμα «Η Γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις».

Ο Πάνος Καμμένος δείχνει να αγνοεί ή να περιφρονεί τόσο το γεγονός ότι αυτή καθαυτή η επίσκεψη Ερντογάν είναι ένα «διπλωματικό σταυρόλεξο» για την κυβέρνηση που καλείται να τη διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο, όσο και το ακόμη πιο σημαντικό, ότι για την Αθήνα ο μεγάλος πονοκέφαλος είναι το τι θα πει και πώς θα κινηθεί ο Τούρκος πρόεδρος στην Κομοτηνή, την οποία θα επισκεφθεί μετά την Αθήνα.

Ο κύριος Καμμένος κατηγόρησε την Αγκυρα για μεγαλοϊδεατική και υπεροπτική πολιτική, ότι επιθυμώντας στην πράξη την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας διολισθαίνει συστηματικά και μεθοδικά προς ένα αυταρχικό καθεστώς και πως μετατρέπεται σε ένα δεύτερο Ιράν στην περιοχή μας.

Συγκεκριμένα είπε:« Αντιλαμβάνομαι ότι είναι εύλογο να διερωτηθεί κάποιος: Γιατί η Ελλάδα είναι ενδεχομένως πιο σημαντική στην περιοχή από άλλες χώρες για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, από όσο π.χ. η Τουρκία;

Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς: η Τουρκία είναι μια μεγάλη και σημαντική χώρα. Ωστόσο, -δυστυχώς κατά τη γνώμη μου- καταβάλει σημαντική και εργώδη προσπάθεια, ώστε να χάσει κάθε φίλο και σύμμαχο που έχει. Έχοντας αναπτύξει μια μεγαλοϊδεατική και υπεροπτική πολιτική, έχει κάνει την πολυδιαφημισμένη πολιτική του «zero problems with the neighbours» να έχει εξελιχθεί σε «no neighbours with zero problems».

Η προσχηματική της επιχειρηματολογία περί πολυπολιτισμικότητας και ανεκτικότητας, καταρρέει καθημερινά μέσα από μια καλά σχεδιασμένη πολιτική, που είχε ως αποκορύφωμα την τέλεση ισλαμικής λειτουργίας και το διορισμό μόνιμου ιμάμη στον Ιερό Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να πω ότι οι διαρκείς και άοκνες προσπάθειες του κυρίου Κρις Σπύρου και της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας τις οποίες θα ήθελα να επαινέσω, για την τέλεση ορθόδοξης χριστιανικής λειτουργίας στην Αγία Σοφία καθίστανται πιο επίκαιρες από ποτέ, δίνοντας μια ευκαιρία στον Πρόεδρο της Τουρκίας να αποδείξει αν πράγματι εννοεί όσα λέει περί ανεξιθρησκίας και πολυπολιτισμικότητας.

Άλλωστε ακόμα και οι ίδιες οι μουσουλμανικές χώρες της Μέσης Ανατολής όπως και οι Μουσουλμάνοι των Βαλκανίων, έχουν πλήρως αντιληφθεί οτι η Τουρκία επιθυμεί διακαώς να καταστεί ο πάτρωνάς τους και όχι ο εταίρος τους, και ότι η Άγκυρα επιθυμώντας στην πράξη την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας διολισθαίνει συστηματικά και μεθοδικά προς ένα αυταρχικό, καθεστώς, κάτι που το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν της ευρύτερης περιοχής να συμβαίνει και σε άλλες χώρες, με συνήθως καταστροφικά αποτελέσματα.

Η Τουρκία, δυστυχώς, μέρα με τη μέρα, όπως είπε ένας κορυφαίος Αμερικανός αναλυτής και εν ενεργεία πολιτικός μετατρέπεται σε ένα δεύτερο Ιράν στην περιοχή μας».

Πηγή: protothema.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video