ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η αποκάλυψη των μελών της Μασονικής Στοάς «Κάβειρος» Κομοτηνής !!!

ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ο Τεκτονισμός, οι Στοές, η μύηση με τον «βαρύ» όρκο αλλά και οι αντιδράσεις από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας και τον αντιμασονικό σύλλογο που ιδρύθηκε πρόσφατα στην Αλεξανδρούπολη

Αδιαπέραστο πέπλο μυστικότητας και συσκοτισμού, τελετές στο ημίφως, μυήσεις, σπαθιά, ξύλινα σφυριά, διαβήτες, ποδίτσες, όρκοι τιμής και πίστης, φανταχτεροί τίτλοι, πομπώδη αξιώματα και βαθμοί ιεραρχίας, άγνωστα και μυστηριώδη πρόσωπα, είναι μερικά από τα μεσαιωνικού τύπου στοιχεία που περιβάλλουν τη μασονία ή αλλιώς, όπως αποκαλούν τα ίδια τα μέλη της, τον τεκτονισμό.

Το αδιαπέραστο αυτό πέπλο μυστικότητας όμως φαίνεται πως πέφτει από τα ίδια τα μέλη των μασονικών στοών ανά την Ελλάδα τα οποία επιδεικνύοντας μια πρωτόγνωρη για τα μέχρι σήμερα δεδομένα εξωστρέφεια αποκαλύπτουν τις δράσεις αλλά και τα πρόσωπα τους σε δημόσια θέα σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, προσβάσιμες σε κάθε ενδιαφερόμενο και μη.

Μέσα από μια τέτοια σελίδα στο facebook (!!!), αυτή του «Ύπατου Συμβουλίου του 33ου βαθμού της Ελλάδας του Αρχαίου και Αποδεδειγμένου Σκωτικού Δόγματος», ενημερωθήκαμε για τις εργασίες της Στοάς «Κάβειρος» Κομοτηνής το Σάββατο 1 Απριλίου στις οποίες έδωσε το «παρών» και ο «Ύπατος Μεγάλος Ταξίαρχος» όπως αποκαλείται στις τάξεις των Τεκτόνων κ. Εμμανουήλ Γερακιός.

Από την επίσημη ιστοσελίδα του Ύπατου Συμβουλίου του 33ου βαθμού της Ελλάδας του Αρχαίου και Αποδεδειγμένου Σκωτικού Δόγματος στο facebook ενημερωθήκαμε για τις εργασίες στη Στοά «Κάβειρος» Κομοτηνής

Από την επίσημη σελίδα του Ύπατου Συμβουλίου του 33ου βαθμού της Ελλάδας του Αρχαίου και Αποδεδειγμένου Σκωτικού Δόγματος στο facebook ενημερωθήκαμε για τις εργασίες στη Στοάς «Κάβειρος» Κομοτηνής

Ως μέλη της Μασονικής Στοάς Κομοτηνής διακρίνονται εξέχουσες προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας με πολυεπίπεδο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής Ροδόπης κ. Στάθης Κεφαλίδης.

Τι είναι ο Τεκτονισμός

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος» ο Ελευθεροτεκτονισμός είναι «ένας παγκόσμιος προοδευτικός, φιλοσοφικός και φιλανθρωπικός θεσμός. Εργάζεται για την ηθική βελτίωση των μελών του που επιτυγχάνεται μέσω της αυτογνωσίας δια της συμμετοχής τους αφενός σε μια προοδευτική μυητική διαδικασία και αφετέρου διά των συμβόλων και των αλληγοριών. Αποσκοπεί την ηθική και πνευματική βελτίωση των μελών του με την αυτογνωσία, την έρευνα της αλήθειας, την αλληλεγγύη και την εφαρμογή ηθικών αρχών. Τα μέλη του διδάσκονται αυτές τις αρχές, με μια σειρά από εργασίες, οι οποίες ακολουθούν αρχαίους τύπους και χρησιμοποιούν έθιμα και σύμβολα των αρχαίων λιθοξόων, σαν αλληγορικούς οδηγούς».

ΜΑΣΟΝΙΑ

ΜΑΣΟΝΙΑ

ΜΑΣΟΝΙΑ

160 Στοές με τεράστια περιουσία

Ο τεκτονισμός στην Ελλάδα αριθμεί 5.000 περίπου ενεργά και 3.000 ανενεργά μέλη. Έχει τεράστια ακίνητη περιουσία και λειτουργεί υπό τη μορφή ένωσης προσώπων (Τεκτονικόν Ίδρυμα) με διοικητικό συμβούλιο τριετούς θητείας. Ο ελληνικός τεκτονισμός διακρίνεται στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας ή Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδας και το Ύπατο Συμβούλιο του 33ου βαθμού της Ελλάδας του Αρχαίου και Αποδεδειγμένου Σκωτικού Δόγματος, που και τα δύο εδρεύουν στο κτίριο της Αχαρνών στην Αθήνα. Παράλληλα, λειτουργούν 160 Στοές στην Αθήνα και σε μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ το Ύπατο Συμβούλιο του 33ου βαθμού της Ελλάδας εκτελεί τις αποφάσεις της διεθνούς μασονίας.

Οι Μασόνοι ή αλλιώς Ελευθεροτέκτονες όπως αυτοαποκαλούνται συνέρχονται σε Στοές, οι οποίες αποτελούν συγκροτημένες Ενώσεις «αδελφών» και ταυτοχρόνως τεκτονικά εργαστήρια, εντός των οποίων εργάζονται επί τη βάσει εγκεκριμένων τυπικών και κανονισμών. Σκοπός των τεκτονικών εργασιών είναι η ηθική και πνευματική βελτίωση των Τεκτόνων, προκειμένου αυτοί να συμβάλλουν ενεργώς, ειρηνικώς και δια του προσωπικού των παραδείγματος υπέρ της προόδου εν γένει της κοινωνίας.

Από της ιδρύσεως, το 1811, της «Γαληνοτάτης Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος κατ’ Ανατολήν Κερκύρας» δια μέσου του προσωρινώς ιδρυθέντος, το 1864, «Τεκτονικού Διευθυντηρίου» στην Αθήνα από το οποίο προήλθε, το 1867, και λειτουργεί έκτοτε συνεχώς η «Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος», μετονομασθείσα αργότερα σε «Μεγάλη Στοά της Ελλάδος», έχουν λειτουργήσει 160 Στοές σε 55 διαφορετικές περιοχές.

Μεταξύ αυτών και η Στοά «Κάβειρος εν Ανατολή Κομοτηνής» που ιδρύθηκε το 1923 και προσδιορίζεται μεταξύ των Στοών με τον αριθμό 81.

ΜΑΣΟΝΙΑ

ΜΑΣΟΝΙΑ

ΜΑΣΟΝΙΑ

Μύηση και «βαρύς» όρκος

Όλοι οι τέκτονες κυκλοφορούν μεταξύ μας χωρίς να έχουν κάποιο διακριτικό γνώρισμα. Η χειραψία τους έχει κάτι το αναγνωριστικό, που ταυτόχρονα μπορεί να θεωρηθεί και τυχαίος χαιρετισμός, ενώ παράλληλα βοηθάει για τη μεταξύ τους αναγνώριση. Οι βαθμοί της ιεραρχίας, οι μυστικές τελετές και μυήσεις, οι τελετουργικές ενδυμασίες και απαγγελίες, φέρνουν στο μυαλό εικόνες του Μεσαίωνα. Η μύηση στον πρώτο μασονικό βαθμό, αυτόν του μαθητή, όπως έχει γραφτεί κατά κόρον σε πανελλήνιας κυκλοφορίας ΜΜΕ και εφημερίδες, γίνεται σε μια μεγαλειώδη τελετή όπου ο υποψήφιος έχει δεμένα τα μάτια του, είναι ανυπόδητος, με ξεκούμπωτο το πουκάμισο, χωρίς σακάκι ή άλλο πανωφόρι και με ένα ξίφος στο στήθος, ενώ τα μέλη που συμμετέχουν στην τελετή μύησης χτυπούν τα ξύλινα σφυριά τους.

Ο υποψήφιος μασόνος πίνει νερό και υποβοηθούμενος -καθώς έχει δεμένα τα μάτια- κάνει έναν γύρο στην αίθουσα τελετών μέσα σε ένα περιβάλλον από φωτιές (δάδες) και προτεταμένα σπαθάκια, τα οποία αποτελούν το σύμβολο της τιμής. Παράλληλα, ο Σεβάσμιος και οι Επόπτες απαγγέλλουν τα λόγια της μύησης, στα οποία περιλαμβάνονται πομπώδεις εκφράσεις από διάφορα διαχρονικά κείμενα (από την αρχαιότητα μέχρι τον χριστιανισμό), τα οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σχετίζονται με απόκρυφα μυστήρια και τελετές.

Το μασονικό έμβλημα με τη φράση «Ordo Ab Chao» (Τάξη στο Χάος)

Το μασονικό έμβλημα με τη φράση «Ordo Ab Chao» (Τάξη στο Χάος)

ΜΑΣΟΝΙΑ

ΜΑΣΟΝΙΑ

Ο μυούμενος, μέσα σε αυτό το μεσαιωνικό και τυπολατρικό κλίμα δίνει τον όρκο της σιωπής – και όχι μόνο. Στον βαρύ όρκο που δίνει περιλαμβάνεται ότι δεν θα αποκαλύψει ποτέ «τι περί των τεκτονικών μυστηρίων». Ο όρκος που δίνεται από τους νεοεισερχόμενους στον τεκτονισμό αναφέρει:

«Οικεία και ελευθέρα βουλήσει, ενώπιον του Μεγάλου Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος και της Σεπτής ταύτης ομηγύρεως των τεκτόνων, επί του γνώμονος και του διαβήτου, εμβλημάτων της συνειδήσεως, της ευθύτητος και του δικαίου, επί του ξίφους, συμβόλου τιμής, και επί της βίβλου του νόμου, υπισχνούμαι επισήμως και ειλικρινώς και ορκίζομαι να μην αποκαλύψω ποτέ τι περί των τεκτονικών μυστηρίων, όσα θέλετε μοι εμπιστευθήτε ειμή εις τακτικόν και αγαθόν τέκτονα ή εις Στοάν κανονικώς συγκεκροτημένην. Υπόσχομαι ωσαύτως τοις εμοίς Αδελφοίς, αγάπην και αρωγήν εν ταις ανάγκαις αυτών. Υπόσχομαι προς τούτοις πίστιν και υπακοήν εις τα Μεγάλα Συντάγματα του Τεκτονισμού, εις το Σύνταγμα και τον Γενικόν Κανονισμόν της Μεγάλης Στοάς ως και τον ειδικόν κανονισμόν και τα ψηφίσματα της Σεπτής ταύτης Στοάς. Έστω η μνήμη μου αποτρόπαιος, εάν ποτέ παραβώ τον όρκον μου».

Πυραμοειδής συγκρότηση

Η πυραμίδα της μασονικής ιεραρχίας περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, τους βαθμούς του Μυστικού Διδασκάλου, του Γραμματέως εξ Απορρήτων, του Μεγάλου Διδασκάλου Αρχιτέκτονα, του Μεγάλου Ποντίφικα, του Ιππότη του Βασιλικού Πελέκεως ή Πρίγκιπα του Λιβάνου, του Ιππότη του Χαλκού Ορφέως, του Ιππότη του Λευκού και του Μέλανος Αετού, του Ιππότη του Ηλίου, του Ιππότη της Βασιλικής Αψίδος, του Ιππότη της Ανατολής ή του Ξίφους, του Πρίγκιπα της Ιερουσαλήμ, του Πρίγκιπα της Σκηνής κ.λπ.

Η μασονία ενδύεται τον μανδύα της κοινωνικής και τεκτονικής φιλανθρωπίας και είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο πολυσυζητημένες οργανώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εικόνα που περνά προς τα έξω ο τεκτονισμός είναι ότι πραγματοποιεί δωρεές προς πολλές κατευθύνσεις (ιδρύματα, ατομικά σε πρόσωπα κ.λπ.), όπως και ότι δίνει υποτροφίες σε σπουδαστές κ.ά.

ΜΑΣΟΝΙΑ

ΜΑΣΟΝΙΑ

ΜΑΣΟΝΙΑ

Καταδικάζει τον Τεκτονισμό η Εκκλησία – Αντιμασονικός σύλλογος ιδρύθηκε στην βόρεια Ελλάδα

Η Εκκλησία της Ελλάδος ωστόσο έχει καταδικάσει δημόσια τον Τεκτονισμό λαμβάνοντας σαφείς αποστάσεις από αυτόν. «Η Ιερά Σύνοδος διακηρύσσει ότι ο Τεκτονισμός συνιστά συγκρητιστικό μυσταγωγικό θρησκευτικό σύστημα ασυμβίβαστο προς την Εκκλησία, όλως διάφορον, κεχωρισμένο και αλλότριον αυτής. Διαδηλώνει κατηγορηματικώς ότι η ιδιότητα του Τέκτονα υπό οποιαδήποτε μορφή είναι ασυμβίβαστη προς την ιδιότητα του Χριστιανού ως μέλος του Σώματος του Χριστού. Ειδικώς, ο Τεκτονισμός στηλιτεύεται ως σύστημα συγκρητιστικών δοξασιών, του οποίου η σκοτία φύση είναι άκρως αντίθετη προς την εν πλήρει φωτί χρηστιανική αλήθεια» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην υπ’ αριθ. 1395/28.03.2014 Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εκτός της Εκκλησίας, τη Μασονία καταδικάζει και ο νεοσύστατος αντιμασονικός σύλλογος με την επωνυμία «Πατριωτική και Χριστιανική Ένωση Ελλήνων» που ιδρύθηκε πρόσφατα στην βόρεια Ελλάδα με έδρα την Αλεξανδρούπολη. Πρόεδρος του συλλόγου ο πρώην πολιτευτής και δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης κ. Νικόλαος Κοζάρης ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αφιερώσει τη ζωή του στην αποκάλυψη της δράσης των Μασόνων τόσο σε προσωπικό όσο και σε δημόσιο επίπεδο με την πραγματοποίηση εμφανίσεων σε τοπικά και πανελλαδικά ΜΜΕ.

«Δεν στρεφόμαστε μόνο ενάντια στη Μασονία αλλά ενάντια σε κάθε είδους αίρεση η οποία αντιβαίνει τη χριστιανική ορθόδοξη πίστη. Για μένα προσωπικά δεν είναι μόνο θέμα ιδεολογίας αλλά είναι στάση ζωής. Όσο ζω θα τους πολεμάω» θα πει χαρακτηριστικά στη ΦΩΝΗ ο κ. Κοζάρης αναφερόμενος στους σκοπούς του συλλόγου.

Λευτέρης Γλερίδης
http://ift.tt/1U5rwJr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video