ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σε "προσχολικό πρόγραμμα" εκμάθησης ελληνικών τα προσφυγόπουλα στο Ασημακοπούλου

Σε

Ένα ειδικό πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών, με σκοπό την γρηγορότερη ένταξή τους στα δημοτικά σχολεία που πρόκειται να φοιτήσουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εντάχθηκαν από τα μέσα της εβδομάδας τα παιδιά των προσφύγων που φιλοξενούνται στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Το πρόγραμμα αυτό "τρέχει" το Ερευνητικό Κέντρο Μοχάμεντ Άλη σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο έχει και την γενική επιστασία.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος τα προσφυγόπουλα θα μεταφέρονται 3 φορές την εβδομάδα στο σπίτι του Μοχάμεντ Άλη με ειδικά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας και θα διδάσκονται ελληνικά (αλλά θα κάνουν και μια επανάληψη στα αραβικά) από εθελοντές εκπαιδευτικούς. Σε πρώτη φάση οι εκπαιδευτικοί αυτοί είναι διορισμένοι στο δημόσιο, ωστόσω δεν αποκλείεται στο εγγύς μέλλον, αν και εφόσον χρειαστεί, να απασχοληθούν ακόμα και άνεργοι εκπαιδευτικοί.

Επισημαίνεται ότι, βάση του ισχύοντος κυβερνητικού σχεδιασμού, τα προσφυγόπουλα που διαμένουν στο Ασημακοπούλου θα ενταχθούν από τις 11 Σεπτεμβρίου (οπότε και ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά) σε 3 δημοτικά σχολεία: το 20ο, το 9ο και το 2ο. Με την ένταξή τους στα δημοτικά σχολεία το προαναφερθέν πρόγραμμα θα σταματήσει, ωστόσο δεν αποκλείεται η ένταξη αυτή να καθυστερήσει.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video