ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Περίπου 60 Σύροι πρόσφυγες στο Κέντρο Κράτησης Ορεστιάδας - Αφέθηκε ελεύθερος ο Αμίρ

Ελεύθεροι αφέθηκαν την Πέμπτη ο Σύρος Αμίρ, η έγκυος γυναίκα του, τα δύο ανήλικα παιδιά τους και ο θείος του, που κρατούνταν μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης στο Κέντρο Κράτησης Ορεστιάδας μαζί με άλλους περίπου 60 πρόσφυγες από τη Συρία.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, η αστυνομία τούς είχε μεταφέρει τη Δευτέρα από τη Σαμοθράκη.

Σε σχετικό ρεπορτάζ της η Εφημερίδα, αναφέρει πως "ο Αμίρ μάς τηλεφώνησε χτες ανακουφισμένος που δεν θα αναγκάζονταν να περάσουν τα παιδιά του άλλο ένα βράδυ χωρίς γάλα, χωρίς κατάλληλο φαγητό, μέσα στις άθλιες συνθήκες του κέντρου κράτησης, όπως τις δείχνουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύει  η «Εφ.Συν.».

«Χαίρομαι πολύ που θα μείνουμε το βράδυ σε ξενοδοχείο, όμως δεν θα φύγουμε από την περιοχή πριν αφεθούν ελεύθεροι οι υπόλοιποι της ομάδας. Είμαστε όλοι μαζί», μας είπε ο Αμίρ. Ανάμεσα σ' αυτούς που παραμένουν στο κέντρο βρίσκονται και άλλες έγκυοι και παιδιά". 

Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (ο γενικός γραμματέας Μετανάστευσης του υπουργείου Τζανέτος Φιλιππάκος απουσιάζει στην άτυπη ευρωπαϊκή σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών στο Λουξεμβούργο) αποδίδουν στην τεράστια πίεση από τον πολύ αυξημένο αριθμό προσφύγων την προσωρινή στέγαση Σύρων σε κέντρα κράτησης.

«Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, υπάρχει τεράστιος φόρτος εργασίας», λένε. Οι διαδικασίες ταυτοποίησης προβλέπεται να γίνονται όχι σε κέντρα κράτησης, καθώς απαγορεύεται η κράτηση προσφύγων, αλλά σε κέντρα πρώτης υποδοχής, τα οποία όμως δεν φρόντισε να φτιάξει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Τον Φεβρουάριο, σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι αν. υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής είχαν εξαγγείλει τη μετατροπή των κέντρων σε κέντρα ανοιχτής φιλοξενίας, ωστόσο η μετατροπή σκοντάφτει στις συμβάσεις της Ελλάδας με την Ε.Ε. για την κατασκευή και τη λειτουργία των κέντρων και επισύρει πρόστιμα.

Οι δύο υπουργοί είχαν επίσης δεσμευτεί πως θα φροντίσουν να βελτιωθούν οι απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνθήκες υγιεινής, σίτισης και περίθαλψης, ώστε να ανταποκρίνονται τουλάχιστον στις ελάχιστες απαιτήσεις σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστοι μάρτυρες για το αντίθετο.
ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video