ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση «Chudomir» του Καζανλάκ Βουλγαρίας στο Ασπρονέρι Διδυμοτείχου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση «Chudomir» του Καζανλάκ Βουλγαρίας στο Ασπρονέρι Διδυμοτείχου
Μια ξεχωριστή πολιτιστική δράση φιλίας δύο κρατών Ελλάδας και Βουλγαρίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των πόλεων Διδυμοτείχου και Καζανλάκ με σκοπό την συνεργασία στις τέχνες και τη λογοτεχνία.

Η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Οι Ζωντανοί Κάτοικοι» πραγματοποιήθηκε στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου στην Ενοριακή Βιβλιοθήκη Ασπρονερίου Διδυμοτείχου με σκοπό να γνωρίσει το κοινό το έργο του φημισμένου Βούλγαρου συγγραφέα, καλλιτέχνη και χιουμορίστα Dimitar Chorbadzhiyski (Chudomir) και το βιβλίο του «Δεν είμαι απ΄ αυτές».


Ήταν ένα τριήμερο το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία και διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Ασπρονερίου Δήμου Διδυμοτείχου και της Προέδρου, κυρίας Αποστολίας Σαρακινούδη σε συνεργασία με το Μουσείο Λογοτεχνίας και Τέχνης “Chudomir” του Καζανλάκ Βουλγαρίας με παρουσία της  Διευθύντριας του Μουσείου “Chudomir” κυρίας Dobrina Matova και των συνεργατών της που συνόδευσαν την αποστολή. Η δράση υποστηρίχτηκε από ιδιωτικές δωρεές και συνεργασίες τοπικών επιχειρήσεων από το Διδυμότειχο.


Σημαντική ήταν η παρουσία των επισκεπτών που αγαπούν το βιβλίο και τη ζωγραφική μιας και όλοι έκαναν μια ευχάριστη εξόρμηση στην ακριτική επαρχία της κοιλάδας του Ερυθροποτάμου αψηφώντας την χιλιομετρική απόσταση. Στην κεντρική εκδήλωση του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου την παρουσίαση βιβλίου και την παράλληλη έκθεση έργων ζωγραφικής του Dimitar Chorbadzhiyski συνόδευσε με αφηγήσεις ο κ. Γεώργιος Σιβρής και τραγούδια ερμήνευσε ο κ. Χρήστος Γκρέμος, ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν η στιγμή που ακούστηκαν στην αίθουσα θρακιώτικες μελωδίες.


Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Σουργουτσίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Βενετίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου κ. Δερμεντζόγλου, ο Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκογκάκης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Καραφεΐζης, ο Αντιδήμαρχος Μεταξάδων κ. Αδαμάκης, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Έβρου κ. Κελέτση, κ. Κυρούδης, ο Πρόεδρος της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου και Γ.Γ. ΑΔΕΔΥ Έβρου κ. Κουσινίδης, ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ κ. Σαρσάκης και άλλοι.


Οι φιλοξενούμενοι της αποστολής από Βουλγαρία για τρεις ημέρες περιηγήθηκαν με συνοδεία της τοπικής ελληνικής ομάδας υποδοχής σε μνημεία και μουσεία του Διδυμοτείχου και δοκίμασαν το θρακιώτικο πρωινό και την  τοπική γαστρονομία σε ταβέρνες και εστιατόρια της περιοχής.


Την πρώτη μέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός τους υποδέχτηκε με θερμές ευχαριστίες και τους φιλοξένησε στα γραφεία της Μητροπόλεως. Ακολούθησαν επισκέψεις στο Λαογραφικό Μουσείο, στο Στρατιωτικό Μουσείο, στο Βυζαντινό Μουσείο και στην πόλη του Διδυμοτείχου.


Την δεύτερη μέρα βρέθηκαν στη Δημοτική Πινακοθήκη Δημητρίου Ναλμπάντη, ενώ η επίσκεψη στο Βυζαντινό Κάστρο έγινε με τον κ. Ιωάννη Σαρσάκη του Πολιτιστικού Συλλόγου ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ και στο Εκθεσιακό Κέντρο Θράκης στο Κουφόβουνο με τον κ. Γεώργιο Τοπαλίδη του Πολιτιστικού Συλλόγου ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ.


Την τρίτη μέρα ακολούθησε επίσκεψη στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας και το Εκκλησιαστικό Μουσείο. Κατά την διάρκεια του τριημέρου στις μεταφράσεις βοήθησαν εθελοντικά η κα Βασιλεία Μάλτογλου και η κα Κωνσταντίνα Γκεόργκεβα, καθώς και η κα Ελένη Αβραμίδου στις ανάγκες της αίθουσας εκδήλωσης.


Οι εκδηλώσεις ήταν μια διοργάνωση της Δημοτικής Κοινότητας Ασπρονερίου Δήμου Διδυμοτείχου με την υποστήριξη του 15ου Φεστιβάλ Πολιτισμού ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ, στο πλαίσιο προγράμματος του VILLAGE BREAK στον ΈΒΡΟ, του δικτύου www.elxate-evros.gr, του δικτύου www.epaithros.eu και του project www.evros-eset.gr και την ευγενική χορηγία τοπικών επιχειρήσεων.








Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video