ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Προοπτική Πολιτών: Η ώρα της ευθύνης για τη Δυτική Χερσαία Ζώνη του Λιμένα Αλεξανδρούπολης

Προοπτική Πολιτών: Η ώρα της ευθύνης για τη Δυτική Χερσαία Ζώνη του Λιμένα Αλεξανδρούπολης
Η δημοτική παράταξη Δήμου Αλεξανδρούπολης "Προοπτική Πολιτών" εξέδωσε το παρακάτω δελτίο Τύπου αναφορικά με την διεκδίκηση της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης του Λιμένα Αλεξανδρούπολης. (Σε παρένθεση δικές μας προσθήκες επεξήγησης).

ΔΥΤΙΚΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ - Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Εδώ και σχεδόν 2 χρόνια σχηματίσθηκε Επιτροπή Διεκδίκησης της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης (του Λιμένα Αλεξανδρούπολης), η οποία, δυστυχώς, παρέμεινε ανενεργή με ευθύνη του Δημάρχου (Αλεξανδρούπολης).

Πριν από μερικούς μήνες, τον Απρίλιο του 2024 η επιτροπή επανασυστάθηκε, χωρίς όμως να προβεί σε διεκδικήσεις και χωρίς κανένα αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Παρά τους αγώνες δεκαετιών για την διεκδίκηση της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης (του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης), όπου αναλώσαμε δυνάμεις και δεχθήκαμε υποσχέσεις, η ολιγωρία και τα «παιχνίδια» των διοικούντων, οδήγησαν στο να χαθούν ευκαιρίες πολύτιμες και μοναδικές.

Αποκορύφωμα όλων ήταν να μην σταλεί ούτε καν η απόφαση που λήφθηκε περί διεκδίκησης της κυριότητας επί της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης, από το Δημοτικό Συμβούλιο (Αλεξανδρούπολης), προς τον Ο.Λ.Α. (Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης).

Σήμερα όμως έφθασε η ώρα της ευθύνης. Διότι ξεκινά σύντομα η σύνταξη του MASTER PLAN του Ο.Λ.Α. το οποίο θα είναι έτοιμο σε μερικούς μήνες.

Σύμφωνα με την παράγραφο 9 εδάφιο α) άρθρο 156 του Νόμου 4938/2022 εάν σήμερα κιόλας, δεν προχωρήσουμε στην διεκδίκηση της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης (του λιμένα), θα μείνουμε για πάντα απ’ έξω ως Δήμος και δημότες, αφού το MASTER PLAN θα ενδυθεί με Προεδρικό Διάταγμα που θα περιλαμβάνει και την Δυτική Χερσαία Ζώνη.

Αφού συμβεί αυτό, το οποίο επίκειται, η μόνη λύση θα μπορούσε να είναι μελλοντικά απλά μια ενδεχόμενη μίσθωση της (Δυτικής Χερσαίας) Ζώνης, με βαρύ τίμημα στις πλάτες των δημοτών.

Γι’ αυτό, σήμερα κιόλας, πρέπει να προχωρήσουμε στην διεκδίκηση της κυριότητας για να καταφέρουμε το ποθητό, δηλαδή να γίνουμε κύριοι ολόκληρης της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης η οποία όπως προκύπτει, δεν καλύπτει ανάγκες του λιμανιού.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή (Ζαμπούκη) προ αυτού του τεράστιου κινδύνου, στέλνει απλά μία επιστολή στον Ο.Λ.Α., παρά τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (Αλεξανδρούπολης) και της επιτροπής διεκδίκησης (της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα), ζητώντας μίσθωση με τίμημα μόνο για το κομμάτι του χώρου στάθμευσης (κάτω από τον Φάρο), ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι εάν δεν κινηθεί τώρα, εν όψει του Προεδρικού Διατάγματος, θα χάσουμε για πάντα την επαφή μας με την Δυτική Χερσαία Ζώνη.

Βέβαια η επιστολή που έστειλε ο Δήμαρχος (Αλεξανδρούπολης) προς τον Ο.Λ.Α. για μίσθωση, αντανακλά στην άρνηση του να διεκδικήσει την κυριότητα της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης με αποτέλεσμα άλλη μια ήττα για τον Δήμο χωρίς όμως πλέον καμία προσδοκία στο μέλλον.

Κρούουμε τον κώδωνα ιδιαίτερα στ’ αυτιά του ανθρώπου που προΐσταται στο Δήμο (Αλεξανδρούπολης) δηλαδή του Δημάρχου ότι αν εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα τελειώσαμε μια για πάντα με την Δυτική Χερσαία Ζώνη (του λιμανιού) αφού πλέον δεν θα χωρεί κανένας αγώνας, για την απόκτηση της κυριότητας της.

Προοπτική Πολιτών

Ο επικεφαλής
Νικόλαος Γκότσης
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video