ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κάτω από την πίεση μαζικών φορέων και την κατακραυγή του λαού αποσύρθηκε εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Δάσος Δαδιάς

Κάτω από την πίεση μαζικών φορέων και την κατακραυγή του λαού αποσύρθηκε εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Δάσος Δαδιάς
Πέρυσι, πριν την καταστροφική πυρκαγιά στον Έβρο, εταιρεία ανάπτυξης έργων αιολικής ενέργειας υπέβαλε αίτηση για αδειοδότηση αιολικού σταθμού στη θέση «Τρίκορφο», μέσα στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου. Μετά από τις έντονες αντιδράσεις από πλήθος πολιτών, μαζικών φορέων, σωματείων, συλλόγων και οργανώσεων, η εταιρεία τελικά αναγκάστηκε να ζητήσει διακοπή της διαδικασίας αδειοδότησης και να αποσύρει το έργο της.

Σε σχετική ανακοίνωση το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου "Η Ενότητα" αναφέρει:

«Ήταν 23 Απριλίου 2023 όταν μετά από κάλεσμα εργατικών σωματείων, συλλόγων και άλλων μαζικών φορέων πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση στο δάσος της Δαδιάς, με σύνθημα "ΟΧΙ στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Δάσος της Δαδιάς" με αφορμή το αίτημα εταιρίας για εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη θέση "Τρίκορφο" (σχετικό δημοσίευμα εδώ).

Είχε προηγηθεί στην περιοχή η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά που άνοιξε την όρεξη στα "αρπακτικά της ενέργειας" για επενδύσεις στα καμένα. Ακολούθησε η καταστροφική φωτιά του καλοκαιριού του 2023 και παρά τις εξελίξεις η κυβέρνηση απλώς εξήγγειλε το πάγωμα για κάποιο διάστημα των διαδικασιών αδειοδότησης.

Η πρόσφατη είδηση ότι η εταιρία αποσύρει τα σχέδια της είναι θετική έκβαση, έγινε κάτω από την πίεση των μαζικών φορέων, την γενική κατακραυγή του λαού της περιοχής, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας καθησυχάζει.

Τα σχέδια ανασυγκρότησης της περιοχής που ακούγονται από διάφορες επιτροπές, την κυβέρνηση, επίδοξους μελλοντικούς σωτήρες, δημοτικές αρχές και περιφέρεια προβλέπουν την εκχώρηση της διαχείρισης και της εκμετάλλευσης των δασών, της κρατικής δασικής περιουσίας σε ξυλοβιομήχανους και ξυλέμπορους, τη διεύρυνση των αδειοδοτήσεων για επενδύσεις σε προστατευόμενες περιοχές, Εθνικούς Δρυμούς, ιδιαίτερα από τους ομίλους των ΑΠΕ και του Τουρισμού.

Αποδεικνύεται ότι μπορούμε οργανωμένα να μπλοκάρουμε τα σχέδια που θυσιάζουν το περιβάλλον και τις ζωές μας για τα κέρδη τους.

Στις 17 Απρίλη μέρα πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας εκτός από τα μετρά προστασίας του εισοδήματος και τις αυξήσεις στους μισθούς μας διεκδικούμε:

• Να μην δοθεί καμία άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για επενδύσεις σε δασικές εκτάσεις.

• Την άμεση αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων. Να πραγματοποιηθεί η αναγέννηση και η διαχείριση του δάσους με επιστημονικό σχεδιασμό.

• Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη των πυρκαγιών, την ενίσχυση των δασικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών με χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό».
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video