ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η ταινία «Papicha» στην Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης

Η ταινία «Papicha» στην Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης
Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την Ένωση Γυναικών Ελλάδας - Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, θα προβάλει την ταινία της Μούνια Μεντούρ «Papicha».

Θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές στις 19:00 και στις 21:30 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.


Η Μούνια Μεντούρ, στηριγμένη σε αληθινά γεγονότα μας μεταφέρει στην Αλγερία του 1997. Θέμα της είναι η γυναικεία καταπίεση σε αντιδιαστολή με την αποφασιστικότητα και τη δίψα για ελευθερία μιας παρέας κοριτσιών που αποφασίζουν να επαναστατήσουν ενάντια στον συντηρητισμό και την οπισθοδρόμηση.


Η ταινία απέσπασε 12 βραβεία και 8 υποψηφιότητες σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Η ΚΛΑ ενημερώνει ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ όλων των ειδών τα σνακ και αναψυκτικά μέσα στην αίθουσα προβολής️!

Παπίσα (Papicha)
Αλγερία, 2019
Σκηνοθεσία: Mounia Meddour
Σενάριο: Fadette Drouard, Mounia Meddour
Πρωταγωνιστούν: Lyna Khoudri, Shirine Boutella, Hilda Amira Douaouda, Yasin Houicha, Zahra Manel Doumandji, Marwan Fares, Nadia Kaci.
Διάρκεια: 106 λεπτά

Αλγερία, δεκαετία του 1990. Η χώρα σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο, φέρνοντας την αυταρχική κυβέρνηση αντιμέτωπη με ομάδες φονταμενταλιστών, που επιθυμούν να μετατρέψουν τη χώρα σε θεοκρατικό ισλαμικό κράτος. Σε αυτό το πνιγηρό περιβάλλον, οι γυναίκες που αρνούνται να συμμορφωθούν με τον ατελείωτο κατάλογο απαγορεύσεων γίνονται αντικείμενο βίαιων επιθέσεων και διώξεων.


Μια νεαρή φοιτήτρια, η Nedjma, παθιασμένη με τη μόδα, αρνείται να αφήσει τα τραγικά γεγονότα του εμφυλίου πολέμου να την εμποδίσουν να ζήσει μια κανονική ζωή και να βγει το βράδυ με τη φίλη της Wassila.


Καθώς το κοινωνικό κλίμα γίνεται πιο συντηρητικό, η Nedjma απορρίπτει τις νέες απαγορεύσεις και αποφασίζει να αγωνιστεί για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της επαναστατώντας από το δικό της μετερίζι. Πείθει τις γυναίκες που φοιτούν στο πανεπιστήμιό της να διοργανώσουν μια επίδειξη μόδας, η οποία αποκτά συμβολικές διαστάσεις αντίστασης ενάντια στον σκοταδισμό.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video