ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αλεξανδρούπολη: Επετειακή προβολή της ιστορικής ταινίας «ΠΕΝΤΕ. Το Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης»

Αλεξανδρούπολη: Επετειακή προβολή της ιστορικής ταινίας «ΠΕΝΤΕ. Το Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης»
Επετειακή προβολή της ιστορικής κινηματογραφικής παραγωγής «ΠΕΝΤΕ. Το Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης» την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως (πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου).

Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Τα έσοδα της προβολής θα διατεθούν για την ανέγερση του Ιερού Ναού της "Παναγίας Στρατηγίσσης" Αλεξανδρουπόλεως.

Η συγκεκριμένη ιστορική παραγωγή είναι η μοναδική ελληνική κινηματογραφική ταινία που πραγματεύεται την συμμετοχή της Θράκης στον εθνικό ξεσηκωμό του 1821, αναδεικνύοντας τις θυσίες των προγόνων μας και, μάλιστα, γυρίστηκε στην ιδιαίτερή μας πατρίδα το 2021 δηλαδή 200 χρόνια ακριβώς από τα γεγονότα που εξιστορούνται.

Λίγα λόγια για το έργο:

Απρίλιος 1821. Στο ευρύτερο ελληνικό χώρο η μία μετά την άλλην σκλαβωμένες περιοχές σηκώνουν το λάβαρο της επανάστασης και βιώνουν ελευθερία μετά από αιώνες σκλαβιάς. Στην επανάσταση εισέρχεται και το νησί της Σαμοθράκης διώχνοντας την τουρκική φρουρά! Ο λαός, με επικεφαλής τους πέντε δημογέροντες, γνωρίζουν πολύ καλά πως αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο από τις οθωμανικές αρχές.

Η ταινία με γλαφυρό τρόπο περιγράφει εκείνες τις δύσκολες ώρες της προετοιμασίας, για την αντιμετώπιση της επερχόμενης σύγκρουσης, την αγωνία τους αλλά και την αποφασιστικότητά τους αναδεικνύοντας τις αντιδράσεις, τις συμπεριφορές και τους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών. Ποιοι είναι έτοιμοι να αναμετρηθούν με την πεπρωμένο;

Διοργάνωση: Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως - Πολιτιστικό Σωματείο ΕΚΚΙΝΗΣΗ
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video