ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

4 Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα Ενημέρωσης για τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV)

4 Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα Ενημέρωσης για τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV)
Η ετήσια Διεθνής Ημέρα Ενημέρωσης για τον HPV στις 4 Μαρτίου υπογραμμίζει τη σημασία του εμβολιασμού κατά των ιών των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόληψη του καρκίνου που σχετίζεται με τον HPV.

Είναι δε ένα μέτρο που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία του εμβολιασμού σε αγόρια και κορίτσια για την προστασία από μεταγενέστερους καρκίνους.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας ΠΣΕΥ/ΝΠΔΔ, τονίζει η Πρόεδρος του ΠΣΕΥ/ΝΠΔΔ κα Μαρία Σακουφάκη, υποστηρίζει αυτή την πρωτοβουλία και υπογραμμίζει το γεγονός ότι, όταν πρόκειται για τον εξαιρετικά αποτελεσματικό και ασφαλή εμβολιασμό κατά του HPV, ο έγκαιρος εμβολιασμός σε αγόρια και κορίτσια από την ηλικία των 9 ετών παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην προστασία από τη μόλυνση με τύπους HPV υψηλού κινδύνου που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.

Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων προσβάλλει κατά παρόμοιο τρόπο άντρες και γυναίκες και μπορεί να προκαλέσει τόσο καλοήθεις παθήσεις (κονδυλώματα, θηλώματα) όσο και κακοήθεις παθήσεις δηλαδή προκαρκινικές βλάβες και καρκίνο σε διάφορα όργανα όπως στον τράχηλο της μήτρας, αιδοίο και κόλπο στη γυναίκα ενώ στον άνδρα στο πέος καθώς και στον πρωκτό, στόμα, γλώσσα, φάρυγγα και λάρυγγα και στα δύο φύλλα τονίζει η κα Δέσποινα Τοπάλη, Γενική Γραμματέας του ΠΣΕΥ/ΝΠΔΔ.

Ο εμβολιασμός κατά του HPV είναι ένα σημαντικό μέτρο προστασίας κατά των καρκίνων που σχετίζονται με τον HPV. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού συνιστά τον εμβολιασμό για τα κορίτσια από τον Μάρτιο του 2007 και για τα αγόρια από τον Ιούνιο του 2018. Οι εμβολιασμοί (συνήθως δύο εμβολιασμοί) πρέπει να γίνονται μεταξύ των ηλικιών 9 και 14 ετών. Οι συμπληρωματικοί εμβολιασμοί είναι δυνατοί πριν από την ηλικία των 18 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2023, έκαναν το εμβόλιο 55.000 κορίτσια, το υψηλότερο νούμερο των τελευταίων επτά ετών, με τη μέση κάλυψη να φτάνει το 57%. Σε ορισμένες ηλικιακές ομάδες αγγίζει ακόμη και το 70%.

Το ποσοστό βέβαια παραμένει χαμηλό σε σύγκριση με τον στόχο που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για την εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Πρόκειται για τον γνωστό στόχο «90-70-90», δηλαδή εμβολιασμός στο 90% των κοριτσιών κάτω των 15 ετών, διενέργεια HPV DNA τεστ στο 70% των γυναικών από 30 ετών και πάνω, με επανάληψη κάθε πέντε χρόνια και 90% επιτυχία στη θεραπεία των ασθενών.

Η ανταπόκριση των αγοριών στον εμβολιασμό είναι επίσης αξιοσημείωτη. Το 2023 εμβολιάστηκαν 76.000 αγόρια, αριθμός που δείχνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη σωστή κατεύθυνση στην οποία κινείται η χώρα μας και αφορά στην αποζημίωση του εμβολίου για όλα τα παιδιά και εφήβους έως 18 ετών.

Τα παραπάνω υπογραμμίζουν την ανάγκη αύξησης των ποσοστών εμβολιασμού για να εξασφαλιστεί αποτελεσματική προστασία από τους καρκίνους που σχετίζονται με τον HPV σύμφωνα με τις κυρίες Σακουφάκη και Τοπάλη.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video